Brådypt

Elin Viktoria Unstad Cappelen Damm 2019 74 anmeldelser

Vilja druknet. For tre måneder siden var hun død i 23 minutter. Ingenting blir som før etter det. Mens hun prøver å finne tilbake til livet, skjer det noe. Hun blir kidnappet – og våkner opp på en ukjent øy. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

William

Spennings bombe

Skrevet av 12. desember 2019 av William på Kråkerøy ungdomsskole

Brådypt

«Spennings bombe«

Brådypt er tittelen til boka. Forfatteren heter Elin Viktoria Unstad. Forlaget er Cappelen Damm. Boka handler om Vilja som er hovedpersonen i boka, hun går på videregående og sliter med depresjon. Det boka starter med at Vilja kommer i en drukningsulykke og heldigvis blir reddet, også går man tre måneder fram tid og da blir hun kidnappet til en øde øy. Men i tillegg så er det en kjærlighets historie fordi det er en gutt som heter Eric, som forelsker seg i Vilja.

Denne boka var veldig lett å lese fordi den hadde korte setninger og enkle ord det ble heller ikke brukt dialekt ord eller banneord. Forfatteren skrev også som hun var Vilja og da fikk du en veldig bra innlevelse fordi det var skrevet veldig ungdommelig. En av tinga som er kanskje viktigst for meg i en bok er at det er spenning i den, denne boka var full av spenning og tillegg så fikk du alltid lyst til å lese videre fordi, du ville alltid vite hva som skjer videre. Vilja ble beskrevet litt dårlig synes jeg du fikk bare vite litt om henne i starten, det var litt dumt fordi jeg liker å se for meg med gode detaljer. Forfatteren kildret også veldig bra hun var flink til å utvide øyeblikket fordi det er jo ikke noe gøy når spenningen ikke varer lenge. Det var egentlig noe dårlig med denne boka nesten så jeg har ikke noe mer dårlig å si.

Jeg anbefaler denne boka veldig fra tolv til atten år. Fordi denne boka har en sjanger som passer denne alderen veldig godt.

Denne boka burte bli helt klart nominert til Uprisen synes jeg, det er nesten en helt perfekt bok.

Terningkast 5/6


Anne

Brådypt

Skrevet av 12. desember 2019 av Anne på Vågå ungdomsskole

Boka handlar om ei jente som druknar å som ikkje helt ble den same etter ulykka. Hun har forskjellige problema å ho merka at familien hennar skjula noko for ho. Boka er spennande fordi det skjer noko nytt hele tiden, er full av action, men det som gjer den negativ er at boka er treg å det skjer mye gjentagelse også at ho plutseleg er på ei øy også plutseleg heime att, det gjer boka litt kjedeleg

Terningskast: 4


Victoria

Brådypt

Skrevet av 11. desember 2019 av Victoria på Elverum ungdomsskole

Boka handler om en jente som druknet. Etter ulykken var hun ikke helt seg selv. Hun får traumer og finner ut at familien skjuler noe for henne.
Boka er spennende fordi det skjer noe i boka hele tiden. Den er også lett og lese. Det negative er at boka går i gjentagelse. Noe som gjør boka litt kjedelig.
Boka får terningkast 4.


Sandra Ertsland

Brådypt

Skrevet av 11. desember 2019 av Sandra Ertsland på Hauketo skole, 10. trinn

Brådypt er en ungdomsbok skrevet av Elin Viktoria Unstad. Boken er i tema døden, psykologisk krim. Boken brådypt handler om en jente som heter Vilja. Vilja flyttet til et nytt sted som heter Sjøvik sammen med moren, faren og søsteren Rikke. Der druknet Vilja og var død i 23minutter. I boken forteller de om livet hennes og hvordan det er for henne å leve videre med dette. Vilja har en bestevenn som heter Ingrid og en ganske god venn nettopp flyttet til Sjøvik, hans navn er Eric.

Jeg syntes boken var spennende. Jeg er veldig glad i bøker som er spennende og som får meg til å ville lese videre i den. Boken starten ganske rolig. Vi fikk bare høre litt om livet hennes, hvor hun bodde og hvorfor og at hun hadde druknet og slike ting. Det ble mer og mer spennende jo mer jeg leste. Forfatteren klarer fint å holde på spenningen. Hun kan skrive i nåtid i et kapittel også i neste kapittel kan hun fortelle om noe som har skjedd tidligere sånn at du må lese deg gjennom hele det kapittelet før du får vite hva som skjer. Jeg klarte ikke så bra å leve meg inn i handlingen fordi det virket litt uvirkelig, det var ikke så lett å kjenne seg igjen i. Men jeg synes likevel det var spennende å lese.

Jeg tenker boken handler om døden. Hvordan det er å leve videre etter at dette har skjedd med Vilja. Det handler om at Vilja føler seg ensom, hun føler at ingen vet hvordan hun har det, at hun ikke han stole på noen og at ingen tror på henne. Boken holder veldig bra på spenningen, all spenningen blir ikke bare sluppet ut med en gang. Alt i alt tenker jeg boka er en bra bok som er verdt å lese og jeg ville anbefalt den.


Fanny

Å se døden i hvitøyet

Skrevet av 10. desember 2019 av Fanny på Hauketo skole, 10. trinn

Boka «Brådypt» er en psykologisk thriller, skrevet av Elin Victoria Unstad. I boka blir vi kjent med Vilja som nettopp har blitt 16 år. En dag opplever hun en hendelse der livet hennes står på spill. Hun opplever en drukningsulykke, og er død i 23 minutter. Etter denne ulykken opplever hun nok en dramatisk hendelse. Hun bli kidnappet, men det er det ikke alle som tror på henne. Flere i hennes familie og vennekrets tror Vilja hallusinerer. Det er kun søsteren som støtter henne. Vilja blir forelsket i sin nære venn Eric, men hun vet ikke om han føler det samme tilbake. Jeg synes boka var spennende, fordi den hadde en god blanding mellom nåtid og fortid gjennom kapitlene. En bra bok med mye spennende som skjer og full av action.
Jeg gir boka terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Olea

Veldig spennende

Skrevet av 14. november 2019 av Olea på Jordal skole

Brådypt er en Psykologisk thriller som handler om 16 år gamle Vilja som en natt blir kidnappet. Eller ble hun det? Når hun kommer hjem igjen neste dag legger ingen merke til at hun har vært borte. Ikke faren, søstera eller bestevennen hennes. Når hun sier til dem at hun ble kidnappet tror de heller ikke på henne. Det er fordi at for tre måneder siden druknet hun og var død i 23 minutter. Etter det har hun ikke vært den samme. Hun har hatt flere episoder hvor hun har hallusinert.
Jeg syntes at dette var en veldig bra bok. Den var skrevet på en veldig spennende måte som fikk meg til å bare ville lese videre. Det skjedde også flere ganger at kapitlene sluttet på en så skummel måte at jeg ikke turte å legge fra meg boka før jeg hadde lest et kapittel til.
Når forfatteren hoppet frem og tilbake i tid var det veldig lett å skjønne hvor man var, og ikke forvirrende som det lett kan bli.
Terningkast: 5

Til toppen