De4: Hevnen

Vera Voss Kagge 2015 24 anmeldelser

Julie tvinges til å delta i et antimobbeprogram sammen med skolens verste mobber, Charlotte. Begge forsøker å sabotere programmet, men innser etterhvert at dette er starten på et helt spesielt vennskap. Samtidig leter De4 etter Jenny Skoglund, en sak som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Paulina Piontek

Paulina Piontek

Skrevet av 15. desember 2015 av Paulina Piontek på Varteig skole

«Hva om du kunne bli den du drømmer om o være?»
De4 hevnen er ande boken i serien de4.
Boka handler om Julie som vil legge alt det vonde bak seg og er usikker på antimobbingsprogrammet med skolens verste mobber Charlotte, så de saboterer den med ville. Det er noe som også er rart at Joackim prøver å få kontakt med henne, men hun har ikke tid til å tenke på det, De4 jobber med Jenny-saken. Det har kommet flere spor og de fire må løse saken før det er for seint.
De4 havnen er en dramabok som jeg tror passer litt bedre til Jenter. Boka er mye tjukkere enn første boka men det er raskt å lese den. Noen ganger var den vanskelig å legge fra seg og det skjedde noe gjennom hele boka.
Slutten overasket meg veldig, men jeg likte det veldig godt og jeg har lyst til å lese neste bok. Språket var greit. Det var ikke vanskelig å lese boka, men det var litt banning men likevel passet den godt i sitasjonene. Jeg synes også at boka var realistisk og ikke overdrevet.
Boka er skrevet i tredjeperson i Julies perspektiv, men første boka i serien er skrevet i jeg-person som var Julie. Jeg føler at du kan lære noe av boka og jeg synes alle som har litt tid og har lyst bør lese denne boka.
Terningkast sterk 5


Ida Marie Wesetrud

Ida Marie Wesetrud

Skrevet av 9. desember 2015 av Ida Marie Wesetrud på Hvittingfoss skole

En interessant oppfølger
De4 Hevnen
Julie tvinges til å delta i et antimobbeprogram sammen med skolens verste mobber, Charlotte. Begge forsøker å sabotere programmet, men innser etterhvert at dette er starten på et helt spesielt vennskap.
Samtidig leter De4 etter Jenny Skoglund, en sak som blir stadig mer dramatisk. De oppdager at Jenny har bestemt seg for å ta en grusom hevn over mobberne som fordrev henne fra hjembygda. De4 må stanse henne før det er for sent.

Jeg synes boka var veldig bra. Dette er er jo en oppfølger, så boka er kanskje bedre for de som har lest den første. Denne boka er del av en serie som heter De4. Som skrives av 4 forfatteren som går under navnet Vera Voss. Jeg likte den forrige boka, så jeg kom inn i handlingen med en gang. Dette er en klassisk dramabok.
Spenningskurven går ikke så høyt, men i tilfeller går den litt opp ned. Jeg ble fornøyd med slutten. Denne boka er litt mindre realistisk enn den første, i allefall De4 delen. Boka anbefales til ungdommer mellom 12-15 år. Den burde nomineres til u-prisen.
Terningkast: 5


Helene Røstad

Helene Røstad

Skrevet av 1. desember 2015 av Helene Røstad på Dokka ungdomsskole

Denne boka handler om en jente som heter Julie. Denne boka er med i en serie, med to andre bøker, Anonym og Modellene. Der Hevnen som jeg har lest er nummer to i denne serien.
Julie har en blogg som heter, anonymgirl, der hun skriver anonyme innlegg, der hun utrykker sine følelser og vise hvem hun er. Hun har også en blogg sammen med De4, der de fire jentene, Julie, Lilly, Bea og Stine hjelper andre mobbeoffer. Julie er selv et mobbeoffer på sin skole der hun blir mobbet av Charlotte. Julie og Charlotte tvinges til å være med i et antimobbeprogram. Begge to forsøker å sabotere programmet, men forstår etterhvert at dette er starten på et helt spesielt vennskap. De4 får en melding av Jenny der det står at hun trenger hjelp men de ignorerer det. Neste dag er hun forsvunnet. Ingen vet hvor hun har blitt av og det er opp til De4 å finne ut hva som skjedde.
Boka starta rett inn i handlinga, jeg kom fort inn i boka. Spenningen holdes oppe under hele boka. Forfatteren har brukt gode skildringer og gjør så det er lett i se for seg hva som foregår. Språket er lett å forstå siden forfatteren har brukt et ungdommelig språk. Boka er i dramasjangeren, noe man merker godt gjennom hele boka. Jeg synes denne boka passer best for jenter siden det er kjærlighetsdrama og krangler innblandet.
Terningkast: 4


Alda 8c

Alda 8c

Skrevet av 30. november 2015 av Alda 8c på Hovedgården ungdomsskole

HEVNEN
Denne boka handler om en jente som heter Julie. Dette er den andre boka av tre. Disse bøkene heter de4.

Julie har to blogger. Den ene heter anonymgirl som hun skriver alene og den andre heter de4. De4 skriver hun med Lilly, Bea og Stine. De skal prøve å redde andre mobbeofre. Julie er også et mobbeoffer på sin skole. Hun blir, som sagt, mobbet av Charlotte og gjengen, og Joachim valgte Charlotte ovenfor Julie. En dag får de4 en melding fra Jenny om at hun trenger hjelp, men de ignorerer det. Neste dag er Jenny borte. Ingen vet hva som skjedde med henne og det er opp til Julie, Lilly og Bea å finne ut av hva som skjedde. I mens de prøver å finne ut av det, må Julie på et antimobbeprogram med CHARLOTTE!!!

Denne boken synes jeg er kjempe bra. De holder spenningen oppe hele tiden, så det er nesten umulig å legge boka fra seg. Dette er en typisk jente drama bok som er utrolig spennende med kjærlighet og krangler. Jeg er ikke en sånn spesielt leseglad jente, men denne boka var skikkelig bra og jeg er glad for at vi fikk denne oppgaven og at jeg valgte denne boka sånn at jeg fikk lest den. Jeg hadde ikke lest den første boka når jeg starta på denne, men jeg skjønte hva som skjedde og hvem som var hvem, så det går helt fint å hoppe over den første og starte rett på den andre boka.

Forfatteren har klart å få et veldig ungdommelig språk. De bruker ord som herregud, whatever, kødd og shit som gjør at det blir litt morsommere for oss å lese. Sånn som her: «Herregud, dere ser trøtte ut.» Det syns jeg gjør boka mer spennende og at jeg orker å fortsette å lese.

Dette er en bok som jeg anbefaler for 13 til 16åringer. Mest for jenter, men det er sikkert noen gutter som synes dette faller i smak hos dem. Hvis du sitter der og leser denne og tenker at den er kjedelig og at du ikke gidder å lese denne boka så burde du tenke igjen.

Jeg gir denne boka en sterk femmer.


Amanda Remseth

Amanda Remseth

Skrevet av 26. november 2015 av Amanda Remseth på Hovedgården ungdomsskole

Blogg mot mobb
(Hevnen av Vera Voss)

Boka handler om Julie som blir mobbet og hva som skjer når hun begynner å dele sine historier gjennom bloggen sin.

Julie er en 15 år gammel jente. Hun har ingen venner og blir mobbet på skolen. Julie lager en anonym blogg der hun forteller om hvordan det er å bli mobbet, og bloggen får fort mange følgere. Bloggen fører til kontakt med tre andre toppbloggere, og sammen lager de bloggen De4. De4 tar et oppdrag for å hjelpe Jenny som har blitt mobbet og nå er forsvunnet. Og hva gjør Julie når skolen setter henne opp i et antimobbeprogram sammen med skolens verste mobber?

Boken er nummer 1 i en serie om De4. Den er skrevet for ungdom og er i kategorien skjønnlitteratur. Jeg likte denne boken godt. Handlingen var spennende, og bygd opp på en bra måte. Jo lenger jeg kom i boken jo mer ville jeg lese. Bokas tema om mobbing gir grunnlag for ettertanke, og fortellingen om Julie gir et realistisk bilde av hvordan det kan oppleves å være et mobbeoffer. Jeg synes det er tankevekkende at Julie opplever seg mer synlig og sett når hun er anonym på nett, enn i hverdagen på skolen. Det er bra at boken viser at det som er vanskelig kan forandres til noe bedre, og at det kan skje på overraskende måter. Jeg liker å lese bøker som har litt drama i seg, og det hadde denne. Boka handlet mest om Julie, men De4 sin historie kom også fram. Jeg likte Julie sin historie best, fordi hun hadde en mer interessant og spennende historie å følge med på. Den var realistisk og innholdsrik, noe jeg likte godt. De4 sin historie syntes jeg var litt uinteressant, og jeg ville egentlig bare hoppe over den delen.

Jeg mener bokas styrke er at den greier å holde på spenningen gjennom nesten hele boka. Temaet er spennende og aktuelt. Jeg vil anbefale denne boka til ungdom mellom 12-13år.

Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen