De døde ser deg

Alexander Løken Cappelen Damm 2017 75 anmeldelser

Hvordan er det å være ung i et samfunn der ingen hemmeligheter er trygge og der alle overvåker alle - også de døde? Seksten år gamle Liv Wiik har en mørk hemmelighet. Hun er nekromantiker – en som kan mane Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hayad Jama

Hayad Jama

Skrevet av 18. desember 2017 av Hayad Jama på Fagerborg skole

"De døde ser deg" er en skjønnlitterær bok skrevet av Alexander Løken. Boka handler om den 16 år gamle Liv, som har en mystisk evne. Hun er nekromatiker, som betyr at hun kan mane frem de døde. Everest brox er en annen karakter i boka. Han har tjent seg millioner på å stjele andres hemmeligheter. Nå ønsker han å bruke Livs evner.
Boka inneholder mye drama og spenning, men den var litt kjedelig på starten. Det tok litt tid før det skjedde noe, men ble bedre jo lenger du kom inn i boka.
Denne boka kan være litt tungvint å lese for noen, men ellers så er den godt skrevet. Boka inneholder mange skildringer, som er bra for da for du en bedre beskrivelse på hva som skjer.


Sarah Victoria Halvorsen

Sarah Victoria Halvorsen

Skrevet av 17. desember 2017 av Sarah Victoria Halvorsen på Fagerborg skole

De døde ser deg
"De døde ser deg" er en krim og fantasi bok. Den er skrevet av forfatteren Alexander Løken. Forlaget er Cappelen Damm. Boka handler om Liv Wiik på 16 år som har en stor hemmelighet. Hun er en nekromatiker. Det vil si at hun kan mane fram de døde. Liv er også alvorlig syk. Hun lider av sykdommen likpesten. Hun har derfor bare et halvt år igjen å leve. I boka møter vi også den kjente Everst Brox, som har gjort seg rik på Oculink – en app hvor man kan chatte med venner. Han er ikke bare milliardær, men han har stjålet andres ideer og blitt rik av dem. Når han finner ut av hva Liv er, vil han bruke evnene hennes.   
Boka begynner ikke så bra. Det tar litt lang tid før den går inn i handling. Det gjør at den blir litt kjedelig på starten. Etter hvert blir boka mer og mer spennende, og det er vanskelig å legge den fra deg. Boka har en veldig bra spennningstopp og et spennende vendingspunkt. Slutten er overaskende og spennende. Etterhvert blir det mange karakterer å forholde seg til og dermed gjør det at det er vanskelig å få med seg hvilken karakter forfatteren skriver om. I helhet var boka veldig fin. Både starten, midtdelen og slutten hang godt sammen. 
Språket i boken var veldig bra. Den var lett å lese fordi det var helt passe lange setninger. Det var noen få banneord i boka, men det passet til bokens innhold og til hvem som sa det. Det var fine skildringer og bra metaforer. I helhet syns jeg språkbruken passet fint til bokens innhold. Det var et spennende og spesielt tema som gjorde at det var kreativt bruk av ord i boka.  
Boken handlet om livet til en jente med spesielle evner og hvordan hun brukte dem. Jeg vet ikke hvorfor forfatteren har skrevet denne boka, men jeg syns han har en kreativ hjerne som klarte å lage denne boka. Det jeg likte best med boka var måten forfatteren beskrev hvordan hovedrollen hadde det og hva hun gikk igjennom. Måten den sluttet på irriterte meg. Slutten gjorde sånn at jeg ville lese mer. Jeg håper derfor at det kommer en bok til etter denne. Jeg anbefaler denne boka til andre ungdommer mellom 12 til 15 år. Boka er absolutt en bra og spennende bok. Jeg syns boka bør nomineres til Uprisen. Jeg gir boka terningkast 5. 


Sindre Hauge

Sindre Hauge

Skrevet av 15. desember 2017 av Sindre Hauge på Grim skole

Denne boken var helt super. Jeg likte den veldig godt, og mot slutten klarte jeg ikke legge den fra meg. En av de beste bøkene jeg har lest på lenge.

Boka handler om Liv Wiik som har en uhelbredelig sykdom – likpesten. Hun bruker mesteparten av tiden hennes på rommet sitt, men er aldri alene. Hun er nekromantiker og har evnen til å mane fram de døde, de hvileløse, men har ikke kontroll over kreftene sine og blir hjemsøkt hver natt av spøkelser som plager henne. En dag får hun kontakt med Everest Brox, oppfinneren av Oculink, og hele livet hennes blir snudd på hodet. Han er en av Japans mektigste menn, og trenger Liv sin hjelp til å bli enda mektigere.

Boka drar deg kjapt inn i handlingen og er spennende fra starten. Den er ganske lettlest, iallefall hvis du er vant til å lese bøker. Historien har mange vendepunkt, og holder på stemningen gjennom hele boka. Slutten er fenomenal og virkelig verdt å lese seg frem til. Terningkast 6


Lara Marie Gundersen

Lara Marie Gundersen

Skrevet av 15. desember 2017 av Lara Marie Gundersen på Luster ungdomsskole

Forfatteren: Alexander Løken
Jeg gir denne boken terningkast 6. det er en av de beste bøkene jeg har lest på lenge, og jeg anbefaler den til gutter og jenter i alle aldre (som kan lese).

Boken handler om en 16 år gammel jente som heter Liv Wiik. Hun har en hemmelighet, hun er nekromantiker – en som kan mane frem de døde. Everest Brox vil bruke henne og 3 andre nekromantikere for et oppdrag. Men Liv er dødssyk, og hun har ikke lenge igjen å leve. Lillesøsteren til Liv er også en nekromantiker, og får nattlige besøk av de døde.
Alt i alt en god dystopi


Kornelia Ramstad Korsæth

Kornelia Ramstad Korsæth

Skrevet av 14. desember 2017 av Kornelia Ramstad Korsæth på Presterød ungdomsskole

Dødssyk, men likevel mer levende enn noen andre

Jeg synes personlig boka var spennende. Den hadde bra innhold og jeg fikk lyst til å lese mer. Jeg håper det kommer en bok to!

Boka handler om norske Liv som bor i Japan. Hun er seksten år gammel og er dødssyk. Liv har evner få andre har. Evner jenter på hennes alder vanligvis ikke skulle hatt. Sammen med tre andre ungdommer med samme evner, tas de på en uforglemmelig reise.

Boka begynner i grunn ikke så bra som jeg hadde håpet. Den er litt treig og vanskelig å forstå med en gang, men etter hvert blir dette en bok du neppe legger fra deg med det første. Boka har en spenningstopp, noe som gjør den mye bedre. Boka slutter ganske brått og uventet, og det får meg til å ville lese mer.

Det som irriterte meg mest er vel det at jeg ikke helt forsto handlingen hele tiden. Det skifter ganske fort fra sted til sted, og dermed vanskelig å bli revet med. Ellers likte jeg denne boka veldig godt!

Terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen