De dødes hus

Heine T. Bakkeid Aschehoug 2013 3 anmeldelser

Unge Vlad har gått i lære hos onkelen Arad, som er vampyrjeger og ekspert på paranormale hendelser. Men onkelen er blitt kidnappet, og Vlad har reist til England for å lete etter ham. Samtidig hyrer en dommer ham til å Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Blodige England!

En klar femmer!
Boken handler om England i 1751, hvor det er en eksplosiv befolkningsvekst. Det begynner det å skyte opp galehus over hele landet, eierne har ingen form for medisinsk kompetanse, så de gale blir til varer som man handler med. Og der kommer Vlad som er vampyrjeger inn i bildet, for det viser seg at eierne av galehusene ofte selger de uhelbredelig gale til vampyroppdrettere. Vlad blir ansatt hos en jarl for å finne datteren hans, hun ble plassert inn på et galehus, men klarte å rømme derfra. Vlad finner henne, men da er det for sent. Så tar historien en veldig uventet vending, og Vlad blir innblandet i et fryktelig komplott.

Forfatteren heter Heine T. Bakkeid født 1974. Dette er bok nr 2 i Dr. Schnabel krøniken, den første het Vampyrjegeren. Han har skrevet i alt 5 bøker, Boblejim – Spesialagenten, Uten puls, Hjerteknuseren og Dr. Schnabel krøniken. Jeg hadde lest Vampyrjegeren fra før av, så da jeg så at denne boka var på leselista til u-prisen, kunne jeg nesten ikke vente med å få lest den.
Boken var veldig fengende og hadde et godt og forståelig språk, det var lite banning. Den var vanskelig å legge fra seg , og hadde med både indre og ytre spenning, den beskriver både følelser og er actionfylt. Det virker som om det er blitt populært å skrive om vampyrer, jeg har på to måneder lest to bøker om dette. Mørketid og De dødes hus. I begge bøkene handlet noe av historien om at folk ikke er de man tror de er, og de hadde uventede sprang i handlingen. Jeg likte helt klart De dødes hus best!
Jeg anbefaler helt klart å lese første boken før du leser denne, og anbefaler begge bøkene på det sterkeste!

Av Simon


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Skremmende og blodig

Boka handler om atten år gamle Vlad, som har mistet onkelen sin. Han har et oppdrag om å finne ei jente som har forsvunnet, som de tror er gal. Han kommer opp i vanskelige situasjoner og møter mange nye mennesker på veien, som kan hjelpe han til å finne ut hvor hun er…
Boka er bok nr. to i en serie kalt Dr. Schnabels krønike. Det foregår i England på 1700 tallet. Den er i sjangeren krim -og spennings roman, med litt grøss. Mye av språket er tungt, siden det skjedde for så lenge siden. Historien er godt historisk anlagt, og det er tydelig at forfatteren ikke slurvet med valg av kilder. Noe som irriterte med litt var at det var en del fremmedord som “Melankolsk” som jeg ikke visste betydningen av. Språket kan da jo være bra og dårlig på samme tid, men ungdommelig er det ikke. Boka har gode skildringer, og det er lett å lage bilder i hodet med dem. Den er skrevet i første person, og vi får da bare vite tankene og følelsene til en person. Jeg syntes at boka var bra, men den fenget meg ikke helt. Den var altfor tung å lese. Men i pluss var skildringene og personlighetene til karakterene noen av de beste jeg har lest. Så jeg syntes at boka var spennende, men litt gammeldags.

Av Ingvild


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

De dødes hus

Heine Torgersen Bakkeid vart fødd 15. januar i 1974. Han voks opp i Belnes i Gratangen og flytta seinare til Kvæfjord. Etter at han vart vaksen, busette han seg i Stavanger.
Bakkeid er ein nordnorsk forfattar. Han debuterte med «Boblejim – Spesialagenten» i 2005, ein humoristisk science fiction-roman for ungdom. Året etter kom vaksenboka «Uten puls». I 2008 blei han nominert til Arks barnebokpris for romanen «Hjerteknuseren» og no har han komme ut med boka «De dødes hus». Ein spennande ungdomsroman, som tilhøyrer «Dr.Schnabels krønike» og er etterfølgjaren til «Vampyrjegeren.»
Alt starter i boka «Vampyrjegeren», der ein møter Vlad som 7-åring. Ein høyrer både om flykta hans frå pesten i Valakia, og hans oppvekst som lærling i London hos onkelen. Onkelen er kirurg, vampyrjeger og ekspert på paranormale hendingar (dagens overtru eller overnaturlige hendingar). Det går fortare enn forventa, men onkelen til Vlad forsvinn og Vlad må ta over rolla hans som doktor.
Boka, «De dødes hus», tek oss med eit par år tilbake. Tilbake til England og år 1751, der vi møter den unge doktoren Vlad Schnabels. Han vert kontakta av ein dommar, ved namn Lord Stillwigger, som hyrer han til å finna dotter hans. Ho har nemleg rømt frå landets største galehus; Bethlem i Moorfields.
Gjennom ei spennande forteljing fylgjer vi Vlad på hans reise for å finne Lizzie, dommar Stillwiggers dotter og Arand, onkelen hans som forsvann ei gong for lenge sidan. Vlad ynskjer ikkje gi opp håpet om at onkelen oppheld seg der ute ein stad, sidan det er det einaste han har igjen av familie. Ledetrådar og større håp får han idet han finner dommarens dotter, men det byr ikkje berre på gode ting. Eit av symptoma tyder på at Lizzie drikk sitt eige blod, eit teikn på vampyrisme.
På vegen har Vlad også kontakt med ein heil del hjelpande menneske, mellom anna Peter Saddleworth, en eldre kunstnar som er veldig opptatt av Gud og Jonathan Ellis, ein kjekk, rik, ungkar som fokuserer meir på utviklinga og økonomien. Han er også kjend for utviklinga av mertonkuene sine. Kjempekuer.

Dette er ei ungdomsbok som passar fint for både gutar og jenter. Den byr på mykje spenning og interessant lesestoff. Somme delar kan vera litt vanskelig å forstå på grunn av det vide ordforrådet, men ein skjønnar samanhengen godt. Eg personlig likar boka veldig godt og anbefaler den sterkt!

Av Lesemus

Til toppen