Brådypt

Elin Viktoria Unstad Cappelen Damm 2019 50 anmeldelser

Vilja druknet. For tre måneder siden var hun død i 23 minutter. Ingenting blir som før etter det. Mens hun prøver å finne tilbake til livet, skjer det noe. Hun blir kidnappet – og våkner opp på en ukjent øy. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Olea

Veldig spennende

Skrevet av 14. november 2019 av Olea på Jordal skole

Brådypt er en Psykologisk thriller som handler om 16 år gamle Vilja som en natt blir kidnappet. Eller ble hun det? Når hun kommer hjem igjen neste dag legger ingen merke til at hun har vært borte. Ikke faren, søstera eller bestevennen hennes. Når hun sier til dem at hun ble kidnappet tror de heller ikke på henne. Det er fordi at for tre måneder siden druknet hun og var død i 23 minutter. Etter det har hun ikke vært den samme. Hun har hatt flere episoder hvor hun har hallusinert.
Jeg syntes at dette var en veldig bra bok. Den var skrevet på en veldig spennende måte som fikk meg til å bare ville lese videre. Det skjedde også flere ganger at kapitlene sluttet på en så skummel måte at jeg ikke turte å legge fra meg boka før jeg hadde lest et kapittel til.
Når forfatteren hoppet frem og tilbake i tid var det veldig lett å skjønne hvor man var, og ikke forvirrende som det lett kan bli.
Terningkast: 5


Mathilda Nystad Tindvik

Brådypt

Skrevet av 13. november 2019 av Mathilda Nystad Tindvik på Grov skole

Brådypt er en bok om en jente som heter Vilja som har druknet. Hun har psykiske problemer og hun sliter veldig. Vi får møte hennes store kjærlighet, søsteren, moren og faren og mange flere.

Boken var veldig spennende, og den vekte mange følelser i meg. Jeg gråt litt i slutten av boken. Det er vanskelig å skulle sette seg inn i en annens situasjon, men det ble litt lettere i denne boken. Forfatteren skildret tanker og følelser godt. Parallellhandlingene var enkle å følge, jeg ble ikke forvirret i det hele tatt.
Terningkast: 5


Malin

Spennende thriller

Skrevet av 12. november 2019 av Malin på Blomdalen skole

Boka handler om ei jente ved navnet Vilja, som på et mystisk vis har vært død i 23 minutter. Det hele startet med at hun våknet opp på en øy med en ukjent mann. Dagen etter, ble hun funnet på brygga uten å vite hva som egentlig hadde skjedd.
Dagene gikk og ingen tror på henne. Foreldrene hennes prøver å overbevise henne om at dette aldri skjedde. Er hun gal som tenker at hun ble kidnappet?
Det blir mer spennende mot slutten hvor Vilje finner ut av en stor hemmelighet. Dette kan ha noe med hvorfor moren hennes er så redd for sosiale medier og offentligheten.

Jeg synes boka var veldig spennende og en god thriller. Det negative var at man går fram og tilbake i tid, noe som var litt forvirrende av og til.
Denne boka anbefales for litt tålmodige lesere og dem som liker å tenke selv. Jeg gir derfor denne boka terningkast: 5


Helene

På dypt vann

Skrevet av 11. november 2019 av Helene på Hauketo skole, 10. trinn

Boken «brådypt» er en psykologisk thriller skrevet av Elin Viktoria Unstad. Den starter med et tilbakeblikk fra en drukningsulykke som skjedde for tre måneder siden. Vilja på 16 år har vært død i 23 minutter, før hun blir reddet, men etter det har ingenting vært det samme. Videre i boka skjer det flere underlige ting, men folk rundt henne sier det kun er hallusinasjoner. Men er dette sant eller er det andre hemmeligheter som gjemmes?
Personlig så likte jeg boka godt. Jeg er ikke en stor leser, og pleier vanligvis ikke å sette meg ned å lese, men med denne boka fikk jeg lyst til det. Måten Elin har skrevet boka på gjør at man blir dratt inn og får lyst til å lese mer. Hun har delt kapitlene opp i før og etter ulykken, noe som var vanskelig å henge med i starten av boka, men det fikses opp etter hvert som man fortsetter å lese.
Jeg likte også veldig godt at boken spiller på følelser og at man føler at man får et personlig forhold til Vilja. Lengden og oppbygningen av teksten likte jeg også spesielt godt. Man får ikke vite hva som egentlig skjer med Vilja før slutten av boka, som gjør at du blir dratt inn i boka.
Jeg er utrolig fornøyd med boka, og syns forfatteren har klart å skrive til den målgruppen den er rettet mot. Det er en god grunn til at boka er nominert til årets ungdomsbok, fordi det fortjener den. Jeg vil anbefale boka for de som liker spenning, drama og til tider triste stunder.
Jeg gir boken terningkast 5.


Linnea

En bok man burde lese

Skrevet av 10. november 2019 av Linnea på Hisøy skole

Brådypt
Unstad, Elin Viktoria
Psykologisk thriller
Cappelen Damm

Boken brådypt handler om en jente som heter Vilja. For 3 måneder siden druknet hun, og siden har livet hennes ikke vært det samme. Underveis i boka begynner mystiske ting å skje, men etter hva hun blir fortalt er alt bare hallusinasjoner, er det egentlig alt en hallusinasjon?

Boka hadde til tider litt for mye skildring. I starten var det ganske spennende, men senere gikk det veldig rolig, og ble fort mye beskrivelser som gjorde det rett og slett litt kjedelig. Man venter på spenning, men når du blar videre er det bare det samme. Egentlig jo mer du bladde, ble det mer skildring, som ble over tid kjedelig. Det tok ganske lang tid før spenningen kom, noe som kan være bevisst gjort av forfatteren, men personlig synes jeg det tok litt vel lang tid.

Når man først kom til spenningen var det virkelig spennende! Da var alt beskrevet veldig bra, og jeg klarte så vidt og se vekk! Jeg skal ikke røpe for mye om avslutningen, men den var utrolig bra skrevet, og jeg fikk virkelig lyst til å lese videre!

En annen ting jeg likte veldig godt var at man fikk et godt innsyn om hvordan drukning kan ramme hvem som helst, til og med en som svømmer så si hver dag. Man fikk vite at etter en slik hendelse tar det lang tid før du kan for eksempel bare det å se på vann igjen. At «minnene» sitter langt inne. Man får se at det å drukne virkelig skaper traumer, og at det rett og slett ikke er noe godt med det. Jeg tror også at Vilja ble isolert mer etter hendelsen, men også på grunn av noen andre hendelser i boka.
Underveis i boka fikk man gradvis mer informasjon om hvordan hun druknet, men samtidig handlingene som skjedde «nå». Det var delt opp i kapittel «nå» og for eksempel «12 uker tidligere». Det kan være vanskelig å følge med når det er delt opp slik, men i dette tilfelle var det ikke vanskelig og det gjorde det litt mer spennende.

Slutten av hoveddelen og hele avslutningen synes jeg var det mest spennende. Jeg likte veldig godt avslutningen mellom Eric og Vilja. Samtidig så likte jeg veldig godt spenningstoppen! Slutten var veldig bra, den var så bra at den kunne for min del vært enda lengere. Dette tenker jeg er bevisst av forfatteren, siden avslutninger skal jo egentlig ikke vare så lenge.

Jeg gir boka terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen