Casinettogjengen: Nicolays hemmelighet

Andrew P. Kroglund Juritzen jr 2014 6 anmeldelser

Den store skolefesten nærmer seg, men Lene Marie, Johanna og Lisa føler at noe ikke stemmer. Da de begynner å grave i den mystiske gutten Nicolay sin fortid vikler de seg inn i et farlig nettverk av løgner og problemer. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Sander Fjærestad

Sander Fjærestad

Skrevet av 2. oktober 2015 av Sander Fjærestad på Sagatun skule

Kven er Nicolay?

Kva skjer når ein rumensk mystisk gut med namn Nicolay startar i klasse 9A? Jo, da kjem dei tre jentene Lene Marie, Johanna og Lisa for å finne ut kven han er. På ei intens jakt for å finne ut kven han er og kvar han kjem ifrå blandar dei tre jentene seg inn i noko langt verre enn ei uskuldig jakt. Finn dei ut kven han er, eller skjer det verre ting undervegs?

Boka var god. Den startar litt treigt med ei spaningskurve som veks etter kvart. Den tek spel i Skøyen om hausten, skildringane skapar ei litt mørk og dyster stemning mens dei leitar etter Nicolay sin bakgrunn.
Eg likte handlinga veldig godt fordi den utvida augneblinken og skapte ei bra stemning. Einaste som trekkjer litt er at det går litt seint i starten. Boka er litt keisam i starten, men den byggjer seg opp side etter side. Eg gir boka terningkast 5.


Sindre Andersen

Sindre Andersen

Skrevet av 14. desember 2014 av Sindre Andersen på Dokka ungdomsskole

Trioen begynner å lure på Nicolays fortid og begynner å grave i den. Her finner de blandt annet at han er innblandet i en rekke organiserte kriminaliteter. Jentene prøver å løse alle gåtene, og setter seg selv dermed i livstruende situasjoner.

Man blir veldig fort forvirret i denne boken! Den er ofte rotete og uoversiktlig. Forfatteren skriver i 3.person, der det blir hoppet fra person til person, noe som til tider er vanskelig å følge med på. I en krimbok skal alltid spenningen bygge seg opp. Jeg har selv sett på serier der jeg har ventet i flere sesonger for å få vite hva som har hendt. Dette er noe denne boken ikke klarer å vente med å fortelle. Mye blir røpet tidlig i boken. Aleredde på side 71 får vi vite at Nicolay har vært med å smugle narkotika. Her gjennommskuer man lett at Nicolay har noe å gjøre med en gammel dealer de tystet på.

Jeg ville ikke ha kåret denne boka til vinner.
Denne boken får terningkast 3.


Zuhayr Abdi

Zuhayr Abdi

Skrevet av 10. desember 2014 av Zuhayr Abdi på Finnsnes ungdomsskole

Spennende krimbok

“Casinettogjengen: Nicolays hemmelighet” er skrevet av Andrew P. Kroglund. Boken er den første av en serie.

Vi blir indrodusert for Lene Marie, Johanne og Lisa som bor på den fredfulle Skøyen. Jentene blir litt urolige når de ser at det har skjedd noen rare hendelser i gata deres. Det blir enda mer mystikk når klassekameraten til Lene Marie begynner å oppføre seg annerledes. Hva skjuler han? Er han kriminell? De finner straks ut at han er inneblandet i organisert kriminalitet og gjør alt for å gå til bunns i saken.
Bli med trioen i et halsbrekkende eventyr med spenning og mystikk der menneske liv står på spill!

Bokens sterke side var skildringene. Det gjorde den ellers stillegående boken mer levende og gripende.
Andrew P. Kroglund har skrevet en moderne krimbok, med spennende handling som drev den fremover.
Jeg liker at forfatteren tar opp et viktig tema, nemlig fordommer mot rumenere. Jeg tror de fleste som leser denne boken ser at det viktig å gi mennesker en sjanse.
Det at historien pågår på et eksisterende sted syns jeg var bra. Til tross for at det var mange karakterer vi får bli kjent med så klarer Kroglund å få liv i dem.
Begynnelsen er ganske slitsomt. Det er på slutten boken begynner å bli interessant.
Jeg anbefaler denne boken til ungdoms som ikke leser mye og vil lese bok der det alt blir oppklart.
Boken burde ikke nomineres til Uprisen, den er i bunn og grunn ganske treg og man kan bli fort forvirret.
“Casinettogjengen: Nicolays hemmelighet” får terningkast fire.


Arman Tarafdar

Arman Tarafdar

Skrevet av 8. desember 2014 av Arman Tarafdar på Åretta ungdomsskole

Noe bra og noe dårlig.
Denne boka har både sine brae og dårlige sider. Den var spennende og fengende men jeg hadde noen problemer med måten den ble skrevet på, man måtte følge godt med hvem som var hvem fordi boka ble skrevet i tredje person. Boka brukte mange brae virkemidler som å fortelle hva som skjer sekund for sekund. En av mine største problemer med boka var at den ble skrevet litt tungt og gjorde det litt slitsomt å lese boka. Den handler jo om en vennegjeng som prøver å finne ut om Nicolays hemmelighet. Når de går nærmere in i det ser de at han er med i et kriminelt miljø. Jeg syns denne boka passer bra for folk som leser mye og kan følge godt med fordi det kan bli litt forvirrende og tungt å lese denne boka. Jeg gir den en 4’rer for at den har en bra handling og er spennende men ikke en 6’rer for at den er litt tung og forvirrende.


Mathilde Skailand

Mathilde Skailand

Skrevet av 5. desember 2014 av Mathilde Skailand på Lagård ungdomsskole

Kommer ikke til og lese resten av serien!

Dette var en utrolig kjedelig bok! Forfatteren skriver på en veldig enkel måte, som jeg syntes er veldig tungt og kjedelig og lese. I tilleg er hele boka skrevet i 3. person, som er utrolig forvirrende og rotete. Noen ganger må jeg tenke nøye gjennom hvor handlingen foregår, hvem som er hvem og hvem forfatteren skriver om. Grunnen til dette er fordi forfatteren hopper fra sted til sted og fra person til person. Spenningen i boka er bygget opp rundt mysteriet bak Nicolay, derfor savner jeg innblikk og tanker fra Nicolay. En annen ting som jeg ikke likte var at forfatteren røper alt, og bør istedenfor pakke spenningen inn. Til slutt vil jeg bare si at til tider var boka veldig urealistisk. Hvor stor sjanse er det at 3 unge jenter klarer og bryte seg inn på et barnehjem uten og bli oppdaget der og da?

Terningkast: 2

Vis flere anmeldelser

Til toppen