Danielle

Ida Jackson Aschehoug 2016 44 anmeldelser

Danielle er 16 år, og alt hun tar i, blir til verdens beste kunst, hun er nesten et geni. Det er ikke kjæresten hennes Kimma, dessverre. Danielle dumper ham og finner nye venner: Ellinor, Pia og Wilhelm. De er opptatt av Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Tea

Tea

Skrevet av 4. januar 2017 av Tea på Jevnaker skole

Danielle er 16 år. En kunstnerisk spire som havner i en del trøbbel. Hun har en mor som ikke kunne brydd seg mindre, og en kjæreste/kompis som er doplanger.
Hun får seg nye venner som får henne inn i en studiesirkel for rød ungdom. Har hun noe budskap å bringe?

Boka er spennende! (Og kanskje litt lærerik?) Jeg tror forfatteren bringer et budskap ved å skrive dette. Boka er skrevet i Danielle’s sitt synspunkt og det virker veldig realistisk. Forfatteren skriver FOR ungdommer, og om hvordan vi oppfatter samfunnet og generasjonen i dag.

Jeg gir boka terningkast 5.


Elise

Elise

Skrevet av 15. desember 2016 av Elise på Hyllestad skule

Boka Danielle handlar om ei jente som er interessert i kunst. Ho bur i Oslo. Ho elskar byen sin. Danielle har mykje erfaring og det med stort sett alt. Danielle har ein bestevenn som heiter Pia. Pia er den ho kan vere seg sjølv med. Mora til Danielle driv med porno, og ho bryr seg ikkje så veldig mykje om Danielle. Danielle har ein kjærast i byrjinga av boka, han heiter Kimma. Kimma driv med narkotika, og når Danielle finn ut at ho skal slå opp med han får ho mange sinte gutar etter seg. Ho slår opp med han fordi han er blitt dum, dummare enn ho trudde.
Eg syntes boka var litt vanskelig å forstå. Det var alltid noko nytt, og eg fekk nesten ikkje med meg noko av det som skjedde, men boka var spennande og det var heilt klart ei bok for ungdommar, fordi den hadde ungdomsspråk og hendingar som ungdommar forstår.
Denne boka vil eg forslå til folk som har god tid, får med seg det meste og lika å lese.
Terningkast: 4


Tuva Mjanger Sivertsen

Tuva Mjanger Sivertsen

Skrevet av 14. desember 2016 av Tuva Mjanger Sivertsen på Sandnes skule

Tittel: «Danielle»
Forfattar: Ida Jackson
Sidetal: 183
Denne boka handlar om Danielle som er 16 år og muligens eit geni. Ho skal bli ein anerkjent kunstnar, men no er ho i trøbbel. Bestevenn-kjærasten hennas er ikkje bare blitt dummare enn henne, han skremmer henne. Veldig.
Denne boka er ei mørk og actionfylt roman. Det handlar om raseri, politisk oppvakning, vennskap og dysfunksjonelle familiar. Boka starta rett inn i handlinga, men det er fortsatt lett å få med seg situasjonen .Eg synest det var interessant å lesa denne boka, fordi den inneheld så mange viktige tema. Forfattaren tar oss gjennom livet til hovudpersonen. Eg synes at forfattaren virkelig fikk meg til å føle et innblikk i livet til Danielle. Boka var spennande frå byrjinga til slutt. Det var alltid noko som hende. Språket var tilpassa til aldersgruppe. Det var også lett å leva seg inni boka og det var ein lettlest bok. Forfattaren har vore utroleg flink til å skildra hendingar og kjensler. Det gjer denne boka mykje meir levande. Det eg trekker litt ned med denne boka er at av og til så kan det bli litt vanskeleg å skjønne kva som skjer, men etterkvart kan ei skjønne det. Men alt i alt ei fantastisk og inspirerande bok. Boka anbefalas på det høgaste til alle ungdommar.
Terningkast: 5


Ermin Kljajic

Ermin Kljajic

Skrevet av 13. desember 2016 av Ermin Kljajic på Håvåsen skole

Tittel: Danielle
Forfatter: Ida Jackson
Boken «Danielle» er skrevet av forfatteren Ida Jackson. Forfatteren tar oss gjennom livet til hovedpersonen, Danielle, som er fylt med raseri, politisk oppvåkning, vennskap og dysfunksjonelle familier.
Danielle er ei jente på seksten år som har lyst til å bli en anerkjent kunster. Hennes nåværende ekskjæreste, Kim Andre eller bedre kjent som Kimma, har begynt å skremme henne. Kimma er selvutdannet kunster og Danielle har gjort alt for å kunne bli en del av Kimmas gjeng, men nå er kortene snudd. I boken prøver Danielle å unngå Kimma så mye hun kan, men det er vanskelig for henne. Hvor enn hun går i Oslo finner de et punkt hvor de møttes. Med støtten fra bestevennen hennes Ellinor, en uforventet hjelpende hånd fra Pia, et lite «møte» med William og en mors kjærlighet forandres livet til Danielle.
Etter 24 kapitler og 184 sider blir historien bak boken «Danielle» forklart.
Jeg synes at Ida Jackson virkelig fikk meg til å føle et innblikk i livet til Danielle. Man kunne merke hvilke følelser hun følte og hvilken stemning det var i atmosfære for hvert kapitel og scene i boken. Jeg føler denne boken er bra for hvilken som helst person som liker action, følelser og generelle temaer i dages tider.
Terningkast: 5


Alex Aasen

Alex Aasen

Skrevet av 9. desember 2016 av Alex Aasen på Volda ungdomsskule

«Du har vert herpa så lenge vi har kjent deg»

Danielle er historien om ei 16-år gamal jente frå Oslo som nettopp har slått opp med den eldre kjærasten hennar, Kimma, ein sjølvutnemnt kunstnar som nyleg har blitt involvert i Oslo sitt dopmiljø. Etter at Danielle forlet Kimma på ein fest, bestemm han seg for hemn. Imens involverar Danielle seg i Rød ungdom gjennom besteveninna si Ellinor. Danielle er ei godt skrive bok med drama, politikk, vennskap og sterke familiebånd, som røyrer nokre viktige tema i ungdomslivet. Denne boka er skrive av Ida Jackson.

Danielle er ein veldig interessant karakter med mange forskjellige kvalitetar. Danielle står veldig ofte i høg kontrast med seg sjølve, ho er ein begavet student, men allikevel ein rebel, ei lita, sårbar jente, som har vekse opp i tøffe Oslo, etc. Det meste av boka blir brukt på å byggje Danielle opp som ei tøff jente som klarar å takle nesten alt, før mot slutten av boka der Danielle visar korleis ho følar seg inni seg sjølv, idet alt er på vei til å bli tatt frå ho. Eit anna interessant aspekt ved Danielle er dei sterke familiebånda mellom ho og mora si fordi ho vaks opp utan ein far, men sjølv om ho berre har mora si, betyr det ikkje at forholdet deira er lett.

Noko av det boka briljerar på er Danielle. Vi får ein konstant strøm av minner, tankar og dialog som hjelp oss i å danne eit bilde av Danielle, og let oss enklare bry oss om kva som skjer med ho. Dessverre er bikarakterane eit av dei svakare punkta. Sjølv om dei kunne blitt gode karakterar, så skjer ikkje dette, for med unntak av Ellinor får vi vite nesten ingen bakgrunnshistorie om dei andre karakterane, og vi får berre litt om Ellinor. Det einaste innblikket vi får av bikarakterane er handlingar, dialog og Danielle sine gjetningar, noko som kan vere spesielt farleg i ei så kort bok som denne, for det stoppar oss frå å bry oss om karakterane i like stor grad som vi kunne. Mange vil nok omtale Danielle som ein urealistisk og dårleg figur med altfor mange omstridande argument, meinar eg at Danielle klarer å berge seg frå det, sjølv om det kanskje ligg litt på grensa. Alt i alt så er Danielle ein godt skrive hovudkarakter, men dei andre karakterane hadde trengt meir utdjuping.

Boka stiller også med eit relativt svakt og forutsigbart plott med nokre litt klumsete utførte scener og ein veldig melodramatisk antagonist-kurve. Vi får vite lite om Kimma i begynninga, før han forsvinn heilt, og dukkar først opp mot slutten av boka, og forsvinn like raskt. Med so lite tidleg karakterinteraksjon gjer Kimma seg dårleg som ein overhengande fare for resten av boka. Problem som dette har jo sjølvfølgeleg røter i det faktum at dette er ei ganske lettlest bok, men vi kunne fortsatt fått meir scener, eller scener som hadde lete igjen eit større inntrykk.

Dette er ei relativt lettlest bok for ungdommar rundt 13-årsalderen. Boka står på sitt, den startar in medias res, skapar og utfoldar seg innanfor ein liten verden og eit lite tidsvindauge, og held seg til eit sett med få karakterar, og litt bakgrunnsstøy. Boka bommar ikkje heilt på ungdomsgeneralisasjonane, men sidan den tek utgangspunkt i Oslo r det vanskeleg å vite heilt for nokon som ikkje bur i Oslo. Uansett, så er dette ei heilt grei bok, som gjer det bra nokon plassar, men manglar litt meir nokon plassar. Eg gir den likevel ein 4’ar, om ikkje ein som heller litt mot den svake sida av talet. Eg trur ikkje dette er nokon vinnar av uprisen, men den er nok ikkje den dårlegaste.

Terningkast : 4

Vis flere anmeldelser

Til toppen