De voksne

Fredrik Høyer Aschehoug 2018 48 anmeldelser

To bestevenner starter på ungdomsskolen. Eilertsen sliter med å passe inn i klassen, og Edvin har det vanskelig hjemme. Men Edvin har en teori om at det er de voksne som har skylden i alt. De voksne er nemlig en Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

adina

adina

Skrevet av 14. desember 2018 av adina på Husnes ungdomsskole

De to bestevennene Eilertsen og Edvin startarter på ungdomskulen alt er kaos. Jenter fester, karakterar og de kule gutta. Men Edvin har ein teori om at det er de vaksne som har skyld i alt. De vaksne er nemlig en fremmed rase som hjernevaskar barn til å bli vaksne

Den er veldig spennande og skummel
den var gøy og spennande denne boka
denne boka passer for 16 åringar


Ellen

Ellen

Skrevet av 11. desember 2018 av Ellen på Surnadal ungdomsskole

Ville stappe den ned i sekken igjen

De voksne av Fredrik Høyer.
Boka handler om Edvin og Eilertsen som er bestevenner som begynner på ungdomskolen, der problemene står i kø. Edvin mener de voksne er en egen rase og at voksne prøver å lære barna å bli voksne. Eilertsen begynner å tro på dette han også. Det er juleball og de ser at mange er på vei til å bli voksne, men Eilertsen og Edvin prøver å forhindre at det skjer.

De voksne er en bok jeg ikke vil anbefale til noen. Jeg synes den er lang og består av alt for mye dialog slik at jeg datt av flere ganger. Midt i boka ble samtaler bare ord. Det er alt for mye kallenavn og nye navn hele tiden så jeg vet liksom ikke hvem den handler om. Jeg mener at boka kanskje hadde vært bedre visst det ikke stod så mye om hver en situasjon. Jeg ventet alltid på at noe uventet skulle skje, men jeg mista håpet. Det var alt for mye uviktig fakta og beskrivelser om personer og steder som jeg ikke synes ga mening. Det var 3-4 sider om en pipe lyd. Jeg vil si at boka har en smule av magi i seg men ikke mye. Magien var kanskje det beste med boka. Det sto passe

beskrevet og det hørte nesten ekte ut. En annen ting som var bra var at coveret var så fint at jeg hadde ganske lyst til å lese boka.
Det var ikke mye bra med boka. Den var så slitsom å lese, så når jeg tok den opp av sekken hadde jeg lyst å stappe den ned igjen. Det sto uoversiktlig og håpet så inderlig at slutten skulle være spennende, men det ble den heller ikke.

Alt i alt får denne boka terningkast 2. Jeg synes ikke De voksne burde vinne u-prisen.


Jonas

Jonas

Skrevet av 10. desember 2018 av Jonas på Åkra ungdomsskole

Det handler om to venner som nettop har begynnt på ungdomsskolen. Den ene av de har en teori om at de voksne hjernevasker barn slik at dei skal bli like de voksne. Det tar litt tid før handlingen kommer I gang, men boka har gode skildringer. Terningkast 4. Blir litt nysgjerrig når jeg les boka, men kan bli mye av det samme I lengden.


Thea

Thea

Skrevet av 6. desember 2018 av Thea på Åkra ungdomsskole

De Voksne

Boka handler om to venner, Edvin og Kario, som begynner på ungdomsskolen. Dei saknar barneskolen fordi der var det ikkje annmerkningar eller karakterer. Edvin kommer opp med masse teorier om at dei vaksne prøver og hjernevaske barn og at dei eigentleg er barn innerst inne. Kario bryr seg nesten berre om å bli populær og om å komme inn på fotballinja.

Eg syns at boka var ganske kjedeleg og eg skjønte ikkje kva som var poenget før heilt til slutt. Det gjekk litt opp og ned når eg las boka fordi nokon gonger var det kjekt å lese, mens andre gongen var det dønn kjedeleg. Boka var godt skriven, men den kom alt for seint til poenget etter mi meining. Det som gjorde boka bra var at ho var lett å lese og den var lett og forstå. Eg syns at andre ikkje bør lese denne boka fordi den var kjedeleg. Det skjedde veldig lite og det var nesten ingenting som var spanande eller kjekt.

Terningkast: 2


Isak Johan

Isak Johan

Skrevet av 6. desember 2018 av Isak Johan på Skarbøvik ungdomsskole

De voksne

"De passer ikke inn"

Boka handler om to venner, Eilertsen og Edvin som starter 8. klasse. Eilertsen er en fotballgutt som sliter med å passe inn i klassen og Edvin er rar, snill og barnslig. Han har problemer hjemme, mora hans er ikke helt frisk.

Boka handler om Edvin som vil gjøre alt for å unngå å bli voksen, Edvin drar på en måte Eilertsen med seg på denne teorien. Derfor legger de en livsviktig plan. Men kommer planen til å fungere? I tillegg til planen så er det jenter, fester, skole og diverse andre ungdomsproblemer.

Jeg likte denne boka ganske godt. Jeg syns den var litt treig i starten, men ble bedre etter vært. Jeg vil anbefale denne boka til ungdommer mellom 13-16 år.

Alt i alt gir jeg denne boka terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Jonas

Jonas

Skrevet av 10. desember 2018 av Jonas på Åkra ungdomsskole

Det handler om to venner som nettop har begynnt på ungdomsskolen. Den ene av de har en teori om at de voksne hjernevasker barn slik at dei skal bli like de voksne. Det tar litt tid før handlingen kommer I gang, men boka har gode skildringer. Terningkast 4. Blir litt nysgjerrig når jeg les boka, men kan bli mye av det samme I lengden.

Til toppen