Da månen sluknet

Sissel Chipman Gyldendal 2017 14 anmeldelser

Hvorfor jeg gjorde det? Fordi det alltid handlet om Lena, søsteren min, og jeg var så lei. Jeg ville bare leve mitt eget liv. Så fant jeg noe jeg kunne drømme om, noe jeg forferdelig gjerne ville ha. Nemlig Håkons Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Inger Margrethe Hansen

Inger Margrethe Hansen

Skrevet av 9. november 2017 av Inger Margrethe Hansen på Presterød ungdomsskole

Da månen sluknet

Boka handler om Hanne og familien som flytter. Hanne er glad i hester og begynner å ri på en går ved dems nye hjem. Hvor hun finner en mystisk hest som alle sier er vill. Og det er bare en som kan ri ham.

Jeg synes boka var bra, den var godt skrevet og hadde godt innhold og selv om det var noe hestegreier jeg ikke visste hva var fikk jeg fortsatt med meg handlingen.

Denne boka passer for heste glade tennårings jenter. Jeg er ikke så veldig heste glad, men liker denne boken.

Jeg gir denne boka terningkast fire siden den er bra skrevet og hadde godt innhold, men den passer ikke så bra for meg.


Louise Lachert Hovelsrud

Louise Lachert Hovelsrud

Skrevet av 8. november 2017 av Louise Lachert Hovelsrud på Torpa barne- og ungdomsskole

Hovedpersonen, (søsteren til Lena) og familien skal flytte fordi søsteren til hovedpersonen har det ikke bra på skolen. De flytter til et sted på landet der driver hun med hest og begynner å ri. Hun finner en spesiell hest som heter Mani, den er vill. Hun møter en gutt som heter Håkon, han er den eneste som klarer å håndtere Mani . Etterhvert begynner ting å skje.
– bra heste bok(historie).
-du lever deg lett inn.
-veldig spennende.
-du føler at du må lese ferdig.
-bra ungdoms bok også.
– (den har mye tekst) ble litt lang.
fikk terningkast 5.


Stine Johanne Solstad

Stine Johanne Solstad

Skrevet av 7. november 2017 av Stine Johanne Solstad på Harestua skole

Når du ser omslaget tror du at alt handler om denne hesten, men mens du leser handler den om så mye mer. Jeg vil påstå at tittelen ikke gir noe mening før du kommer gjennom boka. Da vil du se at den gjenspeiler handlingen. Det er er en bok det er lett så falle inn i, selv om du ikke er interessert i hester. Den er lett å lese og lett å like.

Boka er en av de bedre bøkene jeg har lest med en norsk forfatter og derfor gir jeg den terningkast 5.


Marta Nyhus Rudskjær

Marta Nyhus Rudskjær

Skrevet av 26. oktober 2017 av Marta Nyhus Rudskjær på Presterød ungdomsskole

Da månen sluknet.

Da månen sluknet er en bok for de som har et sterkt forhold til både hester og drama bøker.
Denne boka har begge deler, og det utgjør en passe duo. Boka handler om 14 år gamle Hanne som må flytte fordi faren har fått en jobb et annet sted langt borte. Hanne er selvfølgelig heste-gæren, og ridde masse der hun bodde før. Men når de skulle flytte tenkte hun at hun ikke kunne få den samme muligheten til det.
Helt til hun møtte Mari, en annen heste-jente som rir oppe på åsen som alle kaller Jonsbakken.
Der møter Hanne hesten Mani, som alle andre advarte om at var vill.
Men kanskje ikke like vill som eieren, selv!

Jeg mener at hvis denne koken kunne vært like spennende på slutten som på starten, hadde den garantert fått terningkast 6.
Men fordi starten går veldig tregt, gir jeg den en 4.


Sigrid van Helvoirt

Sigrid van Helvoirt

Skrevet av 21. oktober 2017 av Sigrid van Helvoirt på Grim skole

Da Månen Sluknet
Da månen sluknet er en ganske kort bok på 167 sider. Den handler om 15 år gamle Hanne, som elsker å ri. Hun er søsteren til Lena på elleve år og hun føler at alt bare handler om søsteren. Familien flytter til ei lita bygd og der er det en gård hvor Hanne og Lena kan ri så mye de vil. Men Hanne har bare øyne for den hesten hun ikke får lov til å ri, nemlig Máni.

Jeg synes at begynnelsen på boka var litt vanskelig å komme inn i ettersom den startet litt tregt, men det ble litt bedre etterhvert. Jeg tror forfatteren bevisst har gjort det slik at leseren kan bli irritert på Lena, og man begynner å tenke på hvorfor hun er slik hun er. For å være ærlig synes jeg at det ble litt for mye av det samme i denne boka, og det skjer ikke så mye uventet. For min del var ikke boka spennende å lese, og ettersom litt spenning kom helt på slutten synes jeg at slutten kom veldig brått på. Jeg tror jeg ville likt den bedre om den var litt lengre.
Boka var veldig lett og lese, for det skjedde ikke mye man måtte tenke over mens man leste, og det var ikke noe mellom linjene. Den er blitt skrevet fra Hanne sin side, og forfatteren skildrer veldig bra hva hun føler og tenker.

Denne boka passer bra for de som liker korte, lettleste bøker. Boka passet ikke så bra for meg, og får terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen