Dagene før mai

Sanne Mathiassen Cappelen Damm 2013 6 anmeldelser

Handlingen i Dagene før mai er lagt til en liten bygd i Nord-Norge, der en ung jente sliter med å bearbeide sorgen og tomheten etter at faren er savnet etter en båtulykke. Moren er fjern av sorg, og kjæresten har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Hva gjør denne boken i Uprisen?

Boka handler om ei jente som bor i Nord-Norge sammen med moren hennes. Faren er savnet etter en båtulykke og moren hennes snakker nesten ikke til henne. Jenta har en kjæreste men når han slår opp med henne og finner seg en ny, klikker det for henne. Hun gjør merkelige ting fordi fantasivennen hennes Knut sier at hun skal gjøre det.

Jeg syntes dette var en svært merkelig bok. Det var ekstremt vanskelig å forstå handlingen og jeg satt ikke igjen med noen ting etter at jeg var ferdig med den. Det virker som om forfatteren strever hardt med å få fortellingen lang nok til å bli en bok! Hele boken handler om det å gå dit, så går hun dit og så gjør hun det og plutselig spiser hun kjøttboller. Jeg likte ikke boka noe særlig og jeg skjønner ikke helt hva budskapet til forfatteren er. Boka var bare rett og slett rar. Man må være et geni for å forstå hva forfatteren mener, og jeg anbefaler den ikke til normale folk. Den er lettlest ,har veldig lite tekst på hver side og jeg leste den ut på en time. Men merk deg at den IKKE er lettforståelig. Det er veldig vanskelig å si at dette er ei ungdomsbok for den er absolutt ikke det! Fatter ikke at den er med i uprisen engang, for den er veldig »voksen».

Ingrid, 15 år

Til toppen