Compis

Hasse Hope Aschehoug 2018 20 anmeldelser

Året er 2058, og fremtiden har innhentet Norge. Selskapet PrivatOil skal lansere COMPis, verdens første 100 % menneskelignende robot, og den skal selges til unge, ensomme mennesker som trenger en robotvenn. Men selskapet fortviler, det viser seg nemlig at roboten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?


Vilde Krakk

Vilde Krakk

Skrevet av 15. desember 2018 av Vilde Krakk på Harestua skole

Anmeldelse til boken «Compis»

Jeg likte denne boken veldig godt. Den var spennende, interessant, morsom, og jeg likte godt hvordan den tok for seg hvordan ting kan bli i fremtiden. Den er annerledes enn noen andre bøker jeg noen gang har lest.
En annen ting jeg likte er hvordan noen av ordene var forandret på. I tillegg stod forklaringen deres nederst på siden. Dette gjorde at boken ble mindre kjedelig, og det var morsommere å lese den.
Hvis det er en ting som kunne blitt bedre er det at historien gikk litt sakte frem. Det kunne vært litt mer spenning slik at jeg ikke ville/kunne ha lagt boken fra meg.
Derfor gir jeg denne boken terningkast 5.


Jørgen Lium Heggen

Jørgen Lium Heggen

Skrevet av 14. desember 2018 av Jørgen Lium Heggen på Brandbu ungdomsskole

Compis – Annerledes enn bøkene jeg har lest før
Boken er satt i år 2058. Compis handler om verdens første 100% menneskelignende robot. Roboten heter Compis og er laget av PrivatOil. Denne roboten skal selges til ensomme ungdommer som trenger en venn, men det viser seg at Compis er tidenes største nerd og ingen vil være venn med han. Derfor får Leo, som er den kuleste gutten på Oslos kuleste skole, oppdraget om å få Compis til 100 poeng på kulhetsindeksen.

Boken er ingenting som det jeg har lest før. Den var veldig morsom og fikk meg til og le. Boken var litt treg i starten, men lenger inn i boken ble den mer spennende.
Selv om den var satt i år 2058, følte jeg at ungdommer kunne kjenne seg igjen i boka.
Noen steder syntes jeg det var dårlige beskrivelser.
Jeg likte denne boka. terningkast 4.


Ingri

Ingri

Skrevet av 14. desember 2018 av Ingri på Lesjaskog skole

Roboten Compis
Compis handlar om den første roboten til å være 100% menneskeleg. Han vart laga på ein av Privat Oil sine fabrikker i 2057. Han er heilt utroleg nerd, og forskarane klarer ikkje programmere kulhet. Derfor får dei Leo, som er den kulaste guten på Litago Tropical høgskole i Oslo, til å lære han å være kul. Han skal få 100 poeng på kulhetsindeksen innan 1. november. Leo har 97,8, og har allereie slått rekorden, derfor veit han at det blir vanskeleg å klare det.
Eg synes boka er kjedeleg fordi den er så lang og tar med så mange unødvendige ting i boka. det er nesten ingenting spennande som skjer. Det er mange rare ord. Eg likte slutten av boka fordi det var mykje meir spennande da en resten av boka. Det var ein overraskande slutt som eg likte.
Terningkast: 3


Oliver

Oliver

Skrevet av 13. desember 2018 av Oliver på Surnadal ungdomsskole

Compis – Ei overraskande bra bok

Året er 2057 og teknologien har komet legere enn nokon gong. Selskapet PrivateOil skal lansere Compis, Verdens første 100% menneskeliknande robot. Compis skal selgest til unge, einsame menneske som trenger ein venn. Alt går etter planen heilt til selskapet finner ut at roboten er ein stor nerd. Etter at dei finner ut at kul het ikkje kan programmerast, så dei bestemmer seg for at den skal lærast opp på gammal måten. Compis ender opp med Oslos kulaste skule saman med skulens kulaste fyr. No må Compis lære å bli kul, og det fort. Kommer prosjektet til å gå gra eller heilt feil.

Eg syntest at boka starta ganske treigt, men etter at hadde lest nokon sider så blei den mykje betre. Det begynte å gå fortare å lese den etter at eg kom til side 50 og framover. Ho var også ganske lett å lese fordi alt sto fint saman. Det var nokon nye ord som pøkkings, ollyvang, brush og mange fleire, men boka forklarar alle orda første gong du les dei.

Compis er den første boka til Hasse Hope, og ho er ei scifikomedie og fremtidsdrama bok. Grunnen til at eg likte boka var at ho var så bra oppbygd. Starten var litt treig, men ho blei så mykje betre etter nokon få sider. For meg så var slutten var ganske uventa og overraskande. Ord og temaer som beskriv boka: Komisk, drama, spennande, sjalusi, kjærlighet, vennskap og vold.

Eg gir boka en terningkast 6 fordi ho blei berre mykje betre enn det eg forventa og det einaste som var dårleg med ho var starten, men det trekkjer ikkje frå ternings kastet.

Vis flere anmeldelser

Til toppen