Casinetto-gjengen: #Farlig_Date

Andrew P. Kroglund Juritzen jr 2015 14 anmeldelser

En ung jente blir bortført i Frognerparken. Politiet advarer mot å møte fremmede via nettet. Lisa, Johanna og Lene Marie ser frem til en rolig påske i byen med late dager på kafé, kinobesøk og kanskje en skitur i marka. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Ruben Reinertsen

Ruben Reinertsen

Skrevet av 16. desember 2015 av Ruben Reinertsen på Grim skole

Casinetto-gjengen #Farlig_Date

Tittel: Casinetto-gjengen #Farlig_Date
Forfatter: Andrew P. Kroglund
Forlag: Juritzen Jr

Boka handler om en bortføring av en ung jente i Frognerparken. Politiet har mistanker om at internett er involvert i denne hendelsen. Lisa, Lene Marie og Johanna som er blitt kalt casinetto-gjengen er interessert, og prøver og ta saken i egne hender. Gjengen er blitt kalt etter byen casinetto, pga de har løst en alvorlig sak som dette før. Flere ledetråder blir funnet etter dagene som nærmer seg påske. Gule kodete band som henger rundt i Frognerparken er mistenksomme. Også denne mistenksomme gutten Johannes som har begynt å følge Johanna sin nye blog. Har dette noe med bortføringen å gjøre?

Boken er skrevet i 3.person og forteller kanskje litt mye av livet til Lisa, Lene Marie og Johanna og litt lite oppbygning av spenning. Noe som kanskje gjør at spenningsnivået er veldig jevnt og kanskje kjedelig for enkelte personer som leter etter en god og spennende krim bok. Tror de fleste ungdommer leter etter en bok med god spenning som ikke kommer sånn plutselig, men at det skjer ofte litt spenning i boken.

Budskapet i boken er hvor farlig nettet kan være og hver enkelt burde tenke over når en snakker med andre en ikke kjenner. Fordi flere vet ikke hvor alvrolig dette med nettvett er. Dette synes jeg forfatteren klarer og få peke godt fram, og tror denne boken påvirker ungdommen godt fordi hovedpersonene i boken også er ungdommer. Da kan man forestille hvordan det kan bli hvis en sitter i en sånn situasjon selv. Derfor synes jeg denne boken fortjener og vinne uprisen 2015, fordi denne boken handler om et så alvorlig tema om hvordan ungdommen burde være forsiktig på nettet.
Terningkast: 5


Andrine

Andrine

Skrevet av 15. desember 2015 av Andrine på Slåtthaug Ungdomsskole

#FARLIG_DATE
Det nærmer seg påske for de tre venninnene Lisa, Johanna og Lene-Marie. En kveld blir en ung jente bortført i Frognerparken, og de tre venninnene blir dradd inn i mysteriet. De må løse saken før påskeaften. Da er det nemlig påskeskirenn for alle barna i parken. Men hva skjer når Lisa finner kodede lapper i parken? Hvorfor oppfører læreren deres «Stanga» seg så merkelig? Og hva skjer når Johanna får kontakt med en gutt på nettet?
Jeg synes boken til tider var spennende, men den virket ikke realistisk. Det at tre ungdomsskoleelever løser saker bedre enn politiet, er eksempel på ting jeg mener skurrer litt. Dette drar boken litt ned. Noe jeg likte med boken, var at historien er fra alle de tre venninnenes synspunkt. I stedet for at den ene hovedpersonen forteller om de andre, får man lese historien og tankene til hver enkelt.
Dette er den andre boken i «Casinetto-gjengen» serien. Jeg begynte rett på nr.2, noe som gjorde at jeg ikke forstod alt med en gang. De snakker om og med personer fra den første boken. Derfor mener jeg at det kan være lurt å lese bok nr.1 først.
Jeg tror boken passer for både gutter og jenter i alderen 11-16 år. Terningkast: 4


Heine Hjorteland

Heine Hjorteland

Skrevet av 9. desember 2015 av Heine Hjorteland på Orstad skule

Casinetto-gjengen #Farlig_Date er skrevet av Andrew P. Kroglund og dette er en spenningsbok for ungdommer i alderen 12-15 år. Dette er den andre boka i serien om Casinetto-gjengen.
Boka handler om de tre jentene Johanna, Lisa og Lene Marie som blir kallet for Casinetto-gjengen, de bor på vestkanten av Oslo. De tre jentene hadde gledet seg til en påske med familie kos og skiturer i marka, men slik ble det ikke. Det har skjedd en bortføring av en ung jente i Frognerparken. Det skjer flere mystiske og merkelige hendelser rundt kidnappingen som gjør at Johanna, Lisa og Lene Marie bestemmer seg for å ta saken i egne hender. Enda en bortføring finner sted, og jentene er redde for hvem det neste offeret kan være. Johanna har startet sin egen blogg, og blant de folkene som kommenterer er en gutt som heter Johannes, dette er en gutt som Johanna begynner å få mer og mer sansen for. De bestemmer seg for å møtes en dag i påsken, akkurat det politiet har advart henne om. Jentene møter mange mystiske personer i gjennom boka og de havner i trøbbel mens de prøver å løse saken.
Boka handler om at du skal passe på hvem du snakker med og passe på sånn generelt når du er på nettet. Boka handler også om kjærlighet og ungdomsproblemer.
Jeg syns at boka var litt kjedelig i starten men etter hvert ble det bare kjekkere og kjekkere og det ble mye mer spennende. Jeg hadde forventet at slutten skulle være litt bedre på grunn av det skjedde så mye midt i boka, men det var fremdeles bra.
Jeg syns at denne boka burde vinne uPrisen 2015 siden den handler om et så relevant tema som nettbruken til ungdommer og hvor farlig det kan være.
Terningkast: 5


Håvard Mæhlum

Håvard Mæhlum

Skrevet av 2. desember 2015 av Håvard Mæhlum på Dokka ungdomsskole

Bokanmeldelse:
Casinetto-gjengen #Farlig_Date

Handlingen i boka forgår på Oslos vestkant i påsketideer, hvor to ungdommer blir kidnappet. De tre venninnene Lene Marie, Johanna og Lisa som kanskje er bedre kjent som ”Casinetto-Gjengen, prøver og løse denne saken stort sett på egenhånd. De har jo tross alt løst en sak før. Johanna som blogger blir kontaktet av en fremmed gutt via bloggen hennes og de planlegger og møtes. Jentene møter mange mystiske folk og får trøbbel underveis når de prøver og løse saken. I boka er det mye om nettvett, kjærlighet, ungdomsproblemer.
Denne boka er skrevet av Andrew P. Kroglund og den er utgitt av forlaget Juritzen. Boka er en oppfølger til ”Casinetto-Gjengen Nicolays Hemmelighet” Jeg synes boka var en veldig spennendene bok, men innimellom ikke så spennende. Jeg likte hvordan det bygget seg opp og når de fant forskjellige ledetråder. Starten var kanskje ikke så spennende synes jeg, men det ble bedre og bedre. Slutten på boka var ikke direkte kjedelig, men jeg hadde forventet mer spenning på slutten når alt ble oppklart. Jeg tror boka er for ungdom i alderen 12-16 år. Jeg likte boka veldig godt og det var gøy å lese den. Jeg ville gitt boka terningkast 5.


Marius Shalalvand

Marius Shalalvand

Skrevet av 30. november 2015 av Marius Shalalvand på Hovedgården ungdomsskole

Farlig nett dating!
#FARLIG_DATE er en ungdomsroman/krim som er skrevet av Andrew. P Kroglund det er hans andre bok i casinetto-gjengen serien. Boka handler om en ganske ung jente som blir kidnappet noe som får politiet til å advare i mot å møte fremmede via internett. Etter kidnappingen så kom casinetto-gjengen som består av Lene Marie, Johanna og Lisa de er på en måte små detektiver som løser saker akkurat som de gjorde i den første boka og alt dette finner sted i Frognerparken mellom påsketiden.

Etter min mening ville jeg sagt at boka er litt mer på den plutselig spennende og plutselig ikke spennende siden, noe som gjør den veldig opp og ned. Forfatteren kunne virkelig istedenfor gjort at boka blir mer og mer spennende fordi opp og ned gjør den litt kjedelig. Boka er da ganske bra, men litt opp og ned som jeg sa er noe som jeg ikke liker.
Boken er litt for mye fokusert på livene til jentene istedenfor krimen. Jeg ville gjerne at boka skulle vært litt mindre fokusert på dems liv, men mer på krimen f.eks det tok ca 2-8 sider før de fant en ledetråd til hva som hadde skjedd med jenta og det er litt for mye.
Men herregud språket i boka er perfekt det er veldig ungdommelig f.eks "Og ikke glem han perverse fyren fra Den engelske park". Det høres virkelig ut som en 12-14 åring som sier det.

Det forfatteren har prøvd å få fram med boka er da vel at man skal være veldig forsiktig på nett og ikke stole på alle man møter der. Boka er en bra bok, men noen ting kunne vært gjort bedre. Jeg må vel da gi boka et terningkast så da får den vel terningkast: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen