Brådypt

Elin Viktoria Unstad Cappelen Damm 2019 4 anmeldelser

Vilja druknet. For tre måneder siden var hun død i 23 minutter. Ingenting blir som før etter det. Mens hun prøver å finne tilbake til livet, skjer det noe. Hun blir kidnappet – og våkner opp på en ukjent øy. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Ingrid Mortensen

De spesielle sekundene under vann..

Skrevet av 17. september 2019 av Ingrid Mortensen på Kippermoen ungdomsskole

Boka "Brådypt" av Elin Viktoria Unstad handler om en jente som heter Vilja Kristoffersen som blir kidnappet. Hun kommer til en øy som hun aldri har vært på. Når hun kommer hjem er det ingen som har savnet henne selv om det har gått 24 timer. Deretter kontakter hun politiet og sier at hun har blitt kidnappet, men det vi ikke visste var at for tjue uker før druknet hun og var "død" i tjue minutter, men faren tror at hun bare ser syner, men det har skjedd før at hun har hatt et par syner.

Jeg synes ikke boka var så spennende, den var litt kjedelig, men det var noen plasser som det var spennende. Det som var litt kjedelig var at det var litt vanskelig å følge med, og det vart litt kjedelig når det bare var en eller to ting som skjedde som var spennende. Boka hadde vært bedre om det var spenning hele tiden.

Adjektiv som beskriver boka: annerledes, rar, kjedelig, litt spennende, spesiell. Det var en spesiell bok fordi at det var nesten ingen ting som skjedde. Den var rar siden at jeg har aldri lest en bok som er så crazy liksom.

Terningkast 3.


Marthe Stenhaug

En fantastisk spennende bok!

Skrevet av 16. september 2019 av Marthe Stenhaug på Kippermoen ungdomsskole

Boken brådypt "av Elin Viktoria Unstad, handler om 16 år gamle Vilja som bor i Sjøvik sammen med mamma, pappa og storesøsteren Rikke. En dag blir Vilja forsøkt kidnappet og døde i en drukningsulykke, hun ble gjenopplivet etter 23 minutter. Etter det så blir ingen ting som det var før. Den handler for det meste om livet etter drukningsulykken.
Jeg syns boka var lett å lese. Det var ikke mange lange vanskelige ord, så du trenger ikke å være en dyktig leser for å forstå boka. Det er litt vanskelig å forstå hva som er nåtid og hva som er i fortid.

Brådypt er en psykologisk triller. Jeg syns det var en veldig spennende bok og det var mye som skjedde hele tiden. Forfatteren har skrevet på en spennende måte med veldig fine beskrivelser av følelser. Boken er både trist og spennende. Jeg likte spesielt at vi ikke fikk vite alt om ulykken med en gang, da blir det spennende og du føler at du bare må lese mer for å få høre fortsettelsen.

Jeg tror forfatteren vil formidle hvordan det er og være ung og usikker på seg selv, men også at alle forandrer seg med tiden.

Jeg gir boka terningkast 5, fordi det ble litt mye veksling mellom fortid og nåtid, og litt for mye skildring av folk, personligheter, utseende og natur.


cecilie holten

cecilie holten

Skrevet av 11. september 2019 av cecilie holten på Sunnland skole

Denne var faktisk veldig morsom bok, jeg likte at hun kom hjem å sa det til sine foreldre om at hva som skjedde med henne, men tydelig vis så hørte ikke foreldrene på henne om at hun snakka sant eller ikke. så jeg gir denne terning kast 6


Hanne Nina

Hanne Nina

Skrevet av 9. september 2019 av Hanne Nina på Kannik skole

Fylt med spenning!

Brådypt handler om hovedpersonen Vilja. Vilja var i en drukningsulykke og var død i 23 minutter. I boken blir livet hennes etter drukningen skildret, samtidig som hun finner ut noe overraskende om familien hennes.

Jeg likte veldig godt denne boken. Boken har et godt budskap og er fylt med spenning fra start til slutt. Det er veldig mye skildring som gjør det lett å få med seg hva som skjer. Jeg likte at boken var litt "dyp" og trist og at den hadde en spennende slutt. Boka er en psykologisk triller og man forstår hvor alvorlig det er og hva som skjer når man opplever en traumatisk hendelse. Dette er en av de beste bøkene jeg har lest og derfor gir jeg den terningkast 6.

Til toppen