De4: Anonym

Vera Voss Kagge 2015 91 anmeldelser

De4 er en serie om fire jenter som skaper seg et dobbeltliv på nettet. Julie, Bea, Stine og Lilly kan, skjult bak bloggprofilene sine, ta tak i problemer ingen andre gjør noe med. Hver bok fortelles av én av de Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jan Morten

Jan Morten

Skrevet av 15. desember 2015 av Jan Morten på Osterøy ungdomsskule

Bokmelding om De4 anonym
Boka handlar om ei jente som ikkje har hatt venner heile livet sitt, og vil endra de heilt. Ho vil starta på nytt
Boka var veldig lett å lese og var spanande . Det kunne skjedd i verkelegheita, fordi det er sånn i verda at alle blir ikkje akseptert for den dei er, og dei prøver då å endre seg sjølv berre for å passa inn i ei gruppe.
Eg kan anbefale boka for dei som er 13-15år, fordi det er den alderen disse personene er i. Boka passer ikkje til folk over 17+ (min meining), og passer meir for jenter enn for guter, fordi de handlar meir om jenter og korleis dei er med kvarandre.
Terningkast. 4


Anna Solem Hilstad

Anna Solem Hilstad

Skrevet av 15. desember 2015 av Anna Solem Hilstad på Rosenborg ungdomsskole

De4: Anonym
Julie har ingen venner. Etter en forferdelig start på året bestemmer hun seg for å lage en blogg, Anonymgirl. En anonym blogg der hun kan være ærlig å si og skrive hva hun mener om alle tema. Hun skriver mest om det å være ensom, om mobbing og om det å tørre å være seg selv. Bloggen blir fort veldig populær, alle på skolen snakker om den. Julie trives i sin nye tilværelse som skolens ukjente midtpunkt. I midlertid begynner det ei ny jente i klassen til Julie, som tar rollen hennes som mobbeoffer. Vil Julie, som vet hvordan det er å bli mobbet, tørre å stå opp for denne nye jenta?
Dette er en lettlest ungdomsroman som jeg tror fenger de fleste. Selv om boka er ganske kort har den mange spenningstopper. Den er ikke tung å lese, og ikke vanskelig å komme gjennom, og den slutter på en måte som får en til å ha lyst til å lese de neste bøkene. Boka skildrer mobbing blant unge jenter fra forskjellig vinkler, ikke bare fra utsiden. Jeg levde meg veldig inn i handlingen mens jeg leste. Jeg likte spesiell de gode og uforutsigbare vendepunkter denne boka byr på. Det var likevel noen detaljer som gjorde boka mindre troverdig, for eksempel bloggsamfunnet og hvordan det hang sammen.
Ulik mange andre ungdomsbøker, har denne boka et klart mål. Jeg synes det er godt og endelig få lese en bok som har en klar hensikt, nemlig å skildre mobbing blant unge jenter. Boka passer for unge jenter i alderen 12-16, men gutter kan også lese den. Det er en god bok å lese hvis man vil ha innsikt i temaet jentemobbing. Dette er første del i serien om de4, som jeg tror kan bli en veldig spennende serie. Jeg mener at denne boka burde nomineres til u-prisen 2015.
Terningkast 5.


Lars Tarald

Lars Tarald

Skrevet av 15. desember 2015 av Lars Tarald på Hvittingfoss skole

De4 anonyme
De4 tror jeg er en historie bok. Julie har fått nok av å bli mobbet og bestemmer seg for at også hun har rett til å leve ut drømmene sine. Skjult bak bloggprofilen Anonymgirl, kan hun leve livet hun alltid har ønsket seg, og hun blir en mektig spiller i blogg-universet. Alt forandrer seg da et desperat innlegg fra en jente tikker inn hos de fire mest populære bloggerne samtidig. Da jenta forsvinner og blir savnet, slår bloggerne seg sammen for å finne henne-De4 er skapt.

Bok om De4 er en del av en serie. På starten av boka starter den rett inn i handlingen. Det er en del spenning fra startene og fram til ca midten av boka. Jeg syntes boka sluttet overaskende dårlig. Den var lett å leve seg inn i starten menisken på slutten. Handlingen gjøre at jeg levde meg inn i boka. Boka var ikke veldig vanskelig å legge fra seg.

Forfatter: Vera Foss
Forlag: kagge
Terningkast: 3


Nina

Nina

Skrevet av 14. desember 2015 av Nina på Furnes ungdomsskole

Jenta bak bloggen

Boka "Anonym" er den første boka i serien "De 4". Boka handler om Julie på 15 år som sliter med å passe inn på skolen samtidig som hun prøver å finne ut av hvem hun er som person. Etter mye mobbing og frustrasjon bestemmer hun seg for å lage en anonym blogg, der hun får fram hva hun mener og føler. Bloggen blir fort populær, noe som snur hennes liv på hodet.

Boka er full av gode skildringer og spenningstopper. Dette gjorde boka svært interessant og det ble vanskelig å legge den fra seg. Boka hadde også mange fine beskrivelser og en meget troverdig handling. Dette kan være en av grunnene til at jeg fikk en så god leseropplevelse.

Jeg vil anbefale boka til ungdommer mellom 14-16 år, dette er på grunn av en del ord som ikke egner seg for barn under denne alderen. Jeg tror også at boka faller bedre i smak hos jenter enn hos gutter fordi det er en del drama blant jentene som er nevnt i boka.
Jeg ville ha gitt boka terningkast 5, og jeg mener absolutt at denne boka bør bli nominert til uprisen.


Haldis Ulsund

Haldis Ulsund

Skrevet av 14. desember 2015 av Haldis Ulsund på Rørvik skole

”En drama bok, uten drama”

Boka handler om Julie, hun blir mobbet av de fleste i klassen. Det starter første dag på skolen etter ferien, og situasjonen til Julie er ikke endret siden de sluttet. Hun blir fortsatt mobbet. En video av Julie uten skjørt havner på nettet, og får flere tusen delinger. Julie ønsker å være noen andre, og starter å blogge bak aliaset AnonymGirl og hun blir raskt en populær blogger. Sammen med tre andre bloggere, er det ei jente som ber dem om hjelp, senere forsvinner hun. De bestemmer seg for å gjøre noe, og danner De4.

Julie er hovedpersonen, og boka er skrevet i 3.person. Noe jeg ikke syns passet til innholdet. Det gjør at historien ikke føles like personlig, og du får ikke en tiltrekning til hovedpersonen. Det er en lettlest bok, som leses på et par timer. Språket er lett, og det er en fin flyt. Boka er ikke særlig lang, med litt under hundre sider. Spenningskurven er som en død persons puls – mer eller mindre flat. Jeg ventet hele boken på at noe spennende skulle skje, men desverre blir alt avslørt på baksiden. Sjangeren til boka er drama, men jeg finner ikke mye drama i det hele tatt. Jeg vil si at målgruppen er jenter og gutter i alderen 12-16 år. Vera tar opp er viktig tema, og belyser det kjempe bra!

Terningkast: 4

For lite spenning, og du kunne bare lese bak på boka, for å få med deg alt innholdet. Du lever deg heller ikke noe inn i boka. Bra at det er et relevant tema som blir tatt opp, og at det er et fint og lett språk.

Vis flere anmeldelser

Til toppen