Bow and Arrow

Ida Larmo Cappelen Damm Illustratør: Ida Larmo 2019 24 anmeldelser

Bow & Arrow  handler om ensomheten med å flytte for seg selv til et fremmed land som ung voksen.

Hvordan skrive en anmeldelse

naseri

bow and arrow

Skrevet av 1. november 2019 av naseri på Blomdalen skole

Bow and Arrow er en fortelling om hovedpersonen som husker alt som har skjedd når hun var en kunststudent i Oslo. Jeg tror ikke jeg likte det fordi hovedpersonen var deprimert og hovedpersonen brukte tida for å gå på fest å drikke alkohol. Jeg synes det var for mye negativ energi i denne boka. Tegninger i tegneserie var god nok men det var ikke den beste tegneserie jeg har sett, fordi det ser ikke ren det betyr den ser halv ferdig ut. F.eks. "Solo leveling" ser bedre ut enn Bow and Arrow etter mitt mening. Jeg har ikke bodd i Norge for mer enn to år så det var litt vanskelig til å lese Bow and Arrow.

Jeg gir den er 3 terningkast.


Mari Rønningen

-En bra tegneserie med et viktig tema

Skrevet av 30. oktober 2019 av Mari Rønningen på Smestad ungdomsskole

Ida føler seg alene når foreldrene skal skilles og hun rømmer fra alt når hun skal studere illustrasjon i London. Men Ida har det ikke så bra der. Og hun dagdrømmer ofte om hvordan ting kunne vært. Året raser av sted og plutselig står hun overfor store valg men hun velger det riktige til slutt.

Boka var litt vanskelig å forstå siden skriften var litt liten og rar til steder men handlingen er veldig bra for jeg tror at mange kan kjenne seg igjen i hvordan hun føler seg. Den var veldig lett å leve seg inn i og føle skikkelig med Ida. Alt i alt en bra bok som tar opp et viktig tema.

Jeg føler at den ble litt vanskelig å forstå til tider med skrift som ble litt borte, men boka var veldig fin og også trist. Den er orginal siden dette er den første tegneserien jeg hører som tar opp dette tema. Den er ganske enkel å kunne føle seg igjen i kanskje hvis du har opplevd noe lignende så er nok dette boka for deg!

Denne boka burde nomineres til u-prisen fordi var vanskelig å legge fra seg og realistiske handlinger
Terningkast: 5/6


Even Jørstad

Middelmådig tegneserie

Skrevet av 30. oktober 2019 av Even Jørstad på Smestad ungdomsskole

Dette er en tegneserie bok om Ida 22-år som etter mye vurdering flytter til London får å studere kunst. Boka er en gjenfortelling av studentårene.
Dette er en helt grei bok som er veldig lettlest. Det er litt vanskelig å lese dagboka fordi det er utydelig håndskrift. Boka er veldig realistisk og handlingen kunne skjedd alle. Det er veldig lite spenning og alt er litt for naturlig. Det skjer ikke noe urealistisk eller overraskende. Jeg tror alle kan kjenne seg litt igjen i hvordan hun har det. Boka har et veldig naturlig språk og bra stil. Ser ikke helt forbindelsen mellom navnet og handlingen. Boka burde ikke nomineres.

Jeg gir denne boka terningkast 4


Leander Brough

truffet av pilen

Skrevet av 28. oktober 2019 av Leander Brough på Kråkerøy ungdomsskole

Bow and Arrow er en tegneserie som handler om Ida, som skal flytte til Kingston for å studere kunst. Men er virkelig London stedet for henne?

Ida er 22 år og kommer fra Norge, og hun elsker å tegne. Hun tegner hele tiden faktisk. Men så søker hun universitets plass og får napp på Kingston. Men i Kingston går ikke alt helt som planlagt, og hun hater stedet hun bor på. Men hva skjer når en kjekk mann dukker opp.
Jeg likte boka ganske bra og jeg syntes den var interessant. Den er veldig lettlest, som kanskje ikke passer så bra til akkurat meg, men andre tror jeg syntes det er akkurat passe med tekst. Derfor gir jeg den en 5mer. Anbefales helst for folk som liker ganske lettleste bøker og tegneserier.


Ellen Othelie

JÆVLA LONDON!

Skrevet av 23. oktober 2019 av Ellen Othelie på Grov skole

Boken er skrevet som en dagbok fra når Birgitte (hovedperson) drar til London for å få en kunst-karriere. Boka heter bow and Arrow og er en tegneseriebok. Dette er da også en skjønnlitterær tekst uten “overjordiske” skapninger og hendelser.
Birgitte drar til London for å bli en bedre kunstner. Men liker Birgitte seg i London?
Boken starter med at Birgitte er lei av vanlig skole her i Norge og vil av den grunn flytte til London å starte en karriere der. Boken var rett og slett litt vanskelig å holde følge med fordi det skjer så mye og nye folk stadig bare dukker opp.
Jeg opplevde denne boken som en veldig “sann” bok, som mange kanskje kan kjenne seg litt igjen i. For meg så var det veldig vanskelig å skjønne hva som egentlig var høydepunktet, og det var en veldig tung bok å lese. Jeg gir bow and Arrow terningkast 3- fordi jeg ikke kunne helt leve meg inn i boka og boka var allerede illustrert, så det var vanskelig å se for seg handlingene.

Vis flere anmeldelser

Til toppen