De4: Hevnen

Vera Voss Kagge 2015 23 anmeldelser

Julie tvinges til å delta i et antimobbeprogram sammen med skolens verste mobber, Charlotte. Begge forsøker å sabotere programmet, men innser etterhvert at dette er starten på et helt spesielt vennskap. Samtidig leter De4 etter Jenny Skoglund, en sak som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Betool

Hevnen

Skrevet av 8. desember 2019 av Betool på Sofienberg skole

Jeg likte boka ikke i den hele tat. Den er veldi dorlig. forfateren kunne brukt mere skilder.


Anne Emilie Paulsen

De4 - Hevnen

Skrevet av 1. november 2019 av Anne Emilie Paulsen på Åretta ungdomsskole

Hevnen av Vera Voss er den første boken i serien om De4. De4 er en gjeng bestående av 4 ulike ungdommer som alle lever et dobbeltliv. De har alle hver sin blogg, og sammen har de toppbloggen De4. På bloggen, lover de å hjelpe om noen er i trøbbel. Dette er et løfte som etterhvert blir vanskelig for jentene å holde.

Det er til sammen 5 bøker i serien. En innledende bok, og resten bøker fortalt fra hver ungdoms ståsted. I Hevnen møter vi 16 år gamle Julie. Julie og resten av De4 gjengen får et stort mysterie å løse, samtidig som Julie må gå igjennom et antimobbeprogram sammen med skolens verste mobber Charlotte. Dette er starten på et dobbeltliv Julie aldri kunne tenkt på engang og Julies hverdag blir et stort kaos.

Jeg likte boka veldig godt. Den er bra skrevet, spennende og morsom. Boka er lett og lese og den var vanskelig å legge fra seg. Jeg vil anbefale den til jenter mellom 12 og 16 år, som liker å lese mye og spennende historier om ungdommers liv.


Selma Standnes

Selma Standnes

Skrevet av 20. oktober 2016 av Selma Standnes på Lundehaugen ungdomsskole

Ei oppslukende bok
Forfatter: Vera Voss
Sjanger: Drama
Tittel: De4 (hevnen)
Denne boka handler om ei helt normal jente som heter Julie. På skolen har Julie det vanskelig fordi hun blir mobbet av ei jente som heter Charlotte, men hun har fire veldig veldig gode venner hun kan stole 100% på. Julie og vennegjengen hennes starter en slags blogg som heter De4 og som skal hjelpe andre. En dag får Julie eller De4 en video av ei jente som heter Jenny, der hun sier at hun trenger hjelp fordi hun blir mobbet, men Julie ignorerer den bare. Senere finner foreldrene ut at Julie blir mobbet og blander seg inn i det så Julie og Charlotte må bli med på et antimobbeprogram som liksom skal hjelpe fiender til og bli venner, men det er ikke bare det, De4 har fått en beskjed om at Jenny er forsvunnet. Dette blir et stort problem for Julie og må finne en løsning.
Jeg synes boka var veldig god og spennende fordi den hadde mange gode spenningstopper der det er ekstra spennende ting så du får lyst til å lese mer og mer i tillegg til at boka har en bra begynnelse så du får mer og mer lese lyst, og fordi man får vite litt om hvordan folk som blir mobbet har det og hvordan folk som mobber tenker.
Jeg synes andre bør lese boka fordi man lærer litt av den om hvordan mobbe offerer har det og hva de føler og fordi den er veldig bra og spennende.
Jeg anbefaler boka til folk som liker spennende bøker, drama bøker og til folk som synes mobbing er et interessant tema. PS: mye banning.
Det finnes flere bøker av denne serien, som heter:
– Anonym
– Modellene
– Hjerteløs
Jeg vil gi denne boka terningkast 6.


Guro

Guro

Skrevet av 15. desember 2015 av Guro på Rørvik skole

Jule begynner endelig å få orden på livet sitt. Hun er en av Norges største bloggere, og er snart ferdig på grunnskolen. Problemet er bare det at ingen vet at hun er en av de fire bloggerne bak De4, hun må igjennom et antimobbeprogram med skolens største bitch, samtidig som at hun, sammen med De4 skal leke superhelt og stoppe en hevnlysten jente fra å ødelegge hjembygda si.
Boken er en oppfølger av De4 anonym, og er skrevet av Vera Voss. Det er en fordel å ha lest den 1. Boken, men man kommer seg fint inn i handlingen uten å ha lest den. Boken er lettlest og ikke så lang.
Selve historien er ganske original, men virker ikke helt gjennomtenkt. Den er også ganske klisjé.
Spenningskurven i boka starter tidlig, men historien er ganske forutsigbar.
Boken kan bli litt fjern og overdrivet om man ikke har opplevd mobbing selv.
TERNINGKAST 3


Paulina Piontek

Paulina Piontek

Skrevet av 15. desember 2015 av Paulina Piontek på Varteig skole

«Hva om du kunne bli den du drømmer om o være?»
De4 hevnen er ande boken i serien de4.
Boka handler om Julie som vil legge alt det vonde bak seg og er usikker på antimobbingsprogrammet med skolens verste mobber Charlotte, så de saboterer den med ville. Det er noe som også er rart at Joackim prøver å få kontakt med henne, men hun har ikke tid til å tenke på det, De4 jobber med Jenny-saken. Det har kommet flere spor og de fire må løse saken før det er for seint.
De4 havnen er en dramabok som jeg tror passer litt bedre til Jenter. Boka er mye tjukkere enn første boka men det er raskt å lese den. Noen ganger var den vanskelig å legge fra seg og det skjedde noe gjennom hele boka.
Slutten overasket meg veldig, men jeg likte det veldig godt og jeg har lyst til å lese neste bok. Språket var greit. Det var ikke vanskelig å lese boka, men det var litt banning men likevel passet den godt i sitasjonene. Jeg synes også at boka var realistisk og ikke overdrevet.
Boka er skrevet i tredjeperson i Julies perspektiv, men første boka i serien er skrevet i jeg-person som var Julie. Jeg føler at du kan lære noe av boka og jeg synes alle som har litt tid og har lyst bør lese denne boka.
Terningkast sterk 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen