Definisjonen av umulig

Camilla Helene Sandmo Vigmostad & Bjørke 2019 12 anmeldelser

Hanna tilbringer ferien hos bestefar på Vårøya. Som vanlig har hun med seg stjernekikkert på stranda og drømmer om å bli astronaut. Men ingenting er som det skal denne sommeren. Selv vennskapet med Olivia trues av Hannas store hemmelighet, den Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sara

jente

Skrevet av 1. februar 2022 av Sara på Nordberg skole

Definisjonen av umulig handler og Hanna som hver sommer drar ut til Vårøya der bestefaren hennes bor. Hun har en enorm interesse for verdensrommet og alt dens stjerner og planeter, spesielt liker hun Jupiter, som hun ser opp på hver gang hun tenker på noe vanskelig. En kveld drar hun ned til stranden og ser på planetene med stjernekikkerten når noen plutselig kommer.

Jeg syntes boken hadde sine øyeblikk, men de varte ikke lenge og jeg fant meg selv kjede meg ofte imens jeg leste boken. Jeg tror denne boken passer mer for barneskoleelever og ikke for meg og andre som går på ungdomskolen.
3/6


Peder

Definisjonen av umulig

Skrevet av 13. desember 2019 av Peder på Smestad ungdomsskole

Boka handler om Hanna, som hver sommer tilbringer ferien sin hos bestefaren sin på Vårøya. På øya kommer det en gutt som har lyst til å bygge leiligheter på tomta ved siden av huset til bestefaren. Hanna og venninna Olivier går rundt på øya for å samle nok underskrifter til å redde øya fra leilighetene.

Jeg synes denne boka var fin, forfatteren fikk med følelser som virker virkelige. Det var også morsom når det gjelder bestefaren som jagde folk med hagla si. Denne boka anbefaler jeg til andre
Terningkast 5


Leah Carlsen

Definisjonen av umulig

Skrevet av 11. desember 2019 av Leah Carlsen på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

I denne boka får vi høre om Hanna som tilbringer ferien hos bestefaren sin på vårøya. Jeg tror ikke denne boka var noe for meg, og kanskje ikke for andre på min alder heller. Den var rett og slett veldig kjedelig å lese helt fra starten av. Det var noen steder i boka som var skrevet på en måte som gjorde det litt morsommere å lese, men det var ikke så ofte.
Siden jeg ikke likte boka så godt vil jeg gi den et terningkast 3.


Tiril

Ingenting er umulig

Skrevet av 9. desember 2019 av Tiril på Flåtestad skole

Definisjonen av umulig

Boka handler om Hanna som er på ferie hos bestefar på Vårøya. Hanna tilbringer hver sommer på Vårøya. På øya har hun en venn som heter Olivia. Olivia er to år eldre enn Hanna. Hver eneste sommer har vært bra, men ikke denne. Denne sommeren blir hun uvenn med Olivia, bestefaren mister nesten huset og hun møter en gutt som heter Trym. Trym har blonde krøller, mange fregner og er ganske høy.

Jeg syntes språket i boka passer veldig bra til ungdommer. Det er noen stygge ord, men også en del morsomme setninger som gjør boka litt morsom. Boka var veldig lett å lese. Det var ingen ord som gjorde det vanskelig å lese. Overgangene fra hvert kapittel var litt bråe. Det ble litt vanskelig å henge med.

Starten av boka var litt kjedelig. Jeg følte det var lite spenning som gjorde at jeg ikke ville lese boken ferdig. Lenger inn i boken ble den bedre og bedre. Boken har mange beskrivelser om personer og øya. Det syntes jeg er veldig bra. Det var mye enklere å forestille seg hvordan alt så ut. Forfatteren var veldig flink til å få fram følelser. Noe jeg likte veldig godt. Jeg skulle ønske det var litt mer informasjon om Hanna.


mayah

Definisjon av umulig

Skrevet av 5. desember 2019 av mayah på Kråkerøy ungdomsskole

Definisjonen av umulig
Hanna tilbringer ferien hos bestefar på Vårøya. Som vanlig har hun med seg en stjernekikkert på stranda og drømmer om å bli astronaut. Men ingenting er som det skal denne sommeren. Selv vennskapet med Olivia trues av Hannas store hemmelighet, den hun helst vil legge igjen på fastlandet. For er man ekte venner hvis man bare møtes hver sommer? Kan man bli forelsket i en gutt som har et annet syn på verden? Og hva er egentlig vitsen med stjerner hvis man ikke lenger kan se dem?

Forfatteren heter Camilla Sandmo og boka kom ut i 2019. sjangeren er kjærlighet og vennskap. Det handler jo om mere, men mest om de to.

Hanna er en 16 år gammel jente. Hun har en mor og en far og en lillebror. Hun har ett blått og ett brunt øye og bruker briller. Hanna sliter veldig med synet og det begynner å oppstå problemer rundt det. Ut ifra måten hun er synes jeg hun virker veldig snill og det virker veldig gøy å være med henne. Jeg føler at etter beskrivelsene var hun litt sånn upopulær og sjenert.

Jeg synes språket i boka var helt perfekt til ungdom. Det er noen setninger som er veldig morsomme og det kan være noen stygge ord. Men jeg liker det. Jeg synes det var ganske lett og lese men noen ganger kan hun bruke litt vanskelige ord som det tar litt lang tid å skjønne. Det var passe blanding av korte å lange setninger. Det var også veldig spennende noen steder og jeg synes hun som skrev boka fikk det til ganske bra.

Boka handler om en jente som heter Hanna. Hun er på ferie hos bestefaren sin. Hos bestefaren sin har hun en venn som heter Olivia, hun er 18 år. Altså 2 år eldre enn Hanna. og hun møter en gutt som heter Trym. Han har fregner og er veldig høy. Boka handler om mye kjærlighet, vennskap og drama. Ut ifra forsiden på boka hadde jeg nok aldri lest den. Så det synes jeg kunne vært bedre. Men når man først leser den blir den bare bedre og bedre.

Jeg tror forfatteren skrev nettopp denne boka fordi det er veldig viktig. For eksempel at man må jobbe for det man vil og ikke bare få hva som helst. Og at selv om man mister synet så forandrer ikke det vennene dine eller familien din. Det eneste er at man ikke kan se dem. Tror også hun prøver og lære at kjærlighet ikke har noe med penger og hvem familien din er.

Jeg synes boka var litt kjedelig på starten men ble veldig bra på slutten. Den var lite fengende men det var kun på starten. Det var ikke mye beskrivning på starten, det var bare sånne ting man skjønte etterhvert. Det var en veldig spenning del som jeg likte. Det får deg til å måtte lese fort og man vil bare lese mere og mere. Mye av det som skjer et uventet og overaskende. Det er mye uventet som skjer i når Hanna er med Trym.

Jeg likte boka fordi den er veldig troverdig. Det skjer sprøe ting og den er morsom. Mye av kjærligheten kan man kjenne seg igjen i.

Jeg synes boka bør bli lest av ungdom som liker litt kjærlighet og drama. Fordi det var mye bra om det i boka.

Vis flere anmeldelser

Til toppen