Cafe Vespa

Martina Gaux Gyldendal 2014 17 anmeldelser

Venner, mener Jeho, er bare noe man mister. Derfor har han bestemt seg for ikke å se etter nye, og i det hele tatt: holde seg unna alt som kan bli vondt og farlig. Men så skjer det utenkelige, han Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mathilde Skailand

Mathilde Skailand

Skrevet av 13. november 2014 av Mathilde Skailand på Lagård ungdomsskole

Dette var en utrolig spennende bok.
Boka handler om Jens Holger som ikke er som alle andre. Han sitter på mobilen hele tiden, skriver en overlevelsesguide og strikker.En dag han skal gå med avisen, som er jobben hans, finner han en død jente bak en dør. Han blir så nysgjerrig, og vil finne mer ut om det. Det viser seg å være jenta han har hatt en liten avtsandsforelskelse til. Han prøver å løse drapmysteriet ved å kontakte jentas gamle bestevenninne. Det er mye som viser seg å være helt annerledes enn hva han trodde.

Begynnelsen av boka var litt forvirrende, og jeg forsto lite. Men etterhvert som jeg leste videre, ble boka mer og mer spennende for hver side. Forfatteren skriver på en litt vanskelig måte, som skaper forvirring innimellom, men det er bare å lese videre for å hente seg inn .

Jeg gir boka terningkast 5, fordi boka var alt i alt spennende, men skaper litt forvirring i begynnelsen og også litt underveis.


Sander Ellefsen

Sander Ellefsen

Skrevet av 3. november 2014 av Sander Ellefsen på Orerønningen ungdomsskole

Cafe Vespa, krim av Martina Gaux
Cafe vespa er en krim om Jens Holger Vardø som er en helt vanlig tenåring. Han forbyr alt som er farlig og skriver alle sine feil ned i mobilen sin for å ikke repetere dem. Jens eller JeHo, jobber som avisbud for å tjene penger nok til å kjøpe en vespa, men da han finner et lik bak en dør i avisruten sin blir allt snudd på hodet. Denne personen var nemlig drømme jenta som JeHo hadde brukt mye tid på. Han prøver å trekke seg ut av saken men da han møter den gamle veninna til den døde Heather blir han fort trukket inn i saken igjen. Ettersom politiet ikke gjør noen ordentlig jobb velger veninna, Marlin, og JeHo å ta saken i egene hender.
Jeg ville gitt denne boka et terningkast 4 fordi det er litt for lite spenning og ting bare skjer uten grunn. Handlingene er bra og forståelige men litt overdrivet noen steder og språket er veldig bra.


Gina Kvamme

Gina Kvamme

Skrevet av 3. november 2014 av Gina Kvamme på Lom ungdomsskole

Krimbok med eit viktig bodskap

<<Vær så god sitt, Jens Holger. Dette er kanskje litt tøft for deg?>> Spurte politimannen. JeHo som vennene kaller han har, akkurat kommet inn på politistasjonen. Han går med aviser for å kunne tene penger til ein ljosegrøn Vespa. Men på ei av rutene hans får han auge på ei død jente bak døropninga. Men det er noko kjent med denna jenta med det oransje skjerfet. Det er jo Heather.

Boka er viktig fordi det finst jenter som blir tvungne til å gjere ting dei ikkje vil. Og fordi andre folk kan også finne ut at det blir gjort ting som ikkje er lov. Men boka passer best for ungdommer. Folk som les boka vil etter kvart forstå at det er lurt å seie i fra om det skjer ting som

Krimboka var treig i starten og det var ganske irriterende at alt JeHo skreiv på mobilen sin vart sitert. Men eg skjønte betre og betre poenget med boka til meir eg las. Og på slutten vart handlinga meir trodverdig og det vart meir spanande å lese boka. Alikvel passa alt frå start til slutt godt saman.

Boka bør nomineres til Uprisen fordi det etterkvart kjem fram eit viktig bodskap.
Terningkast: 4


Sandra

Sandra

Skrevet av 31. oktober 2014 av Sandra på Children's International School

Start dagen med kaffe fra Café Vespa

Boken handler om en gutt som kalles JeHo. Han er en helt vanlig gutt som jobber som avisbud. Plutselig en dag når han går den vanlige ruten sin, ser han at døren er "slått ned" og den har mange riper på seg. Bak døren ser han også en kropp som ligger rett ut. JeHo syns det er viktig å holde seg unna alt som er farlig, så han legger avisen ned og går sin vei. Etter en stund får han vite at det var Heather som lå der. Det var Heather som en dag skulle sitte på JeHo på drømmevespaen hans. JeHo blir avhørt av politiet og tar bilder av bevismatrialene som politiet har sikret seg. Etter en stund møter han Marlin. Det var bestevennen til Heather. De bestemmer seg for å ta saken i egene hender og begynner å snoke rundt. De finner ut ganske syke ting om Heather og de skjønner at de som drepte Heather ikke var noen til å tulle med.

Jeg syns boken "Café Vespa" fortjener terningkast 4. Jeg syns dette fordi boken kan bli litt kjedelig i blandt, og forfatteren drar handlingen unødvendig ut. Det er også litt rotete skrevet ettersom JeHo og vennene hans sender tekstmeldinger til hverandre.


Elisabeth Holm

Elisabeth Holm

Skrevet av 13. oktober 2014 av Elisabeth Holm på Lom ungdomsskole

Det er ikke enkelt når livet er som en lusekofte

Cafe vespa er en krimbok om Jens Holger Vardø, blandt venner kalt JeHo, som havner midt oppi en stor politisak.
JeHo er avisbud, alt er vanlig…helt til han finner et lik, noe som ikke er spesielt hyggelig for en tenåring med nok problemer hjemme. Og ikke når nettopp liket, er en med stor plass i JeHo's hjerte.
MIKKSer, videokameraer, innbrudd og ulovelig aktivitet.
Når JeHo møte Marlin blir alt plutselig enda vanskeligere…og farligere.

Boka er litt treig å komme inn i men det går bedre etterhvert som man leser. Slutten er litt uventet og kanskje litt for tam, ikke veldig vanskelig å legge fra seg men tankene surrer alltid rundt boka sånn at du bare må åpne den igjen.
Lite skildring gjorde at jeg ikke kom meg inn i boka, men handlingen er realistisk.

Noen ganger var det litt vanskelig å skjønne hvem som sa hva, men språket var greit og man forsto alt etterhvert.

Boka kan ha blitt skrevet for å advare unge mennesker mot å bli med på ting man ikke helt vet hva er, kan ikke si for mye om det for da røper jeg jo hele boka!
Jeg vil anbefale den for ungdom som liker krim og jeg gir den en sterk 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen