Byen bak murene

Ryan Graudin Cappelen Damm Oversetter: John Grande 2016 3 anmeldelser

730. Det er hvor mange døgn jeg har vært i fangenskap. 18. Det er hvor mange døgn jeg har igjen for å finne en vei ut. DAI prøver å unnslippe en skremmende fortid ved å selge narkotika for den mest Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Tiril Berg

Tiril Berg

Skrevet av 15. mai 2017 av Tiril Berg på Velg skole

Byen bak murene er en spenningsbok for ungdom, som handler om byen uten regler.

Byen bak murene var en ekte by som boka er basert på, noe som gjør fortellingen både mer spennende og skremmende.
Vi følger tre ungdommer som har hver sin grunn til å være i byen.
Mei Yi ble solgt av faren sin til Longwai, lederen for et stort bordell, med prostitusjon og dealing. Hun forteller sin historie om livet som prostituert, og hvor mye hun savner friheten og søsteren sin. Det hun ikke vet er at søsteren, Jin, er nærmere enn hun tror.
Jin, forkledd som en gutt i en by der alle jenter blir drept, voldtatt eller solgt, leter desperat etter søsteren. Hun gir ikke opp og har allerede fått Longwai og gjengen i hælene et par ganger. For det meste jobber hun alene, men når en ukjent gutt, Dai, spør om en tjeneste med en hemmelig agenda, får hun en sjanse til å komme nærmere søsteren, og motvillig tar hun imot tilbudet.
Skjebnen til disse tre barna, som ble tvunget til å vokse opp alt for fort, flettes sammen, og de kommer nærmere hverandre, og sine største ønsker, enn det de kunne tenkt seg.

Byen bak murene er fantastisk skrevet, og fortellingen virker smertefull ekte. Det at byen var ekte, gjør det enda “verre” som sagt, men forfatteren fikk fram sannheten om hvordan mange mennesker lever i dag, uten at det virket som om det var hele meningen med boka. Det er ingen kapitler i boka, men fortellerstemmen byttes ut etter hvert. Vanligvis er det litt forvirrende med hvem som forteller når, men Ryan Graudin klarte å skille personene så godt at jeg ikke bare hang med på hovedpersonene, men også klarte å skille på bipersoner selv om navnene var ganske rare.
Det virket ikke som om det kommer en oppfølger, med tanke på slutten, men jeg har et lite håp om at det gjør det.
Anbefales for ungdom 13 til 17 år.

Terningkast 5.


Fredrikke

Fredrikke

Skrevet av 10. mai 2017 av Fredrikke på Ringshaug Ungdomskole

BYEN BAK MURENE
Handlingen foregår i en bortgjemt by bak høye, ugjennomtrengelige murer.
Jin, Mei Yee og Dai har forskjellige problemer men ett felles mål. Å overleve.
Jin har i flere år vært noen andre enn seg selv, nemlig en gutt. Hun planlegger å redde søsteren sin fra et bordell. Det er her Mei Yee kommer inn.
Hun vil komme seg ut av bordellet og finne søsteren sin, men hennes enste utvei er døden.
Dai har akkurat 18 dager på å finne en måte å redde skinnet. Og da må han utføre en risikabel plan.

"Byen bak murene" er en av de beste bøkene jeg har lest og det sier litt, for jeg er ikke så glad i å lese. Det som imponerte meg mest var at forfatteren klarte å dra meg inn i en verden av mørke, kinamat og kloakklukt fra første side. Jeg har virkelig aldri opplevd noe lignende. Denne boken var lang, men likevel ikke vanskelig å lese.

Jeg ville anbefalt den til 10+, fordi den var veldig detaljert og beskrivende, noe som fort kan lage ganske sterke bilder for leseren. Men for de som liker action er denne boka helt perfekt. Helt klart en 5 i terningkast for min del.


emma

emma

Skrevet av 26. april 2017 av emma på Ringshaug ungdomsskole

Jeg syntes boka var spennende helt fra starten. Den ble litt kjedelig midt i boka fordi det ikke skjedde stort. Forfatteren fikk opp spenningen i slutten av boka. derfor syntes jeg boka var både bra og dårlig. det var den type jevn spenning gjennom hele boka og det gjorde den litt kjedelig i midten av boka.

Det skjedde veldig mye i begynnelsen av boka og i slutten av boka. Jeg syntes den var litt lærerik på en måte og jeg tror denne boka passer til mage ungdommer. karakterene i boka heter Jin, Mei Yee og Dai.

Jin får hjelp av Dai til å prøve å redde søsteren Mei Yee fra en slem og ekkel mann som eier flere andre jenter.

Til toppen