De4: Hevnen

Vera Voss Kagge 2015 24 anmeldelser

Julie tvinges til å delta i et antimobbeprogram sammen med skolens verste mobber, Charlotte. Begge forsøker å sabotere programmet, men innser etterhvert at dette er starten på et helt spesielt vennskap. Samtidig leter De4 etter Jenny Skoglund, en sak som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Julie Larsen

Julie Larsen

Skrevet av 22. november 2015 av Julie Larsen på Hovedgården ungdomsskole

Mobbing blir til en god lidelse
(Hevnen av Vera Voss)

Hvordan er det egentlig å være et mobbeoffer? Julie er en 15år gammel jente, som sliter med det sosiale. Hun ønsker å vise hvem hun er, derfor starter hun en anonymblogg. Der trosser hun grensene og viser hele nettet sine meninger om livet. Samtidig dukker det opp problemer, og overraskelser som ender Julie sitt liv totalt.

I denne boken møter vi Julie, Julie danner bloggen DE4.
DE4 er da en blogg som går til topps i Norge og består av 4jenter. Oppgavene blir vanskeligere når DE4 får i oppdrag med å finne et uskyldig mobbeoffer som har sporløst forsvunnet. Alt i alt går det ikke noe bedre på skolen. Julie sliter og rektor bestemmer seg for å sette Julie og Charlotte i et antimobbe prosjekt. Charlotte er jo Julies største mobber, hvordan skal Julie klare seg gjennom livet.

Denne boken falt i smak. Jeg syns det hadde en myk og god start, men etter hvert bygde den seg opp.
Boka ga meg et spørsmåls tegn mens jeg leste. Den hadde en fin oppbygningsmetode og man fikk med seg innholdet fra start til slutt.
Det som ødela boken var at når slutten var ferdig ble alle spørsmålene besvart, jeg satt der og fikk svar på alt. Det er noe jeg syns ikke passer i en seriebok.
Boken ble ikke troverdig, den ble veldig urealistisk.
Det gjorde at jeg mista leselysten og fikk en mer følelse av `hæ? det er jo umulig´. Jeg klarer ikke sett meg inn i bokens verden. Et eksempel på det er å klatre opp 15m og hoppe ned, og leve og ikke ha et merke. Det er en typisk umenneskelig situasjon fra boken.
Jeg syns at boken var bra, det skyldes at den hadde en fin oppbygningsmetode og at boken var innført med en lett handling.

Forfatteren har skrevet med et ungdommelig ordforråd og språk. Dette er ulike eksempler på det `shit! ` , ´en kødd? Han som la ut videoen` og `mamma pleide alltid å si at Julie var så dramatisk. DRAMAQUEEN`. Dette var noen få eksempler på hvordan forfatteren skriver med ungdommelige språk.

Denne boken er for aldersgruppen 12-14år.
Boken er nr 1 i serien, så bare start å les. Gjerne les bok 0, fordi som vil kjenne historien til hovedpersonene. Det er en bok som fyller deg med drama, spenning og kjærlighet. Forfatteren har nok skrevet den fordi boken sitt tema, har jo mye med hverdagen til mange barn/ungdommer. Den er virkelig anbefalt og kan gi deg en glede av leselyst. Den viser jo en god moral på at du må være sånn mot andre, slik du vil at andre skal være med deg. TERNINGKAST: 5


Anna Randen Ekre

Anna Randen Ekre

Skrevet av 19. november 2015 av Anna Randen Ekre på Otta Ungdomsskole

«For mye drama, kan gjøre boken for kjedelig»
Boken «De 4:Hevnen» er bok nummer 2 i serien, og hører til i dramasjangeren. Denne boken handler om hovedpersonen Julie som er et mobbeoffer. Hun har blitt mobbet i 2 år av den såkalte «skolens verste mobber» Charlotte. Julie og Charlotte blir tvunget til å delta i et antimobbeprogram (som de selvsagt prøver å sabotere) der de må være med hverandre nesten hver dag noen måneder fremover. Bak alt dette har hun en blogg sammen med 3 andre jenter, som heter De4. De4 leter etter Jenny Skoglund som er sporløst forsvunnet, og etterforskningen blir litt vanskeligere enn de hadde forventet …
Jeg likte boka med at det ble brukt masse skildringer av personene og situasjonene, som gjorde boka mere spennende å lese. Dette blir noen ganger litt overdrevet, og det kan virke unaturlig. Jeg likte at boka hadde mange spenningstopper, som gjør at du vil lese mere av boken. Men noen ganger kan det bli litt for mye på en gang etter min mening. Det jeg synes var negativt med boka var at den bare handlet om jentedrama, som gjorde boken litt for kjedelig og barnslig til tider og vil derfor ikke anbefale den til gutter og ikke jenter over 14 år.
Terningkast: 4


Tuva Povenius

Tuva Povenius

Skrevet av 17. november 2015 av Tuva Povenius på Sandfallet ungdomsskole

DE 4 HEVNEN

De 4 er en dramabok med mye spenning. Hevnen er en spennende oppfølger til Anonym. Jenny Skoglund har forsvunnet, og politiet har sendt ut letemannskap. De 4 vil finne Jenny og hjelpe henne, men Jenny vil ikke bli funnet og hun vil ihverfall ikke ha hjelp. Jenny vil avslutte problemene sine på sin måte.

Boka starter ganske fengende og er lett å leve seg inn i. Boka virker ganske forutsigbar, men kan plutselig overraske. Boka er veldig bra og jeg gleder meg til å lese neste bok i serien. Dette er en gripende, provoserende og spennende bok. Dette er en bra oppfølger til den første boka.

Terningkast 5


Camilla Fossmo

Camilla Fossmo

Skrevet av 16. november 2015 av Camilla Fossmo på Otta Ungdomsskole

«De4 hevnen»
De4 handler om Julie. Et mobbeoffer som blir tvunget til å bli med på et antimobbeprogram sammen med hennes verste fiende, Charlotte. Både Charlotte og Julie ser ikke poenget med programmet og begge prøver å sabotere det. Likevel blir det starten på et helt spesielt vennskap. Imens er De4 opptatt med å lete etter Jenny Skoglund, et mobbeoffer som har forsvunnet.
Boka er i dramasjangeren, noe man merker godt gjennom hele boka. Det virker som forfatterne prøver for hardt med å lage et «typisk tenåringsdrama». Det klarer de dessverre ikke og boka oppleves bare som barnslig og altfor dramafylt. Jeg ble bare mer og mer forvirret jo mer jeg leste. Når jeg kom til avslutningen ble jeg faktisk positivt overrasket. Alt i alt er De4 en helt ok bok som blir litt forvirrende til tider. Jeg synes ikke boka burde nomineres til Uprisen.
Terningkast: 3


Aurora Strøm Ruud

Aurora Strøm Ruud

Skrevet av 15. november 2015 av Aurora Strøm Ruud på Stasjonsfjellet skole

Denne boken er i dramasjangeren og egner seg for yngre jenter.
Julie har blitt mobbet i flere år, og nå vil hun sette en stopper for det. Hun starter derfor bloggen Anonymgirl. På denne bloggen legger hun ut en video der hun tar hevn over sin værste mobber Charlotte.. Hun blir venner med andre toppbloggere og sammen kaller de seg de4. De4 får en henvendelse av en jente som ber dem om hjelp, og kort tid etter forsvinner denne jenta.
I starten av boken likte jeg hvor bestemt Julie var, og jeg var positiv til resten av boken. Den virket som om den kom til å bli spennende og jeg var nysgjerrig på hva som kom videre. Jeg endret fort mening. Man merker veldig godt at forfatteren har prøvd å skrive på en ungdommelig måte, der hun bruker ord som "føkk" , men at hun ikke helt har fått det til. Det virker rett og slett unaturlig. Boken er ment for å være realistisk, og den kunne vært det, men ting tar litt av. Jeg ser for meg at ting i denne boken kunne ha skjedd, men ikke i en så stor grad. Det blir lite troverdig, og jeg synes at boken blir altfor lett å legge fra seg. Jeg gir boken terningkast tre fordi det var noen høydepunkter i den, der jeg ville vite mer, men disse øyeblikkene varte ikke lenge

Vis flere anmeldelser

Til toppen