Cafe Vespa

Martina Gaux Gyldendal 2014 17 anmeldelser

Venner, mener Jeho, er bare noe man mister. Derfor har han bestemt seg for ikke å se etter nye, og i det hele tatt: holde seg unna alt som kan bli vondt og farlig. Men så skjer det utenkelige, han Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Christoffer Ian Kirsby

Christoffer Ian Kirsby

Skrevet av 12. desember 2014 av Christoffer Ian Kirsby på Lagård ungdomsskole

Cafè Vespa er en roman om en 15 år gammel gutt som heter Jens Holger, også kjent som Jehova, eller Jeho. En dag går han ut for å dele ut aviser, men så møtte han på noe som han ikke skulle ha sett. Dette lager store problemer for Jens sitt liv, og enda flere problemer for hans venninne Marlin.

Boka er utrolig spennende, og kanskje den beste boka jeg har lest i år. Inneholdet er så spennende at jeg sitter å leser konstant når jeg blir revet med boka. Den er skrevet på en sånn måte som gir deg en meget lyst til å bare fortsette. Innholdet er lett å få med seg, og den er faktisk lett og lese selv om sidene er lange. Boka skinner i de beste øyeblikk når du graver, og graver etter svaret.

Jeg har troen på at boka kan vinne u-prisen, så derfor gir jeg den en terningkast 5


Oda Sofie Mathisen Gallefoss

Oda Sofie Mathisen Gallefoss

Skrevet av 8. desember 2014 av Oda Sofie Mathisen Gallefoss på Åretta ungdomsskole

Krim og drama
Cafe Vespa er en krimbok for ungdom. Den handler om Jens Holger som har bestemt seg for å overleve. JeHo, som han også kalles, er nemlig fast bestemt på å holde seg unna alt som kan såre han. Men en dag finner han den døde kroppen til en jente bak en dør og alt dette går i knas. For det er nemlig ikke hvilken som helst jente.
Boka starter med at JeHo er på politistasjonen og vii får vite om hva som har skjedd. Inntil videre syntes jeg boka var helt ok. Den var ikke utrolig spennende, men starten var et godt utgangspunkt for resten av historien. Først kan det virke som boka kan bli veldig forvirrende og begivenhetsløs, men dette går fort over. Jeg syns handlingen utviklet seg godt og hundre sider inn var jeg helt med. Martina Gaux holder godt på spenningen. Jeg lurte virkelig på hva som ville skje mens jeg leste.
Jeg har ikke lest mye krim, så jeg har ikke noe å sammenligne boka med. For min del fungerte sjangeren veldig bra. På den måten kan dette gjerne være en bok som passer for nybegynnere innenfor krim sjangeren. Historien var også pepret med litt drama og forelskelse, noe jeg syntes kom godt med.
Jeg ble ganske irritert på hovedpersonen noen ganger, når han aldri kunne legge fra seg mobilen. Jeg tror dette kan ha vært litt meningen av forfatteren, så det ble et ganske bra virkemiddel. Det jeg likte best ved boka var at det hele tiden dukket opp nye ting som skjedde og at spenningen varte når den først dukket opp. Jeg vil anbefale å lese denne boken til de som ønsker en god krim og en spennende leseopplevelse. Jeg gir boka terningkast 4. Selv om spenningen var der syns jeg den burde dukket opp før.


Ahmed Raad Al-Saidi

Ahmed Raad Al-Saidi

Skrevet av 28. november 2014 av Ahmed Raad Al-Saidi på Children's International School

Café Vespa er en spennende bok som handler om JeHo (Jens Holgersen). JeHo mener at venner er bare noe man mister. Han er opptatt av å holde seg unna av alt som er vondt og farlig. Han hadde et normalt liv helt til han en dag fant en død jente bak en dør da han skulle ta morgensruta.
Boken er ganske spennende men,historien er ganske vannskelig å forstå. Boka er ganske stor,men det ble ikke noe spennende etter hvert. Slutten var egentlig det mest spennede av alt. Du kan bli ganske forvirret når du leser den men etterhvert forstår du.

Boken var spennende og ganske vannskelig og den kan forvirre deg. Jeg gir boken terningkast 4.


Dina Ulrikke

Dina Ulrikke

Skrevet av 27. november 2014 av Dina Ulrikke på Finnsnes ungdomsskole

Café Vesp- jeg mener, kjedelig

Café Vespa handler om gutten JeHo, altså Jens Holger, som lever ett ganske så normalt liv. Men plutselig en dag når han er på jobb (han leverer aviser til folk), så kommer han over liket til en jente. Og den jenta var akkurat henne som JeHo drømmer om at skal sitte bake på drømmebilen hans, nemlig en Vespa. Den døde jenta’s venninne, Marlin, og JeHo må finne ut hva som skjedde med Heather, og hvorfor.

Boka begynte helt ok, men den ble ikke bedre. Den ble bare verre, og plutselig skjedde det noe litt spennende, men det varte ikke lenge, og boka ble kjedelig igjen. Den var så kjedelig at jeg ikke orket å lese den ferdig, jeg leste bare litt over halve boka. Når en bok ikke gir deg lyst til å lese videre, så er den ikke bra nok for Uprisen. Jeg synes ikke boka burde bli nominert til Uprisen. Terningkast: 3


Hannah Eleén Nome

Hannah Eleén Nome

Skrevet av 25. november 2014 av Hannah Eleén Nome på Dokka ungdomsskole

Boka handler om Jens Holger Vardø, eller JeHo som han kaller seg. JeHo er veldig glad i å strikke og å drive på mobilen. Han har bestemt seg for å holde seg unna alt farlig og sårende, og øver seg på å overleve ved hjelp av en overlevelsesguide han har lagd. Han mener man trenger livsvitner for at det du opplever skal være virkelig, tar bilder med smarten sin, og deler det meste på face. En dag han går avisruta si, oppdager han et lik bak en dør. Han skjønner ikke helt hva han ser der og da, drar bare rett hjem, og deler det han har opplevd. Når han ser kommentarene går det opp for ham, og han blir senere innkalt til politiet. JeHo får se et par bilder av jenta, som han deler videre i smug. Jenta med det røde håret, jenta som liksom skulle sitte bakpå Drømme-Vespaen hans når han hadde fått spart opp nok penger, jenta ved navn Heather. Dette er starten på et langt eventyr, som begynner med at ei venninne av Heather; Marlin, får med JeHo på å prøve å finne ut hvorfor Heather døde. Men hvem er egentlig denne Marlin? Og hvem kan JeHo stole på og ikke?
Jeg valgte boka på grunn av en anbefaling fra en venn, og visste egentlig ikke helt hva jeg begikk meg ut på. Tittelen og forsiden på boka sa meg ikke så mye, og jeg ble litt overrasket over at det var en krimbok. Boka begynner ganske rett på, men det tar litt tid før du kommer ordentlig inn i den. Hovedpersonene er også veldig annerledes enn meg, og det var til tider litt vanskelig å leve seg inn i. Til å begynne med synes jeg boka, og hovedpersonen i den, virket litt sær. Etter hvert forstod jeg mer, og det ble mer spennende. Men det hele ble litt rotete i mitt hode, og selv om jeg skjønte hva som skjedde var det ikke alt jeg forstod. Avslutningen er litt rar og brå, og du får oppklart masse på en gang, samtidig som det fortsatt er ting du føler at du ikke får svar på.
Samtidig som jeg ikke helt forstår meg på JeHo bestandig, får jeg litt medfølelse for ham på grunn av skilte foreldre, og at han måtte flytte fra bestevennen sin og er blitt så redd for å bli såret. Jeg tror også at forfatteren prøver å legge vekt på noen viktige temaer blant ungdom, som seksuelt misbruk, barneporno og at homofili er ok.
Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg synes om boka, men det var både gode og dårlige faktorer som gjorde at jeg endte opp med terningkast 4. Det er sikkert noen som kunne likt den og levd seg mer inn i den enn meg. Boka passer best for ungdom, og både gutter og jenter kan lese den.

Vis flere anmeldelser

Til toppen