Danielle

Ida Jackson Aschehoug 2016 44 anmeldelser

Danielle er 16 år, og alt hun tar i, blir til verdens beste kunst, hun er nesten et geni. Det er ikke kjæresten hennes Kimma, dessverre. Danielle dumper ham og finner nye venner: Ellinor, Pia og Wilhelm. De er opptatt av Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Lina Villanueva

Lina Villanueva

Skrevet av 14. desember 2017 av Lina Villanueva på Grim skole

Danielle
Boka Danielle handler om livet til 16 år gamle Danielle. Hun er en muligens et geni og bor i storbyen Oslo. Forfatteren Ida Jackson tar oss gjennom livet til Danielle, som forteller mye om hennes forhold med venner og Familie. Livet til Danielle er fullt av følelser og drama. Hun kommer fra en knust familie, og hennes mor har drikkeproblemer og bryr seg ikke om Danielle. Danielle har veldig spesiell barndom. Hun opplever mye av det voksne livet i barndommen sitt. Hun for eksempel drakk for første gang som tenåring, og mista jomfrudommen da hun var tolv. Danielle havner også i en del trøbbel, og er i en dårlig miljø.

Nå som jeg har lest hele boka med 24 kapitler og 184 sider, har jeg opplevd mye innblikk i livet til Danielle. Boka er ganske spennende og det skjer noe nesten hele tiden. Det er en lettlest bok og er lett å leve seg inn i boka, fordi forfatteren beskriver miljøet og personene bra. Boka var veldig vanskelig å legge fra seg, fordi det skjer alltid noe spennendes greier. Boka har også noe å si for ungdommer, og hvordan vi ser samfunnet og generasjonen i dag.
Boka vil jeg anbefale til ungdommer og oppover.

Jeg gir boken; 5


Thea

Thea

Skrevet av 30. november 2017 av Thea på Sigdal ungdomsskole

Tittel: Danielle
Forfatter: Ida Jackson
Utgivelsesår: 2016

Boka Danielle er en Action-fylt roman.
Boka handler om Danielle som er 16 år og hun har begynt å feste og drikke for en stund siden. Hun har en mor som driver med sitt og kunne ikke brydd seg noe mindre, og bestevenn-kjæresten (Kimma) til Danielle er en av den typen som drikker mye og kan være voldelig. En dag er Kimma etter Danielle, og Kimma er ikke særlig blid.

Jeg syntes boka er en spennende ungdomsbok som er lett å lese. Mye bra innhold som faktisk kan skje i virkeligheten. Den har en bra spenningskurv som går veldig mye opp og ned, og den har både indre og ytre spenning. Noen ganger kan den bli litt kjedelig å lese når spenningskurven har vært på topp, men etter det så skjer det nesten ingenting helt til den er helt på topp igjen.

Jeg vil anbefale boka mest til jenter mellom 11 til 14 år, men kan også passe for gutter.

Terningkast: 4


Eirin

Eirin

Skrevet av 30. november 2017 av Eirin på Sigdal ungdomsskole

Danielle
Forfatter: Ida Jackson

Boka handler om Danielle på 16 år.
Hun har blitt oppdratt på en litt unormal måte av mammaen sin.
Etter noe som skjedde, ble det slutt mellom hun og kjæresten, Kimma.
Hun får nye venner, og noen utfordringer kommer.
Dette er en roman.

Jeg syntes boka hadde ganske kjedelig handling…
Noen vanskelige forkortelser osv..
Men det som var bra, er at forfatteren skrev en ungdomshverdag som ikke var helt lik min egen.
Jeg anbefaler boka for jenter som liker å lese, og liker noe som ikke skjer hver dag.
Terningkast: 2


marita

marita

Skrevet av 18. oktober 2017 av marita på Sigdal ungdomsskole

Danielle
Forfatter Ida jackson.
Boka handler om Danielle som er 16 og et geni. Kjæresten hennes slår opp. Og hu får nye venner
Boka er en spennings bok og humor.

Jeg gir terning kast 6.
Jeg vil at denne boka vinner uprisen

Boka er kul
Boka er spenndene
Boka er morsom
Forfatter er flink til og skrive
Dette er en bok jeg anbefaler på det sterkeste


Clara Skaar Qvist

Clara Skaar Qvist

Skrevet av 15. januar 2017 av Clara Skaar Qvist på Hovedgården ungdomsskole

Tittel: «Danielle»

Forfatter: Ida Jackson

Utgitt: 2016 av Aschehoug

En actionfylt roman, om raseri, politisk oppvåkning, vennskap og dysfunksjonelle familier.

Danielle er seksten år og et geni, ifølge henne selv. Hun er oppvokst med en mor som har oppdratt henne til å bli en ungdom litt uten om det vanlige. Etter en hendelse i helgen, blir det slutt mellom henne og den eldre kjæresten hennes, Kimma, som viser seg å være skumlere enn hun trodde. Nye venner kommer inn i kretsen til Danielle og hun støter stadig på nye utfordringer.

Boken ga meg et bra innblikk i livet til Danielle, der hun fremstår som en unik og tøff ungdom, med langt flere erfaringer enn de fleste andre. Jeg syntes forfatteren har vært utrolig flink til å beskrive hovedpersonen og med en god miks av dialog, tanker og minner fikk jeg et tydelig bilde av Danielle.

Siden beskrivelsen av Danielle var så bra, syntes jeg ikke at beskrivelsen av de andre karakterene i boka levde helt opp til forventningene. En innholdrik beskrivelse av Kimma og mange av de andre karakterene i boka, følte jeg ikke at jeg fikk før på slutten, og dette mener jeg ødela for resten av handlingen i og med at Kimma skulle være en trussel for Danielle.

Jeg opplevde at boken spilte på en litt kjedelig handlig og kunne gjerne hatt en litt brattere spenningskurve. I tillegg støtte jeg på endel vanskelige ord og forkortelser som jeg tror egner seg bedre for de som er mer politisk engasjert. På tross av dette syntes jeg forfatteren gjorde det spennende å følge hverdagen til en undom som er ganske så forskjellig fra meg selv.

Danielle var ikke helt min type bok, men jeg vil anbefale den til undommer som ikke nødvendigvis må ha så mye action hele tiden eller som er politisk engasjert.

Terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Malene Jebsen

Malene Jebsen

Skrevet av 14. oktober 2016 av Malene Jebsen på Midtstuen skole

Tittel: DANIELLE

Opplevelsen av boka: Boka starter rett inn i handlingen. I starten likte jeg ikke boka. Jeg syntes den var litt voldsom, rar og merkelig siden boka handler om en16år gammel jente som var sammen med en 22år gammel drugdealer. Etter hvert ble boka bedre. Jeg gikk fra og ikke like boka til å like den veldig godt. Det er godt gjort av forfatteren. Boka ble mer og mer spennende jo lenger man leste. Det var aldri et veldig stort høydepunkt, men flere ganske store spenningsstopper. Jeg følte ikke spenning hele tiden når jeg leste, men jeg ville alltid vite hvordan det gikk med hovedpersonen. Utover i boka ble jeg mer vant til settingen og ble godt kjent med karakterene. Jeg fikk se alle sider av fortellingen. Det gjorde at jeg likte den bedre. Det var veldig gode beskrivelser. Det var aldri noen overdrivelser i beskrivelsene, men ting ble beskrevet uten noe filter, rett som det var. Jeg opplevde boka overaskende, litt ekkel tid tider, noen ganger provoserende og gripende.

Originalitet og troverdighet: Denne boka er virkelig original. Den er skrevet med null filter og er noe for seg selv. Den var troverdig og skrevet på en veldig spesiell og unik måte.

Språk: Boka er skrevet på en original og unik måte. Teksten er skrevet med null filter og jeg følte at innholdet kom rett fra hjertet til hovedpersonen og ikke var oppdiktet av en forfatter. Setningene var både overaskende og spennende. Jeg visste aldri hva hovedpersonen kunne komme på å si eller gjøre. Dette likte jeg veldig godt. Boka var ikke vanskelig å lese. Det var mye tekst på hver side, men fortellingen var ikke så lang. Det var en del banning i boka, men det passet til bokas setting og innhold. Det var veldig god skildringer. Det kunne gjerne vært litt mer replikker. Noen ganger ble det litt for lenge mellom hver gang det kom replikker.

Oppsummering av boka: Denne boka handler om en jente som er 100 % seg selv. Hun forteller fortellingen uten noen overdrivelser eller skryting, men forteller akkurat hvordan sannheten er for henne. Den forteller litt om hvordan noen ungdommer kanskje har det. Bokas styrke var hvordan den klarte å utvikle seg fra dårlig til veldig bra. Bokas svakhet var at det noen ganger var litt lite replikker. Aldersgruppa for boka vil jeg si er 14-16år. Dette er fordi den handlet om ting som drikking og dop. Jeg vil anbefale denne boka til andre, men gi den litt tid. Det var først da jeg var ferdig med boka at jeg skjønte hvor bra den var. På grunn av dette gir jeg boka terningkast: 5

Til toppen