Dagene før mai

Sanne Mathiassen Cappelen Damm 2013 6 anmeldelser

Handlingen i Dagene før mai er lagt til en liten bygd i Nord-Norge, der en ung jente sliter med å bearbeide sorgen og tomheten etter at faren er savnet etter en båtulykke. Moren er fjern av sorg, og kjæresten har Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hannah

Hannah

Skrevet av 24. oktober 2018 av Hannah på Den norske skole i Costa Blanca

Dagene Før Mai – Merkelig, men nydelig skildringer!

Jeg skal være absolutt ærlig, denne boken var ikke akkurat det jeg forventet meg. Men jeg absolutt elsket skildringene i boka! Forfatteren skrev nydelige skildringer om følelsene til hovedpersonen, men nok en gang, var boka ikke akkurat det jeg forventet meg. Jeg synes at boka var ufattelig merkelig. Det var ekstremt vanskelig å forstå handlingen og jeg klarte bare ikke forstå budskapet til forfatteren er. Sidene i boka var som regel med ganske lite tekst, som på en måte gjorde det spennende, men nokså var budskapet i boka veldig stusselig.

Boka gir oss en trist fortelling om en jente som bor i Nord-Norge med moren sin. Faren hennes er savnet etter en båtulykke og moren hennes oppfører seg ufattelig merkelig. Jenta har en kjæreste, men han slår opp med henne og senere finner seg en ny kjæreste. Hun gjør veldig absurde og merkelige ting, på grunn av at hennes fantasivenn som heter Knut sier at hun skal gjøre det. Nesten hele boka handlet om at jenta skulle gå overalt og gjøre uforståelige ting. Boka er veldig lettlest, men det er veldig vanskelig å si at dette er en ungdomsbok.

Jeg synes at denne boka er mer for voksne mennesker, spesielt for voksne som liker å lese triste bøker. Jeg anbefaler denne boka fra 18 år og oppover. Jeg gir denne boka terningkast 3.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

DAGENE FØR MAI

Detter er en kjedelig roman. Det skjer det samme om og om igjen men det kan være en fin bok bare du gjør om tankene litt men det gidder ikke jeg, jeg likte ikke denne boken. Den var ikke min type bok i heletatt. Det er ikke den letteste boken og lese for noen jeg vil ikke anbefale den til noen men er du glad i og kjede vette av deg så ta og les den da har du ikke vett igjen stol på meg.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Verdt å lese!

”Dagene før mai” handler om en jente fra Nord-Norge, som har mistet faren sin i en tragisk båt ulykke. Hun føler et tomrom i livet som hun ikke har følt før. Hun blir kjent med noe nytt, ensomheten. Hun navngir ensomheten, Knut. Han er irriterende og følger henne så å si over alt. Og ikke nok med det, så har hun også blitt dumpet av kjæresten.

«Dagene før mai» er en bok med mange følelser. Mange av følelsene som blir beskrevet kan vi kjenne oss igjen i. Forfatter Sanne Mathiassen skriver på en slik måte at du føler følelsene til personene i boken, mens du leser. Du føler ensomheten og tomrommet hovedpersonen føler, og sjalusien og sinne som kommer til syne.

Boka inneholder mange metaforer og besjelinger, og boka hadde ikke blitt den samme uten. Det står mye mellom linjene, og jeg vil si det var det som gjorde boka så interessant å lese. Man må ta seg tiden til å ville lese mellom linjene. Om du er ute etter en litt utfordrende bok anbefaler jeg denne på det varmeste.

Vi får følge hovedpersonen gjennom mange utfordringer i livet, og vi får vite hvordan hun takler dem. Hun er en tenåring, med flere av de samme tenåringsproblemene som vanlige tenåringer. Dette gjør det lett for oss å sette oss inn i situasjonene som forekommer. Boka ender på en trist måte, men du samtidig føler du en lettelse.

En kort og god bok, som får deg til å sitte igjen med mange blandede tanker og følelser. Jeg vil anbefale denne boken til deg som vil ha en dyp og følelsesladet leser opplevelse. Jeg finner ikke noe negativt ved denne boken, bare gode ord å si om den.

Terningkast: 6


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Dagene før Mai

«Dagene før Mai» handler om en jente som har mistet faren sin på havet. Moren er bare lei seg hele tiden og snakker nesten ikke noe. Kjæresten Aksel har slått opp og hun har ingen å forholde seg til.

Det var en veldig merkelig bok. Det sto nesten ingen ting på hver side og det var heller ikke noe bra skrevet. Det var vanskelig noen ganger å forstå hvem som sa hva. Jeg forstod ikke hvem Knut var. Det var en veldig rar slutt. Det ga ingen mening. Den var bare overdyster og det var ikke noe annet en drama.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Følelsesladd roman

Dagene før mai handler om en ungdomsjente som nettopp har vært igjennom et stort tap. Boken handler om hennes bearbeiding av dette tapet, og hvordan ensomheten blir hennes eneste venn, og fiende.

Dagene før mai er en roman som tar opp et viktig tema, som jeg tror alle vil kunne kjenne seg igjen i. Jeg tror mange ungdommer vil kunne kjenne seg igjen i en del av det hovedpersonen går igjennom. Boka er full av følelser, og forfatteren gjør en god jobb i å formidle følelsene videre på leseren. Forfatteren beskriver ensomheten på en helt ny måte for meg, nemlig som en person. Denne måten å beskrive ensomheten på syns jeg var kjempe bra!

Forfatteren har brukt mange metaforer, sammenligninger og besjelninger. Dette gjør boka veldig spesiell, og selv om boka hadde lite tekst, sto det likevel mye. Boka satte i gang mange tanker og følelser, og det gjorde at boka ble veldig interessant å lese.

Slutten var trist, men fin, og jeg satt igjen med en rar følelse, og mange tanker. Dette er et godt tegn på at boka var bra. Jeg anbefaler boka på det sterkeste, men jeg tror at den som skal lese boka bør kunne lese mellom linjene, hvis ikke vil boka være vanskelig å forstå.

Terningkast: 6

Vis flere anmeldelser

Til toppen