Maria Kathrin Tuven

Maria Kathrin Tuven

Skrevet av 17. desember 2017 av Maria Kathrin Tuven på Korgen sentralskole

Hva ville du gjort hvis du våknet i skogen og ikke husket noe?

Bokanmeldelse

Fakta:
Tittel: Dagene med Karlamandra
Forfatter: Torbjørn Moen
Forlag: Omnipax
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 239

Når du våkner i skogen, ikke husker hvordan du havnet der og en ukjent jente stjeler tingene dine.

Av: Maria Kathrin Tuven

Boken handler om Gunnar. Han er en gutt som våkner opp i teltet sitt i skogen og husker ikke hvordan han kom seg dit og heller ikke hvor han er. Hver natt har han den samme drømmen om at han og beste kompisen Tobias var på tur til fotball turnering og havnet i en bilulykke. Når han våkner i skogen stjeler en jente tingene hans og etter hvert blir han kjent med jenta som heter Karlamandra. De to må dra på et oppdrag sammen for å redde Tobias.

Min mening om denne boken var at den ikke var spesielt bra. Den hadde nok et bra budskap og handlingen var sikkert bra også, den falt bare ikke helt i smak hos meg. Det var også mye med språket den var skrevet på jeg syntes var vanskelig å forstå. Det var ikke helt min type bok.

Jeg gir den terningkast 3.


Julie Petrine Lenningsvik

Julie Petrine Lenningsvik

Skrevet av 21. november 2017 av Julie Petrine Lenningsvik på Korgen sentralskole

Dyra er ikkje det farlegaste i skogen

"Dagene med Karlamandra" handlar om Gunnar og Karlamandra. Dei møte kvarandre i skogen, kvar Gunnar er på telttur. Dei blir vitne til at ein viktig person i Gunnars liv har blir kidnappa, men Karlamandra veit kvar han føres hen. Dei gjev seg ut på ein reise, kvar dei møte hindringar og trøbbel.

Karlamandra snakk veldig rart. Ho bygg opp setningane annleis og brukar andre ord. Som for eksempel: "Mannen med Hatt har jo glemt alle foresatte." Desse setningane gjer at eg ikkje forstår nokon ting. Ikkje skjønn lesaren korleis ho snakk eller kva ho snakkar om. Det gjer at boka blir komplisert og uforståeleg.

Boka er delt inn i 6 delar, der kvar del har fleire kapitla. Eg forstår ikkje heilt kva som var meining med dette. Historia held fram likeins uansett om ein begynn på ein ny del. Kanskje delane berre skal informere om innhaldet i dei forskjellige delane. Uansett skjønte eg ikkje helt kvifor boka var delt opp i delar.

Boka var ikkje heilt min type bok. Litt for spesiell. Handlinga i boka interesserte meg ikkje noko særleg, er dermed ikkje sagt at den ikkje fenger andre, berre ikkje meg. "Dagene med Karlamandra" får terningkast 2 (+) frå meg.

Til toppen