De4: Hyper

Vera Voss Kagge 2016 53 anmeldelser

Lilly har store ambisjoner om å bli advokat, og jubler når hun kommer inn på en eksklusiv privatskole. Men presset er stort og etter tre prøver som går dårlig, bestemmer Lilly seg for at noe må gjøres. Hun blir med Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Julie Viken

Julie Viken

Skrevet av 13. desember 2016 av Julie Viken på Bud barne- og ungdomsskule

Lilly kommer inn på ein eksklusiv privatskule, med ein draum om å bli advokat. Presset blir for stort så ho må ta i mot hjelp frå Thea. Før Lilly og De4 har nokre aningar om det har de vikla seg inn i ei sak som var mykje større enn de trudde.
Boka var veldig spennande, den bygger opp spenninga, men midt i var det berre ei spenning. Det var ikkje noko som bygde seg opp. Både starten og slutten var dei delane eg likte best, og syntest var mest spennande. Resten vart litt plain.
Eg gir boka terningkast 5, fordi boka hadde nokså mange spenningstoppar, og fordi temaet i boka innteriserte meg veldig, men som sagt så var midtdelen litt plain.


HIran

HIran

Skrevet av 13. desember 2016 av HIran på Håvåsen skole

Bok: De4 Hyper
Forfatter: Vera Voss

Boken handler om ei jente, Lilly som har store drømmer om å være en advokat og jubler av glede når hun kommer inn på en eksklusiv privatskole. Men presset er stort og det hjelper ikke når tre prøver går dårlig. En dag blir hun med en fascinerende og mystiske jenta, Thea hjem. Vil alt bli det samme igjen? Vil Lilly bli den samme igjen?

Boken er spennende, trist og romantisk. Det var veldig vanskelig for meg å legge fra meg boka da jeg begynte å lese den. Den er lærerik og har et veldig viktig tema om dop. Det er den fjerde boken av De4 og man trenger ikke å lese de første bøkene for å vite hva den handler om. Det vises seg at forfatteren har erfaring av hva hun skriver om. Språket er ikke noe ungdomsspråk, men er lett å lese. Jeg anbefaler denne boken til 13- 18 år. Også kanskje 20 år.

Boken er ganske bra, men jeg føler at boken mangler litt mer skildring når det gjelder dopen hovedpersonen tar. Så terningkast: 5


Ajdin

Ajdin

Skrevet av 11. desember 2016 av Ajdin på Sør-Fron ungdomsskole

Livet kan forandres i løpet av ett blunk

Boken de 4 hyper handler om Lilly. Lilly vil gjerne bli advokat, og er overlykkelig da hun kommer inn på en eksklusiv privatskole. Men presset er stort, og de tre første prøvene går heller dårlig. Hun innser at noe må gjøres. Etter ett besøk til den nye venninna Thea, blir alt forandret. Lilly får prøve eksamensdop, og tror at alt ville vært enklere om hun hadde brukt det tidligere. Lilly har uvitende viklet seg selv og De4 inn i en sak som er mye større enn hun trodde…

Boken er lærerik og har ett viktig tema fordi den viser konsekvensene med dop, og at det går bra med de som gjør gode ting. Fra første siden av boken kunne jeg ikke legge den ifra meg. Boken er spennende fra starten til slutten og det er passe mengde sider. Boken er lettlest og språket passer til temaet. Språket er ikke noe spesielt ungdomsspråk, og det er en lettlest bok så de fleste kan lese den. Jeg anbefaler boken til ungdommer fra 13-18år. Kanskje opp til 20 også.

Jeg finner ikke en eneste dårlig ting med boka og jeg synes det er en kjempe bra bok som fortjener å vinne uprisen, så: Terningkast 6


Bendikte

Bendikte

Skrevet av 6. desember 2016 av Bendikte på Volda ungdomsskule

Er du hyper
Forfatter er Vera Voss. De er egentlig noen av Norges mest produktive tv- forfattere. Hver fredag møtes de på eit rom på en hemmelig adresse i Oslo for å klekke ut nye historier og de vil ikkje avsløre hvem som skriver hva eller hvordan de jobber men de lover at de har store planer og at sagaen om De4 så vidt har begynt.

De4 hyper er 4 bok i serien De4 men serien er ikkje samen hengande så du kan lese denne uten å lese dei tre første. Handling: Lilly har store ambisjoner om å bli advokat og jubler når hun kommer inn på ein eksklusiv privatskole. Men presset er stort og etter tre prøver som går dårlig. Bestemmer Lilly seg for at noe må gjøres. Hun blir med den fascinerende og mystiske jenta Thea hjem. Etter besøket blir ingenting som før.

Boka starta med at Lilly skal på den nye skolen og pappaen hennes blir med for å hilse på den nye rektoren.

Det som gjorde boka god er at forfattarane skildrer omgivelsene og menneskene i boka veldig bra og spenningskurve blir meir og meir spennende etter kvart som du leser og mot slutten av boka kjem det eit vendepunkt.

Andre bør lese boka fordi den er oppslukende og er vanskelig å legge fra seg når du har begynt med den. Den får ternings kast 6.


Cecilie Steen Rundtom

Cecilie Steen Rundtom

Skrevet av 6. desember 2016 av Cecilie Steen Rundtom på Sør-Fron ungdomsskole

Privatskolen

Boka handler om en jente som heter Lilly. Hun drømmer om å bli advokat, og blir glad når hun kommer inn på en privatskole. Presset er stort. Mange prøver går dårlig, og da finner Lilly ut at noe må gjøres. En dag blir hun med Thea, ei jente fra klassen hjem etter skolen. Blir alt som før etter besøket?

Denne boka er vanskelig å legge fra seg. Jeg synes boka er bra. Boka er skrevet på en måte så du kan se for deg hva som skjer, god beskrivelse. Den har ei bra oppbygging, med en bra spenningstopp. Jeg vil si at boka er ei bok som passer ungdommer mellom 13-20 år. Den har ikke et spesielt ungdomsspråk, slik vi ungdommen snakker idag. Boka er den fjerde boka i en serie, men du trenger ikke å ha lest alle for å lese denne. Denne boka kan man lære mye av.
Terningkast 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen