Cafe Vespa

Martina Gaux Gyldendal 2014 17 anmeldelser

Venner, mener Jeho, er bare noe man mister. Derfor har han bestemt seg for ikke å se etter nye, og i det hele tatt: holde seg unna alt som kan bli vondt og farlig. Men så skjer det utenkelige, han Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Martinius Mentzen

Martinius Mentzen

Skrevet av 8. desember 2015 av Martinius Mentzen på Søvik Oppvekstsenter

Da JeHo skulle levere aviser en dag, så han et lik bak en dør. Dette var ikke et vanlig lik. Dette var drømmejenta som skulle sitte bak på den fremtidige Vespaen hans. Hvem kunne ha gjort dette, og hvorfor? Med god hjelp fra likets venn skulle de løse dette mysteriet.
Cafe Vespa er en krimbok som er gitt ut av Martina Gaux. Da jeg skulle til å lese denne boken var jeg litt i tvil. Tittelen virket lite fengende, og bokomslaget virket uinteressant. Men da jeg satte i gang innså jeg at den ikke var så verst. Jeg fikk lyst til å lese mer. I slutten av boka mistet jeg interessen, fordi det ble for lite spenning og få spenningskurver. Det virket som forfatteren skrev de samme avsnittene om og om igjen.
Boken ble derfor litt tung å lese. Det tok en del tid før det skjedde en handling. Og andre ganger gikk det alt for fort fram så det ble vanskelig å henge med. Men ellers var det en grei bok å lese. Alle som liker å lese krim, bør vurdere å lese denne da den hadde noen realistiske deler. Den var lett å leve seg inn i.
Jeg velger å gi denne boka terningkast 4.


christina

christina

Skrevet av 4. desember 2015 av christina på Osterøy ungdomsskule

CAFE VESPA
Cafe vespa er en spennings bok som handeler om en gutt som heter Jens Holger (men alle kaller han jeho eller jehova). Han jobber som avisbud, en dag han har kveldsvakt møter han på noen han aldri burde sett. Da dette lager store problemer for jens sitt liv.
Jeho hadde bestemt seg for og halde seg unna alt som var vondt og farlig, men det var ikke så lett. Han har to bestevenner som heter Conni og Rino. Han jobber som avisbud. En kveld han skal gå runden sin fant han et lik bak en dør, det var vanskelig og se kem det var. Han så nøye. Var det virkelig den jenta?
Cafe vespa er en spenningsbok. Da jeg først fant boka var jeg litt usikker på den, framsiden fanget ikke meg helt. Synest boka var litt rotete i begynnelsen. Synest att boka blei meir og meir spennande jo lenger inn i boks jeg kom. Men blei litt rotete inn i boka. Synestatt boka passer for 13 år og oppover. Dermed gir jeg terningkast 4.


Peder Eriksen

Peder Eriksen

Skrevet av 24. november 2015 av Peder Eriksen på Varteig skole

Cafe vespa
Cafe Vespa er en spennende bok og lese og det skjer mye forskjellig.
Cafe Vespa er en krim og drama bok. I Cafe Vespa skjer det et mord på en cafe men ingen vet vem som drepte personen. De tror det er Heather, men det er det de skal finne ut.
Boka starter litt rart og er litt for vaskelig i starten til og få med seg handlingen, men det blir bedre og lese i utover i boka for den blir mer spennede da.
Spennings toppen er veldig tydelig vist frem i teksten, spennings toppen starter da de finner et lik bak en dør og dem ikke vet helt hva de skal gjøre med det. Boka slutter litt trist fordi hun stenger cafe vespa etter så mye ting som har skjedd der. Den er ganske ny syntes jeg. Den er realistisk bok. Det høres mest ut som et ekte mord. Boka var ikke lett og lese fordi den var skrevet litt for vanskelig for barn under 13 år. Men det er akkurat sånn at man skjønner det.
Språk bruket i boka er fint, men noen ganger kan være litt for vanskelige ord, men det er bare noen ganger. Den handler om at det er en person som finner et lik men hun sitter seg inn i saken og hun skal finne ut hvem liket er og hvem som drepte henne.


Nora Haddal

Nora Haddal

Skrevet av 29. oktober 2015 av Nora Haddal på Sandfallet ungdomsskole

CAFÈ VESPA

Forfatter Martina Gaux
Forlag Gyldendal

Cafè Vespa er en dramatisk bok som handler om en gutt som heter Jens Holger. En dag da han var på kveldsvakt ble livet hans forandret for alltid.

Jens Holger er en helt vanlig gutt. Han har to bestevenner, Connie og Rino. Jens bor hos moren sin i en leilighet og jobber som avisbud. En kveld han gikk ruta si fant han et lik. Liket lå bak en dør. Han så nøye etter hvem det var. Til slutt fant han det ut. Var det virkelig DEN jenta? Han løp så fort han kunne hjemover.

Cafe Vespa er en dramatisk bok. Det tar ikke lang tid før det skjer en handling. Da han fant den døde jenta ble jeg litt overrasket. Jeg syns at forfatteren skulle ha skrevet mer om henne før hun døde, for jeg visste ikke hvem hun var. Boka var litt forvirrende, noe som gjorde at jeg ikke helt klarte å leve meg inn i den. Jeg gir boka terningkast 3. Jeg vil anbefale denne boka til 13-åringer.


Ingvild Korpberget

Ingvild Korpberget

Skrevet av 14. desember 2014 av Ingvild Korpberget på Dokka ungdomsskole

Cafe Vespa

JeHo har bestemt seg for å holde seg unna alt farlig. Han vil ikke få noen nye venner fordi han er redd for å miste dem. Han mener at man trenger livsvitner til alt som skjer. Derfor dokumenterer han hele livet sitt ved hjelp av mobilen sin. Men en dag blir alt snudd på hodet. Mens han går den vanlige ruta si som avisbud finner han et lik bak en dør. Men ikke bare hvem som helst. Den jenta som skulle sitte bak på drømme- Vespaen hans. Jenta ved navn Heather. JeHo møter Heathers spesielle venn, Marlin. Sammen prøver de å finne ut av hva som skjedde med Heather. Hvorfor overlevde hun ikke, og hva skjedde? Hvem kan JeHo stole på? Hvem er egentlig Marlin?

«Cafe Vespa» er en krimbok og den er skrevet av Martina Gaux. Da jeg plukket opp boka var jeg litt skeptisk, men jeg er glad for at jeg leste den. Det er en veldig spennende bok som stadig overasker deg. Den er også skrevet på en måte som gjør at den er lett å lese.

Jeg vil gi denne boka terningkast 5. Det som trekker ned er at den ble litt rotete, fordi det gikk litt for fort fram. Plutselig skjedde det noe helt annet og det var litt vanskelig å følge med hele tida. Slutten var også litt skuffende. Boka ende så brått og jeg følte at det ikke var en ordentlig avslutning. Jeg anbefaler denne boka til de som elsker krim. Den passer best for aldersgruppen 13-17 år.

Vis flere anmeldelser

Til toppen