Definisjon av umulig

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2019 3 anmeldelser

Hanna tilbringer ferien hos bestefar på Vårøya. Som vanlig har hun med seg stjernekikkert på stranda og drømmer om å bli astronaut. Men ingenting er som det skal denne sommeren. Selv vennskapet med Olivia trues av Hannas store hemmelighet, den Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Sanne Amalie

Utrolig bra!

Skrevet av 20. november 2019 av Sanne Amalie på Grov skole

Definisjonen av umulig handler om en jente som heter Hanna. Hun tilbringer hver sommer på en øy der bestefaren hennes bor, og hvert år har hun en skikkelig bra sommer. Bortsett fra i år. I år fikk hun vite at huset til bestefaren skal rives, hun kranglet med Olivia som er vennen hennes (og det har hun aldri gjort før) og hun blir forelsket i en gutt som heter Trym.

Jeg synes at denne boka var en skikkelig bra bok, fordi den hadde nesten alltid en person eller ting som kom med noe humoristisk der det ikke var så mye spenning og det gjorde at det ikke ble så ensformig. Og den var veldig lett å lese.

Det eneste jeg ikke likte med boka var at det var noen veldig bråe overganger mellom noen avsnitt og mellom mange av kapitlene.

Jeg anbefaler alle til å lese denne boka!

Terningkast: 6/6


Astrid Sandbu Røe

Fin bok!

Skrevet av 13. november 2019 av Astrid Sandbu Røe på Vågå ungdomsskole

Boka Definisjonen av Umogleg er ei veldig fin bok! Ho handlar om ei jente som heiter Hanna. Kvar sommar reiser ho til ei øy der bestefaren hennas bur, men denne gongen er det annleis. Ho møter ein gut, som har planar om å bygge leilegheiter.

Boka er fin. Ho viser til kjærlighet, sorg og omtanke. Ein lærer av det, eg fekk eit nytt innblikk i korleis det kan vere. Boka har nokon spennningskurver som eg synes er veldig bra. Ho er spennande. Eg synes at boka er passe lang. Sjølv eg er ikkje så stor fan av slike bøker, likte eg denne. Sjølv kunne eg ynskje at det hadde vore meir om Trym og bygningane og Hanna og Trym, i staden for kiosken og bestefaren.

Terningkast 4


Ida

Upris-verdig

Skrevet av 29. oktober 2019 av Ida på Vågå ungdomsskole

Boka handlar om Hanna som besøker besteforeldra sine kvar sumar på Vårøya, og i år også. Ho får vite at bestefaren sitt hus har vorte kjøpt av ein annan, og at bestefar må på gamleheim. Hanna møter ein ny ven, som ho eigentleg likar betre enn det ho gjev uttrykk for.

Denne boka synest eg var skikkeleg bra og Upris-verdig. Boka vil eg anbefale på det sterkaste. Det var gode skildringar og ei god historie. Ho var så bra, at eg nesten ikkje klarte å leggje frå meg boka. Eg har lese den fyrste boka (Kan vi bare late som) til Camilla Sandmo og eg likte den veldig godt også.
Det eg synest var litt dårleg var at det var litt for mykje om han bestefaren til Hanna, det kunne vore endå meir om Trym og venninna, Olivia.
Terningkast 6/6

Til toppen