De døde ser deg

Alexander Løken Cappelen Damm 2017 75 anmeldelser

Hvordan er det å være ung i et samfunn der ingen hemmeligheter er trygge og der alle overvåker alle - også de døde? Seksten år gamle Liv Wiik har en mørk hemmelighet. Hun er nekromantiker – en som kan mane Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Erlend Linvik

Erlend Linvik

Skrevet av 14. desember 2017 av Erlend Linvik på Korgen sentralskole

De døde ser deg

"de døde ser deg" handler om Liv som er 16 år, kommer fra Norge og bor i Tokyo. Hun er alvorlig syk så hun er bare hjemme på rommet sitt. En dag får hun en melding på nettet fra en mann som vet alt om henne. Så blir hun "frivillig" bortført. Hun får senere vite at hun er en nekromantiker (en som kan mane frem de døde).

Boken er skrevet i en alt-vitende synsvinkel, noe jeg syns er bra fordi da får man vite litt mer enn når det er i førsteperson. Men det er fortsatt Liv som er hovedpersonen. Boken er realistisk hvis man ikke tenker på at det er døde folk som er i live og at folk kan mane de frem. Boken var litt spennende hele tiden og det var alltid noe som skjedde, noe som gjorde at det var litt vanskelig noen ganger å legge fra seg boken.

Boken har en detaljert/bestemt slutt. Jeg syns boka fortjener terningkast 5, ikke 6 fordi den var ikke helt min smak for å si det sånn.


Maren Ask

Maren Ask

Skrevet av 13. desember 2017 av Maren Ask på Rothaugen skole

De døde ser deg er en fantasy bok om en person som heter Liv Wiik som er syk.
Boken er litt kjedelig i begynnelsen, men etter hvert blir det mer spennende og gøy å lese.
Det blir kanskje litt for mye detaljer, og det gjør at boken ikke blir like bra som den kunne ha vært.
Hvis jeg ser vekk fra at det er litt mange detaljer, er boken ganske bra.
De døde ser deg er sikkert veldig gøy for de som liker å lese. Jeg personlig likte den ikke så godt.

Jeg gir terningkast: 3


Mikkel Røed Nesse

Mikkel Røed Nesse

Skrevet av 13. desember 2017 av Mikkel Røed Nesse på Hisøy skole

Ikke akkurat en ordinær spøkelses historie ….
Når jeg hørte om boka var jeg svært positiv, de døde ser deg. For meg hørtes det ut som en vanlig spøkelses historie med noen folk som drar til ett gjensøkt hus osv., men nei da, denne forfatteren har valgt en egen vri på spøkelses historien, og her er min dom.
Når jeg startet og lese denne boka begynte jeg med stor entusiasme, men den forsvant gradeviss utover boka, men så begynte leselysten og øke utover boka og jeg ente den med ett smil. Selv om jeg syntes boka var underholdene mot slutten, må jeg si at dette er ikke en av mine favoritt bøker, mye på grunn av at jeg er mere glad i den tradisjonelle historiene. Så i konklusjon syntes jeg boka var grei nok når det kom til underholdning, men historien fenget ikke helt for min del..

Terning kast 4


Nina

Nina

Skrevet av 12. desember 2017 av Nina på Åsly skole

Boka "De døde ser deg" er en fantasi bok. Hovedpersonen i boka er 16 år gamle Liv Wiik, som er alvorlig syk.
Begynnelsen av boka er litt kjedelig, men etter hvert som man kommer inn i handlingen klarer man ikke å legge den fra seg og den blir spennende.
Boka kan være litt tung å lese på grunn av mye tekst. Den kan være noe uoversiktlig. Synes den hadde for mange detaljer som dro ut tiden og gjorde den litt kjedelig.
Slutten i boka var overaskene og kom veldig brått.
Anbefales for dem som er veldig glad i å lese bøker.
Terningkast 4.


Anna

Anna

Skrevet av 12. desember 2017 av Anna på Fagerborg skole

De døde ser deg

Boka er en fantasybok med mye drama.
Liv Wiik er syk og dør snart men, allerede nå ser hun de døde. Samme gjør noen barn til rundt fra verden. Everest brox har klart å finne en måte på å stjele andres hemmeligheter, jo mer han vet jo mektigere blir han. Liv skjønner etter hvert at noen ting er verre enn å dø.
Boken begynte veldig oppslukende og startet rett inn i handlingen.
Boken slutter veldig overraskende og brått. Boken var ganske spennende, men det var noen steder det nesten ikke skjedde noe, og det gjorde boken litt uspennende.
Boka var litt vanskelig å lese, fordi det var mange vanskelige og nye ord. Det kan bli litt mye tekst for de som er yngre.
Jeg synes boka passer ungdommer mellom 12-18 og voksene med livelig fantasi.
Jeg gir boka terningkast 4/6

Vis flere anmeldelser

Til toppen