De svarte skipene

Kent Wold Christensen Publica 2019 6 anmeldelser

Fremmede i svarte skip har kommet til kysten av Riket, tilsynelatende fredelige handelsmenn, men er det bare et skalkeskjul? Under et raid mot noen slavejegere får dragerytteren Husam mistanke om at de fremmede kjøper slaver. Fiskersønnen Lum finner merkelige våpen Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Lukas H. Bermel

skip ohoi

Skrevet av 18. desember 2019 av Lukas H. Bermel på Kråkerøy ungdomsskole

Boken de svarte skipene er en ganske bra bok.

Den har bra beskriving av personene, steder og hendelser.

Boken er litt kjedelig på starten, men når du kommer et par sider inn så begynner den å bli spennende.

Den har ca. 378 sider med tekst noen er fullpakket andre har bare et par linjer.

Den ble likt av klassekameratene mine og meg så den anbefales hvis du liker lange bøker som blir mer og mer spennende. Den har med slavehandel, men ikke like grovt som i ekte.

Så boken er bra, men den har et par dårlig sider også: litt lang innledning, føles ganske lang på starten.

Boken var bra og jeg vil anbefale den til andre, den er skrevet bra og har god flyt jeg ville gi boken terningkast: 5


Livia Josefine Nyborg

De svarte skipene

Skrevet av 15. desember 2019 av Livia Josefine Nyborg på Marienlyst skole

“De svarte skipene” er en fantasy bok som handler om kampen mellom det gode og det onde. I denne boka må de gode ta opp kampen med en gammel fiende som har kommet til kysten i noen mystiske svarte skip.

Boka begynner litt kjedelig fordi det ikke er så mye som skjer i starten, men når du leser videre kommer du fort inn i en god og spennende handling. Dette er en bok som gir deg en flott leseopplevelse og du blir fort glad i karakterene som er med.

Det jeg likte spesielt godt med boka er at forfatteren har bytta hvem sitt synspunkt du ser historien fra. Denne måten å skrive på er en spesiell vri som jeg ikke har sett i bøker før og som gjorde det enda litt mer morsomt å lese. Det som kunne vært litt bedre var navnene til karakterene de var litt vel kompliserte for min del, men jeg liker kreativiteten som er brukt.

En passende målgruppe for denne boka tenker jeg er for de som er mellom 12-16 år. De som er i målgruppen burde lese denne boka og hvertfall hvis du er glad i fantasy og mysterier. Denne boka tar deg med på en leseopplevelse du aldri vil glemme så får du en sjans les denne boka.

Jeg gir denne boka terningkast 5.


kidus Abiy

Rikene i gamledager

Skrevet av 14. desember 2019 av kidus Abiy på Elverum ungdomsskole

De svarte skipene er en bok som er skrevet av Ken Christensen. Boka handler om at noen fremmede med svarte skip kommer til kysten av Riket. I starten virker de veldig hyggelige og er der bare for p forhandle. De er bare handelsmenn, men så får drageryttereb Husam en mistanke om at de ikke er så snille som det alle tror. Husam tror at de driver med slaver. Han hadde en mistanke om at de stjeler, selger og kjøper slaver. Er dette sant eller ikke?

Jeg synes at boka er veldig spennende, morsom, fantasi fylt og høres veldig gameldags ut. jeg er en fyr som liker litt fantasi, men i denne boka var det ganske mye urealistisk som skjedde samtidig virkelige ting som skjedde. Boka passer veldig godt for målgruppen 12-17. På samme tid så tenker jeg at all den fantasien kan være morsomt å lese for folk under 10 år også. Det vil kanskje være vanskelig for den å forstå handlingen i boka men all den fantasien virker veldig mye for folk som meg.

Hvis du som leser denne annmeldelsen liker fantasifylte bøker så anbefaler jeg at du leser denne boka.

Jeg gir denne boka terningkast: 4


Nawab Ali Gondal

Gi boka en sjans!

Skrevet av 12. desember 2019 av Nawab Ali Gondal på Hauketo skole, 10. trinn

De svarte skipene er Kent Wold Christensens debutroman. Dette er en klar og tydelig fantasybok. Dette er en hårreisende og fengslende roman.

Med romanen De svarte skipene skriver debutant Christensen seg inn i en maskulin, barbarisk og eldgammel tradisjon. Bokens handling foregår i et fantasiland hvor du møter på overnaturlige vesener som drager og mantikorer. Freden har lenge hvilt over riket til de fremmede i svarte skip kommer til kysten av riket, tilsynelatende fredelige handelsmenn.

I boken vil du møte tre ulike hovedpersoner, hvor alle tre har noe til felles og noe imot disse Sarganerene. De har alle forlatt noen bak seg og har en reise som venter. Husamordi bedre kjent som Husam, er en ung og dyktig kriger som har en drage og må følge sin dronnings ordre. Lum er en fiskersønn på flukt som har saltvann i blodet. Berta, er en ung slave som mister sin mor, og er på jakt etter hennes ukjente far.

Det ville kanskje ikke vært gøy å se en film hvor ingen har et ansikt å vise. En film hvor bakgrunnen er den samme grå bakgrunnen gjentatte ganger. Nei, du trenger detaljer! Tusenvis av detaljer. Jo flere, jo bedre, eller hva? Det er nettopp det du finner i denne romanen. Massevis av person- og miljøskildringer. Forfatteren har vært rik med skildringer og ord.

Mange vil ikke gi denne boken en sjans bare fordi den kanskje er tykk. Men for at du skal oppleve hver eneste detalj må boken ha sin tykkelse. Og jeg som leser finner boken svært spennende og gripende.

Jeg er den eneste i min klasse som valgte å gi denne boken en sjans, og det tok ikke lang tid før jeg falt i bokens spenning.

Tar du sjansen skal jeg love deg at boken er lettlest og at det er umulig å legge den fra seg. Jeg skal være ærlig og si at målet var å lese de første hundre sidene, men sidene i boka ble slukt inn som spagetti.

Jeg synes det er interessant å lese om konflikter i et samfunn som kan ekspandere til å bli så store at folk er villige til å gå over lik. Jeg vil dermed gi denne boken en terningkast seks. Jeg har lest andre uprisbøker men denne boken har imponert meg så mye at jeg mener at denne boken er den rette vinneren.


Jacdah

Sorte skip og kampen mot det onde

Skrevet av 11. desember 2019 av Jacdah på Kråkerøy ungdomsskole

“De svarte skipene” er en veldig spennende fantasy-bok skrevet av Kent Wold Christensen. Boka er hans debutroman.

Handlingen i boka foregår i et fantasiland med skapninger som drager og mantikorer (mytisk krysning mellom skorpion og løve). Det har vært fred i landet lenge, men nå har de onde sarganerene kommet tilbake igjen – med sine sorte skip.

Det er mange personer involvert i handlingen, men hovedpersonene er Lum, Husam, Berta og Kassiri. Lum er en fiskersønn som blir fanget av slavejegere. Husam er en kriger som eier en drage og har mistet en av sine nærmeste venner. Kassiri er Husams venn i krigen og en god person å ha når man trenger en oppmuntring. Berta er en slave i hjembyen til Husam. Hun prøver å rømme fra byen for å finne faren sin og komme seg bort fra slaveriet.

Her er et lite utdrag fra bokas begynnelse:

-De har søkt tilflukt i De dødes borg, Kaptein. Speideren har stoppet hesten sin foran kapteinens og peker mot ruinene av en borg, liggende på en topp en knapp kilometer borte. -Bakenfor stuper klippene ut i havet. Husam skygger for øynene mot den dalende sola og kikker mot borgen fra sin plass to ledd bak kapteinen. Muren virker intakt, strategisk plassert på en av de høyeste og bratteste åsene i terrenget. -Så vi kom for sent.

Denne boka passer utmerket for ungdom som er glad i fantasy – den er både morsom og spennende skrevet, og man får lyst til å lese mer når man er ferdig med et kapittel. Selv om det er mye i boka som ikke finnes i den virkelige verden, passer det allikevel godt inn i historien. Selv om handlingen er lagt til en annen verden enn vår, så kan man allikevel kjenne igjen vår egen historie med slaveriet. Måten sarganerene er beskrevet på gjør at man virkelig ikke har lyst til å møte på en i en bakgate. Hvis man er glad i fantasy og kampen mellom godt og ondt, så bør du prøve denne boka.

Jeg gir denne boka terningkast 5.

Vis flere anmeldelser

Til toppen