De4: Hyper

Vera Voss Kagge 2016 54 anmeldelser

Lilly har store ambisjoner om å bli advokat, og jubler når hun kommer inn på en eksklusiv privatskole. Men presset er stort og etter tre prøver som går dårlig, bestemmer Lilly seg for at noe må gjøres. Hun blir med Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

sanne elvseth

Elsk!!

Skrevet av 11. april 2022 av sanne elvseth på Fjell skole

Elsker denne boka, realisktisk og jeg kan relatere til den. Godt skrevet, sikkert hørt den på lydbok over 2853 ganger!!


Lotta Fagerland-Taraldsen

Lotta Fagerland-Taraldsen

Skrevet av 14. november 2018 av Lotta Fagerland-Taraldsen på Kråkerøy Ungdomsskole

Bokanmeldelse, De4 – Hyper

Lotta Fagerland-Taraldsen, 8a

Jeg har lest boken Hyper, fra serien De4, hvor Hyper er den fjerde boken. Det er en skjønnlitterær bok skrevet av Vera Voss, og utgitt i 2016 av Knagge forlag. I boken blir det lagt mye vekt på karakterpresset som en del av ungdommene i vårt samfunn kanskje føler på, og senere i boken blir det også lagt mye vekt på dop, og alkohol.

I boken følger vi Lilly, som er en skoleflink elev med store drømmer og ambisjoner. Med sine høye karakterer er jubelen stor når hun finner ut av at hun har kommet inn på en eksklusiv privatskole. Kravet er høyt, og etter 3 prøver med 4- på blir Lilly og foreldrene kalt inn til et møte med rektoren hvor de får beskjed om at Lilly har en sjanse til, og får hun ikke 5 eller høyere blir hun sendt tilbake til den gamle skolen hennes. Snart møter Lilly, Thea, som drar seg selv inn i Lillys liv, og de blir fort gode venner. Thea introduserer henne til Ritalin, medisinen de som har ADHD bruker, også kalt eksamensdop. Når Lilly finner ut at Thea er datteren til Justisministeren får livet hennes en brå vending, og plutselig har hun viklet seg inn i en situasjon hun ikke kommer ut av.

Vera Voss dro meg rett inn i handlingen fra første side. Boken er skikkelig oppslukende, og spenningen holder hele tiden. Voss skriver på en måte som gjør at man blir dratt inn i boka, og gjør det utrolig vanskelig å legge den fra seg. Boken er skrever fra Lillys perspektiv.

Jeg tror grunnen til at jeg likte boka så godt må nok være at den var veldig realistisk. Karakterpress er et viktig tema i samfunnet vårt, det er drikking og dop også forså vidt. Mange ungdommer kjenner seg nok igjen i boka, så jeg syntes det er en god ting av Voss å skrive om dette, fordi da føler de seg nok ikke like alene om dette, og for andre ungdommer er det nok lettere å skjønne hvordan andre kan ha det.

Det er 249 sider i boka, men hver side har passe stor skrift, og er skrevet på en lett forståelig måte. Det er ingen bilder i boka, men Voss skildrer utrolig bra, så bilder trenger man egentlig ikke. Denne boken passer bra for jenter og gutter i alderen 13-17 år. Det eneste jeg finner negativt ved boken, som drar litt ned er at Voss kunne fått bedre frem at det er greit å ta seg en pause, og at man ikke alltid må være best.


Michelle

Michelle

Skrevet av 13. desember 2017 av Michelle på Sagene skole

Boken De4; Hyper, av Vera Voss, er en skjønnlitterær ungdomsbok som omhandler temaer som karakterpress, høye ambisjoner og dårlige valg. Dette er en bokserie på fire bøker, og Hyper er den fjerde og siste boka. Serien handler om fire unge jenter, Julie, Bea, Stine og Lily, som starter opp en anonym blogg hvor de tar tak i problemer andre velger å ignorere. Gjennom bok-serien får vi høre historien til hver av jentene i De4, og ”Hyper” er historien til Lilly. Siden dette er den fjerde boken, får ikke leseren noen ordentlig introduksjon på karakterene, uten om de aller nyeste.

I handlingen følger vi skoleflinke Lilly som nettopp har startet på en ny eksklusiv privatskole, for å kunne oppfylle advokatdrømmen. Både hun og foreldrene, har høye ambisjoner for fremtiden hennes. Men nivået på den nye skolen er mye høyere enn forventet, og etter kun tre dårlige prøver, bestemmer Lilly seg for at noe må gjøres. Hun blir da kjent med Thea. Thea er en mystisk men spennende jente. Hun er toppelev, og rett og slett helt perfekt. Lilly blir med Thea hjem, og etter dette besøket blir livet hennes ingenting som før. Thea viser henne veien til en helt ny hverdag fylt av festing, ”eksamensdop”, og dårlige valg. Når hun i tillegg finner ut av at Thea er datter av en innflytelsesrik politiker har hun uvitende viklet seg selv, og de andre i De4, opp i noe veldig vanskelig.
Denne boka fanget oppmerksomheten min godt, allerede fra side 1, og jeg klarte ikke legge fra meg boken siden. Voss gjør en god jobb med å holde spenningen gående. Dette er en ganske typisk ungdomsbok, skrevet med et ganske enkelt språk, så den passer veldig godt inn som nominert til vinner av uprisen. Denne boken er veldig aktuell i dag, nettopp fordi det er mange som kan kjenne seg igjen i for eksempel temaet; karakterpress. Voss får godt frem hvor mye Lilly føler på dette. Dette er noe flere må ta tak i, for ingen skal behøve å føle at de må være perfekt eller best til en vær tid.
Jeg velger å gi denne boken terningkast 5. Fordi på tross av hvor spennende den var, er det også noen deler av handlingen som ble for urealistiske i forhold til dette ganske realistiske, gjenkjennelige temaet.


Maja

Maja

Skrevet av 14. november 2017 av Maja på Grim skole

Denne boka var kjempe gøy, den handler om en jente som er kjempesmart på skolen. får bare 6 er på skolen. Hun begynner på en skole med høye krav, men det viser seg at den er for vanskelig for hunn. Hun møter ei jente som heter Thea, hun er datteren til en en viktig mann i boka. det er mye drama som foregår og litt romantikk. Forfatteren har skrevet en bra bok. med masse bra inni boka. så for min egen mening så synes jeg boka var kjempe bra. Men litt vanskelig å forstå hvis du ikke har lest de andre bøkene først.


hajrah

hajrah

Skrevet av 6. november 2017 av hajrah på Sagene skole

boka var spennende å lese, men ikke helt min type. Boka handler om en jente som er hovedpersonen i boka hun heter Lilly. Hun har veldig lyst til å bli advokat, Lilly kommer inn i en privatskole og der er det mange smarte personer så Lilly gruer seg litt. Lilly er smart men ikke som de andre i klassen så hun får dårlige karakterer i tre prøver.

Vis flere anmeldelser

Til toppen