Dagen vi drømte om

Bjørn Arild Ersland Cappelen Damm 2013 14 anmeldelser

Lukas, Lalah og Adam venter ved mottaket. Hver uke er det noen barn og ungdommer som får dra, hver uke erstattes de med nye. De tre vennene drømmer om å få dra videre, de også. Problemet er at de mangler Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Karine Larssen

Karine Larssen

Skrevet av 27. november 2013 av Karine Larssen på Kjøllefjord

FOR BARNSLIG

”Dagen vi drømte om” av Bjørn Arild Ersland
Kappelend Damm, 2013

Boka handler om 3 barn som er på et mottak. De går og venter på dagen det er deres tur å slippe ut, men de får bestandig beskjed om at de mangler den siste prøven. Plutselig en dag er det deres tur. De får utdelt et kart og ble bedt om å følge det. De kommer fram til en ny leir hvor de møter en fæl tannlege. Fra da av innser de at ikke alt er som de tror.

Jeg likte ikke boka. Handlingene blir for direkte og lite spennende. Forfatteren kunne skrevet litt mer ”mellom linjene”, da tror jeg boken hadde passet bedre for den aldersgruppen han siktet mot. Samtidig var det bra at bildene var der fordi teksten var så enkel at man trenger bildene for å forstå. Slik som boka er nå tror jeg at den passer bedre for barn mellom 10-12 år.

Terningkast: 3


Mons

Mons

Skrevet av 12. november 2013 av Mons på Sinnes skule

Boken starter med at du får vite at det er noe asylmottak lignende greier og at det er tre ungdommer som venter på å få reise derfra.

Lukas, Lalah og Adam har bodd på mottaket i tre år. Hver uke kommer det tre nye og tre reiser. En dag er det deres tur. Men de mangler noe, en siste sjekk. Reisen de skal gjennom er et øde landskap som fører til en mystisk plass…

Jeg opplevde boken som kjedelig og uinteressant. Denne boken passer for folk med lesevansker eller barn fra 8-10 år.

Terningkast =3


Henriette Larssen

Henriette Larssen

Skrevet av 6. november 2013 av Henriette Larssen på Kjøllefjord skole

Mottaket

Bjørn Arild Ersland

Det handler om at Lukas, Lalah, Adam bor på mottaket og de har lyst til å dra der ifra. Også blir det deres tur til å dra. De legger ut på en reise, men så møter de en tannlege og plutselig angrer de på å ha dratt.

Denne boka vil jeg anbefale til personer som liker en kort og lettlest bok. Og som heller ikke er så glad i å lese. Det kunne vært litt mere spenning i boka, men jeg likte den likevel.
Det jeg likte med boka var at den ikke kjedet meg, og var litt spennende når boka tar en vending og vi treffer tannlegen som ikke er som alle andre tannleger.

Terningkast:4


Rikard Eide Ljøen

Rikard Eide Ljøen

Skrevet av 5. november 2013 av Rikard Eide Ljøen på Sunnylven Skule

Tittel: Dagen vi drømte om
Forfattar: Bjørn Arild Ersland
Antall sider i boka: 90
Forlag: Cappelen Damm

Lukas, Lalah og Adam venter med eit mottak. Kvar veke får nokon fare, kvar veke vert erstattas dei med nye. Tre venner drømmer om å fare, dei også. Men dei manglar ein siste sjekk. Plutseleg blir det deira tur . Reisa dei skal gjennom er eit aude landskap, til ein plass dei ikkje veit kva som ventar dei.
Eg syntest boka var kjedeleg. Det var for mykje teikningar og for lite tekst. Det som eg synst var spennande var når dei kom til tannlegen, der tannlegen måtte tvinge dei til å trå på ein sykkel som gjorde at boren drilla. Då Adam drepte tannlegen ,syntest eg også var spennande. Det for meg var toppen av kaka.
Eg anbefaler denne boka til folk som liker å sjå på bilder og ikkje så mykje tekst, men ikkje til U-prisen.
Terningkast 3


Ottar Frøysa Hellebostad

Ottar Frøysa Hellebostad

Skrevet av 31. oktober 2013 av Ottar Frøysa Hellebostad på Sunnylven skule

Dagen vi drømte om
Tittel: Dagen vi drømte om
Forfattar: Bjørn Arild Ersland
Sjanger: Spenning
Antal sider: 88
Forlag: cappelen damm
Denne boka handlar om Lukas, Lalah, og Adam som bor på eit asylmotak for barn. Kvar veke kjem det inn 3 nye og 3 som kjem ut. Dei tre har lyst til å reise frå dette asylmotaket, men for å gjere det må dei gjennomføre 3 forskellige sjekkar. Og ein dag er det deira tur.
Eg opplevde boka som lite spennandes, den var kort, og det var ikkje akkuratt den store spenningstoppen.
Eg synest denne boka passar for 8-10 åringa, eller nokon med lese- og skrive vanska. Eg synest denne bokar var altfor kort til å vere ei ungdomsbok.

Vis flere anmeldelser

Til toppen