De4: Hevnen

Vera Voss Kagge 2015 21 anmeldelser

Julie tvinges til å delta i et antimobbeprogram sammen med skolens verste mobber, Charlotte. Begge forsøker å sabotere programmet, men innser etterhvert at dette er starten på et helt spesielt vennskap. Samtidig leter De4 etter Jenny Skoglund, en sak som Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Selma Standnes

Selma Standnes

Skrevet av 20. oktober 2016 av Selma Standnes på Lundehaugen ungdomsskole

Ei oppslukende bok
Forfatter: Vera Voss
Sjanger: Drama
Tittel: De4 (hevnen)
Denne boka handler om ei helt normal jente som heter Julie. På skolen har Julie det vanskelig fordi hun blir mobbet av ei jente som heter Charlotte, men hun har fire veldig veldig gode venner hun kan stole 100% på. Julie og vennegjengen hennes starter en slags blogg som heter De4 og som skal hjelpe andre. En dag får Julie eller De4 en video av ei jente som heter Jenny, der hun sier at hun trenger hjelp fordi hun blir mobbet, men Julie ignorerer den bare. Senere finner foreldrene ut at Julie blir mobbet og blander seg inn i det så Julie og Charlotte må bli med på et antimobbeprogram som liksom skal hjelpe fiender til og bli venner, men det er ikke bare det, De4 har fått en beskjed om at Jenny er forsvunnet. Dette blir et stort problem for Julie og må finne en løsning.
Jeg synes boka var veldig god og spennende fordi den hadde mange gode spenningstopper der det er ekstra spennende ting så du får lyst til å lese mer og mer i tillegg til at boka har en bra begynnelse så du får mer og mer lese lyst, og fordi man får vite litt om hvordan folk som blir mobbet har det og hvordan folk som mobber tenker.
Jeg synes andre bør lese boka fordi man lærer litt av den om hvordan mobbe offerer har det og hva de føler og fordi den er veldig bra og spennende.
Jeg anbefaler boka til folk som liker spennende bøker, drama bøker og til folk som synes mobbing er et interessant tema. PS: mye banning.
Det finnes flere bøker av denne serien, som heter:
– Anonym
– Modellene
– Hjerteløs
Jeg vil gi denne boka terningkast 6.


Guro

Guro

Skrevet av 15. desember 2015 av Guro på Rørvik skole

Jule begynner endelig å få orden på livet sitt. Hun er en av Norges største bloggere, og er snart ferdig på grunnskolen. Problemet er bare det at ingen vet at hun er en av de fire bloggerne bak De4, hun må igjennom et antimobbeprogram med skolens største bitch, samtidig som at hun, sammen med De4 skal leke superhelt og stoppe en hevnlysten jente fra å ødelegge hjembygda si.
Boken er en oppfølger av De4 anonym, og er skrevet av Vera Voss. Det er en fordel å ha lest den 1. Boken, men man kommer seg fint inn i handlingen uten å ha lest den. Boken er lettlest og ikke så lang.
Selve historien er ganske original, men virker ikke helt gjennomtenkt. Den er også ganske klisjé.
Spenningskurven i boka starter tidlig, men historien er ganske forutsigbar.
Boken kan bli litt fjern og overdrivet om man ikke har opplevd mobbing selv.
TERNINGKAST 3


Paulina Piontek

Paulina Piontek

Skrevet av 15. desember 2015 av Paulina Piontek på Varteig skole

«Hva om du kunne bli den du drømmer om o være?»
De4 hevnen er ande boken i serien de4.
Boka handler om Julie som vil legge alt det vonde bak seg og er usikker på antimobbingsprogrammet med skolens verste mobber Charlotte, så de saboterer den med ville. Det er noe som også er rart at Joackim prøver å få kontakt med henne, men hun har ikke tid til å tenke på det, De4 jobber med Jenny-saken. Det har kommet flere spor og de fire må løse saken før det er for seint.
De4 havnen er en dramabok som jeg tror passer litt bedre til Jenter. Boka er mye tjukkere enn første boka men det er raskt å lese den. Noen ganger var den vanskelig å legge fra seg og det skjedde noe gjennom hele boka.
Slutten overasket meg veldig, men jeg likte det veldig godt og jeg har lyst til å lese neste bok. Språket var greit. Det var ikke vanskelig å lese boka, men det var litt banning men likevel passet den godt i sitasjonene. Jeg synes også at boka var realistisk og ikke overdrevet.
Boka er skrevet i tredjeperson i Julies perspektiv, men første boka i serien er skrevet i jeg-person som var Julie. Jeg føler at du kan lære noe av boka og jeg synes alle som har litt tid og har lyst bør lese denne boka.
Terningkast sterk 5


Ida Marie Wesetrud

Ida Marie Wesetrud

Skrevet av 9. desember 2015 av Ida Marie Wesetrud på Hvittingfoss skole

En interessant oppfølger
De4 Hevnen
Julie tvinges til å delta i et antimobbeprogram sammen med skolens verste mobber, Charlotte. Begge forsøker å sabotere programmet, men innser etterhvert at dette er starten på et helt spesielt vennskap.
Samtidig leter De4 etter Jenny Skoglund, en sak som blir stadig mer dramatisk. De oppdager at Jenny har bestemt seg for å ta en grusom hevn over mobberne som fordrev henne fra hjembygda. De4 må stanse henne før det er for sent.

Jeg synes boka var veldig bra. Dette er er jo en oppfølger, så boka er kanskje bedre for de som har lest den første. Denne boka er del av en serie som heter De4. Som skrives av 4 forfatteren som går under navnet Vera Voss. Jeg likte den forrige boka, så jeg kom inn i handlingen med en gang. Dette er en klassisk dramabok.
Spenningskurven går ikke så høyt, men i tilfeller går den litt opp ned. Jeg ble fornøyd med slutten. Denne boka er litt mindre realistisk enn den første, i allefall De4 delen. Boka anbefales til ungdommer mellom 12-15 år. Den burde nomineres til u-prisen.
Terningkast: 5


Helene Røstad

Helene Røstad

Skrevet av 1. desember 2015 av Helene Røstad på Dokka ungdomsskole

Denne boka handler om en jente som heter Julie. Denne boka er med i en serie, med to andre bøker, Anonym og Modellene. Der Hevnen som jeg har lest er nummer to i denne serien.
Julie har en blogg som heter, anonymgirl, der hun skriver anonyme innlegg, der hun utrykker sine følelser og vise hvem hun er. Hun har også en blogg sammen med De4, der de fire jentene, Julie, Lilly, Bea og Stine hjelper andre mobbeoffer. Julie er selv et mobbeoffer på sin skole der hun blir mobbet av Charlotte. Julie og Charlotte tvinges til å være med i et antimobbeprogram. Begge to forsøker å sabotere programmet, men forstår etterhvert at dette er starten på et helt spesielt vennskap. De4 får en melding av Jenny der det står at hun trenger hjelp men de ignorerer det. Neste dag er hun forsvunnet. Ingen vet hvor hun har blitt av og det er opp til De4 å finne ut hva som skjedde.
Boka starta rett inn i handlinga, jeg kom fort inn i boka. Spenningen holdes oppe under hele boka. Forfatteren har brukt gode skildringer og gjør så det er lett i se for seg hva som foregår. Språket er lett å forstå siden forfatteren har brukt et ungdommelig språk. Boka er i dramasjangeren, noe man merker godt gjennom hele boka. Jeg synes denne boka passer best for jenter siden det er kjærlighetsdrama og krangler innblandet.
Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen