Brådypt

Elin Viktoria Unstad Cappelen Damm 2019 53 anmeldelser

Vilja druknet. For tre måneder siden var hun død i 23 minutter. Ingenting blir som før etter det. Mens hun prøver å finne tilbake til livet, skjer det noe. Hun blir kidnappet – og våkner opp på en ukjent øy. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Emma

Hallusinasjon eller virkelighet?

Skrevet av 18. november 2019 av Emma på Marienlyst skole

Etter at Vilja druknet bli ingenting som normalt igjen. Hun prøver å finne tilbake til livet etter traumen men når hun blir kidnappet, tror ingen på henne. Vilja skjønner mindre og mindre og begynner å tro at det bare var en hallusinasjon. Plutselig blir storesøsteren hennes Rikke forsvunnet.

Jeg synes boka var veldig spennende siden det skjer noe hele tiden, som gjorde det vanskelig å legge fra seg boka. I starten var det litt forvirrende fordi boka hopper frem og tilbake i tid, men man blir etterhvert vant til det. Slutten var både forutsigende men samtidig ikke. Jeg skjønte etterhvert hvordan det hele kom til å ende men i tillegg var det ikke helt sånn som jeg hadde forestilt meg det. Det er gode beskrivelser av følelsene til Vilja som gjør at man lever seg veldig inn i boka. Jeg synes boka hadde en original ide. Måten de dramatiske hendelsene Vilja opplever blandes både med kjærlighet og familiehemmeligheter synes jeg er veldig bra.

Jeg vil virkelig anbefale denne boka videre fordi den ikke er så tung å lese og er veldig spennende. Derfor vil jeg gi boka terningkast 6. En av de beste bøkene jeg har lest.


Ingvild

Spennende fra start til slutt!

Skrevet av 18. november 2019 av Ingvild på Smestad ungdomsskole

Boka «Brådypt» er en psykologisk thriller skrevet av Viktoria Unstad. Boken handler om hovedpersonen Vilja. Vilja var i en drukningsulykke og var død i 23 minutter, men ble gjennopplivet. Tre måneder senere blir hun kidnappet, og våkner opp på en ukjent øy. Eller blir hun det? Men dagen etter er hun tilbake. Samtidig finner Vilja ut noe overraskende om familien sin.

Jeg likte denne boken veldig godt. Den er bra skrevet og har med mye skildringer. Boken var spennende fra start til slutt, så det var nesten umulig å legge den fra seg. Jeg likte godt at boken skiftet fra nåtid til fortid, for da fikk man vite hva som skjedde før ulykken. Som gjorde at boka ble litt mer unik. Dette er en av de beste bøkene jeg har lest! Terningkast «6».


Mariell Båtstad

Spennande og bra!

Skrevet av 18. november 2019 av Mariell Båtstad på Vågå ungdomsskole

Boka «Brådypt» er ein kjempefin roman skreve av, Elin Viktoria Unstad. Boka handlar om ei jente som heiter Vilja og er 16 år. Ikkje så lenge etter at Vilja og familien flytter(igjen), druknar ho. Ho er utan luft i 23 minutt, ingenting blir som før etter det! Tre månader etter det vaknar Vilja opp av at ein mann kidnappar ho, han stiller mange rare spørsmål og slepp ho plutseleg berre fri. Når Vilja kjem seg heim er det ingen som trur på ho. Ikkje mamma eller pappa, ikkje politiet, ikkje eingong storesystera hennar, Rikke trur på ho. Alle seier det berre er hallusinasjonar, men Viljar er ikkje overbevist. Ho veit kva ho såg! Men kvifor trur ingen på ho?

Eg syntest denne boka var kjempe bra! Ho spelte skikkeleg på følelsane til lesaren. Det eg likte med denne boka var korleis Vilja sine følelsar blei skildra, både når ho hadde det bra og dårleg. Eg likte også at det var spenningskurver og bråe vendingar ingen såg for seg koma. Det skjedde også noko nesten heile tida, det var aldri kjedeleg. Boka var både trist og fin på same tid. Den viste også at når du har det heilt forferdeleg er det mogleg å få det bra igjen.

Eg vil anbefale denne boka for barn frå 13 år og oppover. Eg vil gje denne boka terningkast 6. Fordi den hadde eit kjempe fint bodskap!


Olea

Veldig spennende

Skrevet av 14. november 2019 av Olea på Jordal skole

Brådypt er en Psykologisk thriller som handler om 16 år gamle Vilja som en natt blir kidnappet. Eller ble hun det? Når hun kommer hjem igjen neste dag legger ingen merke til at hun har vært borte. Ikke faren, søstera eller bestevennen hennes. Når hun sier til dem at hun ble kidnappet tror de heller ikke på henne. Det er fordi at for tre måneder siden druknet hun og var død i 23 minutter. Etter det har hun ikke vært den samme. Hun har hatt flere episoder hvor hun har hallusinert.
Jeg syntes at dette var en veldig bra bok. Den var skrevet på en veldig spennende måte som fikk meg til å bare ville lese videre. Det skjedde også flere ganger at kapitlene sluttet på en så skummel måte at jeg ikke turte å legge fra meg boka før jeg hadde lest et kapittel til.
Når forfatteren hoppet frem og tilbake i tid var det veldig lett å skjønne hvor man var, og ikke forvirrende som det lett kan bli.
Terningkast: 5


Mathilda Nystad Tindvik

Brådypt

Skrevet av 13. november 2019 av Mathilda Nystad Tindvik på Grov skole

Brådypt er en bok om en jente som heter Vilja som har druknet. Hun har psykiske problemer og hun sliter veldig. Vi får møte hennes store kjærlighet, søsteren, moren og faren og mange flere.

Boken var veldig spennende, og den vekte mange følelser i meg. Jeg gråt litt i slutten av boken. Det er vanskelig å skulle sette seg inn i en annens situasjon, men det ble litt lettere i denne boken. Forfatteren skildret tanker og følelser godt. Parallellhandlingene var enkle å følge, jeg ble ikke forvirret i det hele tatt.
Terningkast: 5

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Ingrid

Brådypt

Skrevet av 8. november 2019 av Ingrid på Hisøy skole

Jeg syntes boka Brådypt var en spennende og gøy bok. I starten syntes jeg den var litt kjedelig men så bygget boka seg opp, for vær side jeg leste og ble mere spennende og spennende. Det var helt klart en spenningstopp i boka. Jeg likte at forfatteren skrev i nå-tid og fortid, det gjorde at lesern fikk et bedre syn på bokas handlinger. Og hvorfor bokas karakterene var som de var. Dette var en bok som absolutt falt i smak hos meg, og jeg gir det en treningkast: 5

Til toppen