Definisjonen av umulig

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2019 12 anmeldelser

Hanna tilbringer ferien hos bestefar på Vårøya. Som vanlig har hun med seg stjernekikkert på stranda og drømmer om å bli astronaut. Men ingenting er som det skal denne sommeren. Selv vennskapet med Olivia trues av Hannas store hemmelighet, den Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jente 14

definisjonen av umulig

Skrevet av 4. desember 2019 av Jente 14 på Marienlyst skole

definisjonen av umulig er en bok om en jente som heter Hanna, Hanna drar til vårøya hver eneste sommer. Hun tilbringer hver eneste sommer med bestevennen hennes Olivia, hver eneste sommer er den samme. Bortsett fra denne, ting blir annerledes. Det er en ny spennende gutt på øya, bestefar holder på å miste huset og masse annet.

Jeg synes at boken var veldig bra, jeg fikk god innlevelse i historien. Jeg følte meg veldig inn i boken. Boken var utrolig bra skrevet og enkel å forstå.

jeg ville anbefalt denne boken videre og gir den terningkast 5


Hedda

Fin historie!

Skrevet av 3. desember 2019 av Hedda på Smestad ungdomsskole

Det handler om en jente som heter Hanna. Hver sommer drar hun til Vårøya for å besøke bestefaren sin. Sommeren er alltid bra her, men ikke i år fordi i år blir Hanna uvenn med Olivia som er hennes bestevenn, og det er en dum gutt som skal bygge leiligheter på tomta til bestefaren. Denne gutten blir Hanna forelsket i.

Jeg syntes denne boka hadde en veldig fin historie, og jeg likte veldig godt at den hadde gode skildringer og forfatteren har vært flink til å få fram følelser, og at man lever seg inn i det. Den er veldig realistisk.

Det jeg syntes er dårlig med denne boken er at den kan hoppe litt i tid, og man kan fort bli litt forvirret.
Terningkast: 5


kidus abiy

kidus abiy

Skrevet av 2. desember 2019 av kidus abiy på Elverum ungdomsskole

"definidjonen av umulig " handler om en jente som heter Hanna. Hun reiser til bestefaren hennes som bor på en øy, hver sommer så reiser hun dit . hvert år hun er der så skaper hun en av de beste minnene som hun tar med seg videre hele livet sitt. I år reiste hun dit med full spening og nysgjerrighet, når hun kommer frem så får hun vite at at huset til bestefaren skal rives ned. Hun krangler også veldig mye med olivia vennen hennes. Etterhvert så blir hanna forelsket i en gutt som heter trym.

Jeg likte boka veldig godt og når boka begynte å bli kjedelig og hadde lite spenning dro den med seg humoristisk vitser. Den var veldig lett og lese.

Det enste jeg ikke likte med boka var at det var litt vanskelig å henge med når jeg kom til et nytt kapitel, fordi den hadde ganske bråe overganger.

Jeg anbefaler alle å lese den boka.
Terningkast: 5/6


mia

definisjonen av umulig

Skrevet av 2. desember 2019 av mia på Kråkerøy ungdomsskole

Denne boka heter definisjonene av umulig. Den handler om en jente som heter Hanna. Hun tilbringer alle sommerferier på en øy der bestefaren bor. Det pleier alltid å bare være gamle folk der, men det har kommet en gutt på øya som Hanna blir forelska i. Hanna har en øyesykdom som gjør at hun vil bli blind en eller annen gang. Noe som er dumt for hun elsker verdensrommet, og se på stjernene og Jupiter.

Jeg synes boka var veldig kjedelig i starten, men utover i boka ble det mye mer spennende og morsomt. I starten ville jeg ikke lese den, og den var ikke en sånn bok jeg ikke ville legge fra meg. Utover i boka var det ikke helt sånn da heller, men det var mye morsommere å lese. Jeg synes kanskje at det burde vøre litt mer som skjedde midt i boka, eller litt foran i boka også, fordi det tok litt for lang tid før det ble spennende. Jeg synes også det kunne vært litt mer spennende i de spennende delene. En annen ting som kunne vært beder er at på slutten skjedde det veldig mye, også ble det bra. Jeg kunne ønske slutten da alt gikk bra hadde vært litt lengere, litt mer skrift til at de bare slapper av etter alt det som skjedde. Det er litt overraskende på slutten, men det meste tror jeg alle hadde skjønt hva som kom til å skje.

Jeg likte temaet veldig godt. Jeg synes det var gøy at det var en jente, en vanlig jente når man først hører om henne, men det er mye mer som skjer i livet hennes enn det man tror. Noe av det første forfatteren beskrev om Hanna, var at hun hadde forskjellig farge på øynene. Det var en del av øyesykdommen, den som gjorde at hun kommer til å bli blind en gang i livet. Hun har også bare hatt rolige somrer med gamle folk, men når det kommer noen for å “ødelegge” øya setter hun i gang å jobbe med en gang. Jeg liker at hun jobber for noe som hun vil veldig selv om det er vanskelig. Kanskje ekstra vanskelig også fordi han som flytter til øya som hun liker, er med på “ødeleggelsen”.

Språket i denne boka var lett å lese, noe jeg var glad for. Det var lette ord og gode forklaringer. Det var ingen dialekt, som jeg synes er bra siden det kan vøre vanskelig å forstå noen ganger. Hvis språket er vanskelig ødelegger det hele boka. Jeg tror at cirka alle ungdommer hadde lett klart å lese denne boka. Jeg liker at forfatteren har skrevet i førsteperson, det er det som er min favoritt. Jeg synes bare at da får man en bedre følelse av hvordan hun har det, enn man hadde fått hvis det var noen andre som fortalte. Det som også er bra er at selv om det er “Hanna” som snakker får man fortsatt en god følelse på hva de rundt henne føler, siden det er beskrevet veldig godt hvordan Hanna ser dem og oppfatter at de har det. Når jeg leste de spennende delene følte jeg litt indre spenning, men jeg synes jeg kunne følt litt mer.

Jeg tror at denne boka her et lite budskap. Jeg tror det er at selv om det er mange problemer og mye som skjer, må man alltid jobbe for det man vil og ikke gi opp. Jeg tror det er det forfatteren prøver å lære lesteren, siden alle der har det vanskelig på forskjellige måter.

Jeg synes boka er troverdig. Det skjer ting som kunne skjedd på ekte, men det er ikke noe som skjer med mange. Det er liksom ikke noe som er umulig å kjenne seg igjen i. det kan være ganske enkelt noen ganger.


Sanne Amalie

Utrolig bra!

Skrevet av 20. november 2019 av Sanne Amalie på Grov skole

Definisjonen av umulig handler om en jente som heter Hanna. Hun tilbringer hver sommer på en øy der bestefaren hennes bor, og hvert år har hun en skikkelig bra sommer. Bortsett fra i år. I år fikk hun vite at huset til bestefaren skal rives, hun kranglet med Olivia som er vennen hennes (og det har hun aldri gjort før) og hun blir forelsket i en gutt som heter Trym.

Jeg synes at denne boka var en skikkelig bra bok, fordi den hadde nesten alltid en person eller ting som kom med noe humoristisk der det ikke var så mye spenning og det gjorde at det ikke ble så ensformig. Og den var veldig lett å lese.

Det eneste jeg ikke likte med boka var at det var noen veldig bråe overganger mellom noen avsnitt og mellom mange av kapitlene.

Jeg anbefaler alle til å lese denne boka!

Terningkast: 6/6

Vis flere anmeldelser

Til toppen