De4: Modellene

Vera Voss Kagge 2015 19 anmeldelser

Beas drøm om å bli modell kræsjlander da hun får beskjed om at hun er for tykk. Men da hun blir kontaktet av en agent som sier hun er noe av det mest talentfulle han har sett, bestemmer Bea seg Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Clara Skaar Qvist

Clara Skaar Qvist

Skrevet av 30. november 2015 av Clara Skaar Qvist på Hovedgården ungdomsskole

Hva om du kunne være akkurat den du ville?

Det er hittil fire bøker i dramaserien de4, skrevet av Vera Voss. ”Modellene” er bok nummer to i denne skjønnlitterære serien.

Beas drøm om å bli modell går ikke helt som planlagt under en modellkonkurranse. Da hun blir kontaktet av en agent som sier hun er noe av det mest talentfulle han har sett – tennes et lite lys inni henne. Ikke bare må Bea finne ut hvor hun hører hjemme og hva hun duger til, samtidig blir vennegjengen de4 involvert i et mysterium om en foss nakenbilder av uskyldige jenter på internett som ikke er bare-bare.

Denne boken griper tak i deg og holder deg fast, når du først har startet. Jeg syntes boken er veldig fasinerende, fordi den handler om å finne ut hvem du er og hvor du hører hjemme, noe som er et viktig tema rundt jenter også i dag. I og med at den handler om ting som også skjer på ekte, er den kanskje mer spennende å lese enn bøker som ikke har noe med virkelig å gjøre, fordi den kan gi deg tips og inspirasjon til å stå på. Handlingen i boken er også veldig spennende, det oppstår flere problemer på en gang, og mange ting hovedpersonen må løse opp i, både alene og sammen med vennegjengen de4. En grunn til at jeg likte boka så godt var at handlingen startet veldig kjapt, så det var spennende hele tiden hele tiden. Det gikk ikke et sekund under lesingen, hvor jeg kjedet meg.

Boken er skrevet på en måte som gjør at den er lett å forstå og lett å lese, i tillegg med et ungdommelig preg som gjør den mer personlig for de yngre, og at unge kanskje får mer lyst til å lese den, fordi den er mer tilpasset dem. Ikke nødvendigvis et ungdommelig språk eller slang, men mer på en måte som er skrevet ordentlig, men på en måte som gjør den forståelig for unge. Forfatteren har vært veldig flink til å beskrive følelsene til hovenpersonen, det gjør at det alltid er lett å vite hvordan hun føler om ting og hvordan hun har det, et godt eksempel på dette er ”Bea var overlykkelig, hun slengte seg over halsen til mamma”. Et annet pluss, er at man ikke trenger å lese bøkene i rekkefølge, jeg hadde ikke lest de andre bøkene først, og like vel var det lett å forstå handlingen i denne.

Denne boken vil jeg virkelig anbefale. Det er en skikkelig jentebok, og det går får det meste i blogging, kjærester og drama. Den passer nok derfor best til unge jenter mellom 12 og 15. Jeg syntes boken har et veldig godt budskap, som handler om at man er fin som er, noe som er viktig å vite.

Terningkast: 5+


Henrikka

Henrikka

Skrevet av 30. november 2015 av Henrikka på Steinerskolen på Lillehammer

Bea er på kjøpesenteret med kjæresten Lars . Der er det en påmelding til en modell konkuranse.
Bea har altid drømt om å være modell og nå har hun sjansen hun melder seg på med en gang, men hun må trene. Hun er altfor tung mener Bea. Lars og Bea trener sammen mye nå, men dagen hun skal på konkuranse blir drømmen knust, dommerne sier hun ikke passe til å være moddel, men Bea kjemper videre hun blir sykere og sykere . Bea vil ikke spise. Når hun har spist, stikker hun finger i halsen får å få det opp igjen. Moren til Bea synes ikke noe om dette og slutter og skrive under på moddelkonkuransene. En dag når Bea ligger i senga kommer det en mann. Han vil at Bea skal bli hans modell. Bea sier at hun ikke psser som modell og veier for mye , men det bryr han seg ikke om. Bea begynner å dra til mannen og hun blir hans modell .Samtidig leter de4 etter en mann som har spredd naken bilder på nettet av ungdommer.Plutselig kommer en mann til Bea. Han er en agent som vil ha Bea som moddel. De fått ett godt sammareid, men Bea blir bare sykere og sykere hun vill ikke spise.
Jeg synes denne boken er fin fordi den sier litt om hvordan spiseforrstyrrelse blir til av bare en liten sak. Samtidig er det en morsom bok med morsommen handlinger. Denne boken ville jeg gitt ett terningkast 5, fordi den er veldig morsom har gode meninger og for en til å tenke på hvordan man vil behandle det ene livet man har.


henriette hansen

henriette hansen

Skrevet av 27. november 2015 av henriette hansen på Jevnaker skole

Bea Amundsen bor i en liten by utenfor Oslo. Hun har aldri følt at hun hørte til her, og har store planer for seg selv. En dag ser Bea en annonse for en lokal modellkonkurranse på kjøpesenteret. Hun bestemmer seg for å satse og melder seg på. Når hun melder seg på skjønner hun at hun ikke er god nok, og bestemmer seg for å slanke seg. Bea begynner på ekstreme dietter og trener flere timer for dagen. Bea har alltid drømt om å bli modell, så da drømmen hennes krasjlander når hun blir totalt slaktet i konkurransen blir hun nesten deprimert. Men Bea Amundsen er ikke den som gir opp, så når hun blir kontaktet av en agent fra Oslo som sier at hun definitivt har det største talentet han har sett noen gang, bestemmer Bea seg for å satse, med eller uten mammas tillatelse. Samtidig er Bea medlem av en gruppe bloggere kalt De 4. En dag blir de kontaktet av en jente i knipe, nakenbilder har blitt lagt ut av henne og hun trenger hjelp. Det viser seg at dette skjer med flere titalls jenter, og alle ser ut til å bli kontaktet av samme mann. Bea og jentene i De 4 jobber så godt de kan for å finne denne grisen, men det får dem inn i en rekke pinlige og farlige situasjoner.


Glenda Marina Lien Børsum

Glenda Marina Lien Børsum

Skrevet av 24. november 2015 av Glenda Marina Lien Børsum på Hovedgården ungdomsskole

De4 Modellene
Skrevet av Vera Voss

Den andre boka serien

Denne boka handler om en jente som vil bli modell, hun heter Bea er 15 år og blogger. Bea er høy, tynn og har langt nydelig hår. Når du leser boka forstiller du deg henne. Hun har en kjæreste som heter Lars, han er høy og veldig sporty, trener hver dag og har lyst hår. Hun ser én påmeldingskjema om å bli modell på kjøpesenteret det er ikke særlig stort, hun tar skjema med seg hjem. Bea har ingen bestevenner på skolen.

Bea er medlem i noe som heter De4, de er bloggere der de har en side der de legger ut mange spennende. De har fått en melding av en jente som har blitt spredt nakenbilder av, de får meldinger av andre også om det har skjedd det samme med. De prøver å finne ut hvem det er som sprer bildene av dem. det kommer noe i veien for Bea og gjengen, fordi det er flere som får samme problemet og hvordan skal de løse det? De prøver å finne det ut, men Bea har noen problemer i livet akkurat nå og hvordan skal hun løse det? For Bea møter noen hindringer med Lars.

Jeg syntes denne boka er kjempe bra fordi det er spenning og drama samtidig. Spenningen er bygd opp på en veldig bra måte, det begynner veldig tidlig med spenningen når du har lest. Denne boka har mye bra innhold, de som har laget den er veldig kreative. Det er Jenter som faktisk opplever å bli spredt naken bilder av seg på nett eller vil bli noe de ikke kan bli. De4 er 4 jenter som tar alt på egenhånd, ikke noe hjelp av andre. Jeg har lest begge bøkene og liker dem godt.
Boka passer for ungdommer som er mellom 13-14 år.
Gir terningkast 6


Jonas Nårstad Mallouh

Jonas Nårstad Mallouh

Skrevet av 19. november 2015 av Jonas Nårstad Mallouh på Otta Ungdomsskole

Boken du bør vurdere å lese om du kjeder deg hakk ihjel og har ingenting å gjøre.

De4 modellene er en drama bok som handler om Bea og tre andre jenter som har en blogg sammen på nettet. Boken er skrevet av VERA VOSS, som er en anonym gruppe som skriver i De4-serien. Boka er den andre i serien.

På bloggen hjelper de jenter som har fått nakenbilder av seg selv publisert på nettet. Boken er fortalt i tredje person og følger hovedpersonen Bea hvor enn hun drar. Bea har sin egen blogg der hun kaller seg selv Bella. Bella og Bea sine liv er ganske forskjellige. Bea vil helst være spektakulær og enestående og vil ikke være middelmådig og kjedelig som alle andre. I denne boken møter Bea på mange vanskelige utfordringer, som når hun blir dumpet av kjæresten og blir slaktet i en modellkonkurranse.

Denne boken er for jenter, men gutter kan også lese den hvis de kjeder seg hakk ihjel og har ingenting å gjøre.
Boken er helt grei noen ganger, men har sine kjedelige perioden som når hun er med i modellkonkurransen.

Jeg gir boken terningkast 3, fordi den er helt ok, selv om den er skikkelig jentete og handler for det meste om modellkonkurransen, blogging og andre jentete ting.

Vis flere anmeldelser

Til toppen