Brådypt

Elin Viktoria Unstad Cappelen Damm 2019 78 anmeldelser

Vilja druknet. For tre måneder siden var hun død i 23 minutter. Ingenting blir som før etter det. Mens hun prøver å finne tilbake til livet, skjer det noe. Hun blir kidnappet – og våkner opp på en ukjent øy. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Arian

Brådypt

Skrevet av 18. september 2020 av Arian på Grim skole, 8. klasse

Vilja druknet. For tre måneder siden var hun død i 23 minutter. Ingenting blir som før etter det. Mens hun prøver å finne tilbake til livet,


Elias

Mer enn jeg forventet

Skrevet av 18. desember 2019 av Elias på Hauketo skole, 10. trinn

Boken «Brådypt» er en typisk psykologisk thriller som er skrevet av Elin Viktoria Unstad. Den handler om en jente som heter Vilja som ender opp i en drukningsulykke, der hun var død i 23 minutter. Etter drukningsulykken blir ingenting som før for henne. Hun prøver og få tilbake sitt nydelige vanlige liv, men så skjer noe helt uventet med livet hennes; hun blir kidnappet – og våkner opp på en ukjent øy. Kidnapperen slipper henne plutselig bare fri. Vilja prøver å få tilbake sitt vanlige liv, mens hun prøver og løse det merkelige mysteriet om kidnappingen og familien sin. Mysteriet blir vanskeligere og vanskeligere, hun skjønner mindre og mindre. Personlig likte jeg boken, selv om jeg ikke liker å lese så mye. På starten av skjønte jeg ikke så mye av boken, i hvert fall når Vilja blir kidnappet og ingen tror på henne. Det får meg til å lure ble hun kidnappet eller var det bare en drøm eller hallusinasjon. Men senere i boken forsto jeg handlingen og det økte leselysten min enda mer og fikk meg til å fortsette og lese boken. Byttet mellom fortiden og nåtiden holdt meg både underholdet samtidig som jeg ikke følte noe kjedsomhet. I tillegg til at det skaper et stort klimaks eller høydepunktet på slutten når fortid er fortalt og fokuset blir nåtid. Forfatteren har skildret hvordan Vilja har det så bra at jeg kan sette meg inn i hennes situasjon.
Jeg anbefaler boken til de som liker litt spenning, tristhet og thriller. I tillegg til et bytte mellom tidsperspektivet – før og etter drukningen. Jeg gir boken terningkast: 6, fordi denne boken var mer enn jeg forventet og inneholdt alt jeg kunne ønsket.


Henrik

Brådypt slutt

Skrevet av 15. desember 2019 av Henrik på Løkenåsen ungdomsskole, 9A

Brådypt
Forfatter: Unstad, Elin Viktoria
Tema: Psykologisk thriller
Forlag: Cappelen Damm

Boka handler om en jente ved navnet Vilja, hun ble kidnappet og ble druknet av folket som kidnappet henne, og har vært død i 23 minutter. Det hele startet med at hun våknet opp på en øy med en ukjent mann. Dagen etter, ble hun funnet på brygga uten å vite hva som egentlig hadde skjedd. Etter ulykken kjede så får hun mentale problemer og får et tøft liv både, hjemme og på skolen.
Boken er veldig lett å forstå siden forfatteren ikke har bruk noen dialekter eller noen vanskelige ord. Men det er litt vanskelig å få med seg på hva som skjer først og etter historien på grunn av at for fatteren har delt opp kapitelene og har skrevet og ulike holdelser før og etter drapet.

Jeg synes at boken har en bra historie, men jeg ønsker at forfatteren forklarte mer om bipersonene i historien på grunn av at når vi får høre om dem i boken så er det bare når de er sammen med hovedpersonen altså hovedpersonen. Jeg er også litt overasket med slutten siden jeg ikke hadde forventet at slutten skulle være så overaskende, siden mine forventninger da jeg leste boka var ikke det jeg forventet i det heiletat med slutten. Og det var skuffandes.

Terningkast 4


Aadya Ray

Det er dypere enn du tror

Skrevet av 15. desember 2019 av Aadya Ray på Sofienberg skole

Brådypt er en psykologisk thriller, som handler om en ulykke, forelskelse og et mysterium. Hovedpersonen, Vilja har opplevd en drukningsulykke og vært død i 23 minutter. Hun som elsket å svømme før, er nå livredd for vann. Etter traumet er det vanskelig for Vilja å komme tilbake til seg selv. Mens hun prøver å komme seg gjennom alt dette blir hun kidnappet, og merkelignok er hun hjemme igjen dagen etter. Hun forstår ikke hva som skjer, men ingen tror fullstendig på henne, alle sier at hun hallusinerer. Den indre spenningen i boka gjør den veldig interessant. Det er veldig lett å kjenne seg igjen i tankene til hovedpersonen, for de er blitt beskrevet på en spektakulær måte. Boka er fengende fra starten og handlingen hopper frem og tilbake i tid, som holder spenningen jevn hele veien. Jeg er litt skuffet over slutten, det er ikke veldig realistisk og det ødelegger litt av stemningen i boka. Boka er en virkelig thriller, det er også ganske vanskelig å legge fra seg. Det er anbefalt til alle ungdommer, og burde absolutt bli nominert til uprisen. Den får terningkast 5 av 6.


William

Spennings bombe

Skrevet av 12. desember 2019 av William på Kråkerøy ungdomsskole

Brådypt

«Spennings bombe«

Brådypt er tittelen til boka. Forfatteren heter Elin Viktoria Unstad. Forlaget er Cappelen Damm. Boka handler om Vilja som er hovedpersonen i boka, hun går på videregående og sliter med depresjon. Det boka starter med at Vilja kommer i en drukningsulykke og heldigvis blir reddet, også går man tre måneder fram tid og da blir hun kidnappet til en øde øy. Men i tillegg så er det en kjærlighets historie fordi det er en gutt som heter Eric, som forelsker seg i Vilja.

Denne boka var veldig lett å lese fordi den hadde korte setninger og enkle ord det ble heller ikke brukt dialekt ord eller banneord. Forfatteren skrev også som hun var Vilja og da fikk du en veldig bra innlevelse fordi det var skrevet veldig ungdommelig. En av tinga som er kanskje viktigst for meg i en bok er at det er spenning i den, denne boka var full av spenning og tillegg så fikk du alltid lyst til å lese videre fordi, du ville alltid vite hva som skjer videre. Vilja ble beskrevet litt dårlig synes jeg du fikk bare vite litt om henne i starten, det var litt dumt fordi jeg liker å se for meg med gode detaljer. Forfatteren kildret også veldig bra hun var flink til å utvide øyeblikket fordi det er jo ikke noe gøy når spenningen ikke varer lenge. Det var egentlig noe dårlig med denne boka nesten så jeg har ikke noe mer dårlig å si.

Jeg anbefaler denne boka veldig fra tolv til atten år. Fordi denne boka har en sjanger som passer denne alderen veldig godt.

Denne boka burte bli helt klart nominert til Uprisen synes jeg, det er nesten en helt perfekt bok.

Terningkast 5/6

Vis flere anmeldelser

Til toppen