Utdatert nettleser Det ser ut som du bruker en gammel nettleser. Faktafyk.no krever IE 8 og nyere versjoner av Internet Explorer. Last ned nyere nettleser her

De voksne

Fredrik Høyer Aschehoug 2018 48 anmeldelser

To bestevenner starter på ungdomsskolen. Eilertsen sliter med å passe inn i klassen, og Edvin har det vanskelig hjemme. Men Edvin har en teori om at det er de voksne som har skylden i alt. De voksne er nemlig en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Karina

Karina

Skrevet 27. november 2018 av Karina på Åkra ungdomsskole

De voksne
Boka heiter «De voksne» og er skrevet av Fredrik Høyer. Boka handlar om to gutar kalla Edvin og Kario. Dei har nettopp begynt på ungdomsskulen og dei saknar barneskulen der det ikkje er anmerkningar og karakterer. Edvin får mange konspirasjonsteoriar om dei vaksne og korleis dei vil hjernevaska barna og at dei vaksne berre er eit virus.

Eg syns boka var veldig god, og den var ikkje for lang. Den hadde eit veldig bra budskap om korleis barn burde leve ut barndommen sin og ikkje bli voksen med ein gong. Handlinga var kanskje litt enkel, det skjedde ikkje så mykje. Boka er god fordi den er ikkje vanskeleg å lese og er lett å forstå.

Folk som foreksempel slit med å følgje med I bøker og ikkje ofte forstår handlinga I bøker burde lese denne boka fordi det er lett å få med seg handlinga.

Terningkast: 4


Bram

Bram

Skrevet 26. november 2018 av Bram på Ruseløkka skole, 10A

De voksne er en lett lese og spennende roman med masse drama. Boken handler om to bestevenner, Eilertsen og Edvin. De har akkurat begynt på ungdomsskole. Eilertsen sliter med å passe inn med andre folk i klassen mens Edvin har det vanskelig hjemme. Edvin har en teori om at de voksne er en fremmed rase som vil hjernevasker alle barn til å bli voksne. Eilertsen er opptatt av å få god karakter og ingen anmerkninger, men fester, Edvin, gutter, jenter og å bli populær distraherer ham.
Jeg syns bok var bra. Jeg likte boken fordi det er enkel å lese, spennende, lærerik og realistisk.
Boken har enkelt språk og er lett å forstå alt. Boken er lærerik. Noen av det du lære er mer viktig enn andre. Det viktigst du lære er å ta med deg fantasi fra barndom til voksenlivet og å forsetter å gjøre spontan handlinger. Boken er også ganske realistisk. Måte folk snakker og samhandle med hverandre i boken er ganske lik virkeligheten. Jeg har selv oppleve noe av de ting som skjer i boken, for eksempel når gutter leke slås. Forfatteren har tatt opplevelsen av ungdomsskole godt.
Jeg gir denne boken terningkast 5.


Christian

Christian

Skrevet 23. november 2018 av Christian på Bytårnet skole

En Ny Leselyst
Jeg har aldri likt lesing veldig godt, men denne boka ga meg leselyst. Den var enkel å lese, og den hadde et kult tema. Den hadde noe ungdoms språk i begynnelsen som var litt dumt, men den hadde ikke for mye. Balanse er viktig. Boka handler om Eilertsen og Edvin. De er bestevenner og har nettopp begynt på ungdomsskole. Alle virker veldig rare. Edvin har en helt sprø teori som går ut på at de voksne er en fremmed rase, et slags virus. Han sier at de prøver å hjernevaske barn til å vokse opp. Dette er jo helt usannsynlig og sprøtt på alle mulige måter! Eller? Den er realistisk. På en måte. Men på samme måte ikke. Man får ikke egentlig svar på om det som skjer faktisk skjer eller ikke. Handlingen utviklet seg raskt, men ikke for raskt. Den hadde nok miljø beskrivelser. Slutten var uventet. De hadde en bra “plot twist”. Jeg tror boka handler om at det er fint å være barn. Man må ikke bare fokusere på å bli voksen. Og selv når du er voksen, så er det et lite barn


Sunniva midttveit

Sunniva midttveit

Skrevet 19. november 2018 av Sunniva midttveit på Den norske skole i Costa Blanca

De voksne

Denne boken handler om to bestevenner; Edvin og Eilertsen, som har akkurat begynt på ungdomsskolen. Edvin tror på at de voksne er en ukjent rase som hjernevasket barn til å bli vokse, Eilertsen tror ikke på dette først men etter hvert så går han med på det. For å bli kvitt med de vokse lager de en plan.

Jeg synes denne boken var gøy fordi jeg har aldri tenkt på en teori som dene og det var lett å forstå alt men den var litt treig og tok litt for mye tid på å komme til noe spennende.
Jeg gir den terningkast 5.


selma

selma

Skrevet 14. november 2018 av selma på Ruseløkka skole, 10A

Bokanmeldelse av De voksne:
En bok for deg som aldri vil bli voksen

En bok skrevet av Fredrik Høyer ,og gitt ut av Aschehoug i 2018. Dette er en humoristisk roman preget av realisme og drama.

Bestevennene Eilertsen og Edvin har akkurat begynt på ungdomskolen. Det er vanskelig å passe inn for folk som ikke vil bli voksne, som tror at de voksne har skylda i alt. Fester, jenter, gutter og karakterer gjør det vanskelig å fokusere. Man må passe på hva slags person man er på vei til å bli.

Bruker ord som ropes gjennom gangene i en ungdomsskole.

Et av hovedvirkemidlene til denne boka var bruken av ungdoms sleng: kødder, spenn, ‘a, pianohomse. Mange av disse ordene hører man klinge gjennom gangene i en ungdomsskole, dette gjøre det også lettere å skape indre bilder. De voksne er tittelen på boka, og de voksne blir gjentatt flere ganger i løpet av boka, i tillegg til sommerfugler som er avbildet på forsiden.

Ikke ta dumme valg for å bli populær

Dette synes jeg er en humoristisk, spennende, men også lærerik bok. Anbefales for alle ungdommer, spesielt de som skal starte i 8.klasse. Grunnen til det er at jeg kan kjenne meg igjen i mye, men ting kan fort bli litt for barnslig. Selv om den er litt barnslig tror jeg det er viktig at man leser denne boken. Slik at man lærer seg at ting du utsetter deg for har konsekvenser. Alle mennesker har oppturer og nedturer i løpet av livet, og i de periodene er det viktig å ta vare på de du er glad i. Ikke ta dumme valg for å bli populær eller lagt merke til. Finn hvem du er og hvem du vil være.

Jeg gir denne boken terningkast: 4/5

Vis flere anmeldelser

Til toppen