Bouvetøya 2052

Lars Mæhle Samlaget 2015 19 anmeldelser

Året er 2052. Startskotet går for tidenes heftigaste nett-reality, ein klimakonkurranse på isolerte Bouvetøya i Sørishavet. Ein ungdom frå kvar verdsdel, kvar med sine unike eigenskapar, skal knive om enorme pengesummar. Dei skal vere offline i tre dagar, mens resten Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Litteratur om bærekraftig utvikling - Foreningen lesForeningen les

Litteratur om bærekraftig utvikling - Foreningen lesForeningen les

Skrevet av 17. juni 2021 av Litteratur om bærekraftig utvikling - Foreningen lesForeningen les

[…] Bouvetøya 2052 Lars Mæhle Samlaget 2015  […]


B-spor til Panser | tXt Aksjonen

B-spor til Panser | tXt Aksjonen

Skrevet av 15. desember 2019 av B-spor til Panser | tXt Aksjonen

[…] Bouvetøya 2052 Av Lars Mæhle Samlaget 2015 […]


Nora Ulsund Sinkaberg

Nora Ulsund Sinkaberg

Skrevet av 15. desember 2015 av Nora Ulsund Sinkaberg på Rørvik skole

Klima-thriller basert på framtiden
"Bouvetøya 2052" av Lars Mæhle

Hvis du er en ungdom mellom 14 til 17 år så anbefaler jeg deg å lese Bouvetøya 2052. Bouvetøya 2052 handler om 5 ungdommer som blir sendt til ei ubebodd øy i søris-havet. Der skal de kjempe om store pengesummer. Hver dag må de finne forskjellige oppgaver som ligger rundt om kring på øya. De får poeng ut i fra om de klar de og hvem som finner de. De to som har minst poeng når dagen er omme, må forlate øya. Rundt øya kjører en båt som plukker opp de utslåtte ungdommene.

Bouvetøya 2052 er ei utrolig fangende bok. Jeg satt igjen med flere tanker etter å ha lest boka. Å skrive om klima og klimaendringene er noe som både fanger og inkluderer mange mennesker. I boka har forfatteren brukt flere virkemiddel. Mæhle har blant annet brukt frampek og ytre spenning. Disse virkemidlene hjalp til å framheve poenget i boka. Klima er et ganske innviklet tema så jeg synes Mæhle har skrevet bra med tanke på det, men samtidig synes jeg han kunne løst det på en litt enkel løsning. Til tider følte jeg at jeg leste en faktabok. Alt fakta kom på en måte med en gang. I starten forsto jeg ikke noen ting av boka. Jeg måtte sitte å lese lenge for å komme meg inn i den. Heldigvis var det korte kapittel i boka. Boka var rotete og komplisert. Annen hvert kapittel handlet om selve øya og en båt kalt "Hanse Explorer".

Jeg har valgt å gi denne boka en sterk 4. Det at den var såpass komplisert, rotete og treg trakk ned mye. Heldigvis var det mere som trakk opp. Som sagt anbefaler jeg boka til ungdommer mellom 14 og 17 år, men også for dere som er interessert i klima og klimaendringene.


anonym

anonym

Skrevet av 15. desember 2015 av anonym på Trondjord skole

Spennende
Etter mange år med bruk av naturressursene, er verden inne i en stor klimakrise. For å få folk til å innse sannheten ved den nåværende klimakrisen sender internett-mogulen Wu lo 5 ungdommer ut på et vanskelig oppdrag på Bouvetøya. Der skal de fullføre mange oppgaver og kjempe mot hverandre for å vinne pengepremien alle ønsker.

Temaet i denne boka er klima, og jeg må virkelig gi ett godt ord for forfatteren på måten han bringer realitet inn i denne historien. Boka er litt tungt skrevet, det er det eneste jeg mener er negativt. Jeg synes at denne boka var utrolig god. I tillegg åpner den virkelig øynene til leserne i situasjoner vi kan ende opp i. Forfatterens kunnskap viser seg gjennom måten han skriver på, og det viser at det ligger mye arbeid i denne boka.

Boka passer best for de som liker å lese ettersom det kan bli litt vanskelig å henge med i historien etter en stund, men det er virkelig verdt det. Jeg vil gi boka terningkast 5. Det kommer av hvor godt forfatteren klarte å fremstille ting som kan skje i fremtiden. Alt i alt er dette en utrolig bra bok som fortjener å bli nominert til Uprisen.


Håkon

Håkon

Skrevet av 15. desember 2015 av Håkon på Osterøy ungdomsskule

Bouvetøya 2052
«Bouvetøya 2052» handlar om at 5 ungdommar, ein frå kvar verdens del, møtast på Bouvetøya i Sørishavet, til ein klimakonkurranse på liv og død.
Boka er ei spennande og opplevelsesrik bok. Dette er nok den beste boka eg har lest saman med «Landet under isen». Boka er kjekk og lesa i, og det skjedde alltid noko spennande. Heilt ifrå starten av visste eg at denne boka ville vera bra. I Byrjinga av boka var det så spennande at eg berre måtte finna ut om kva som skjedde vidare, så den einaste måten var då lesa boka.
Eg pleier ikkje å lese bøker, men etter eg las denne kan eg nesten ikkje vente på 2`aren.
Boka er ikkje basert på ein sann historie, men det kunne nok skjedd i verkelegheita vist eg tenker meg om.
Så vist det er nokon som leitar etter ein god og spennande bok er denne boka de bør lesa. Terningkast 6.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Litteratur om bærekraftig utvikling - Foreningen lesForeningen les

Litteratur om bærekraftig utvikling - Foreningen lesForeningen les

Skrevet av 17. juni 2021 av Litteratur om bærekraftig utvikling - Foreningen lesForeningen les

[…] Bouvetøya 2052 Lars Mæhle Samlaget 2015  […]

Til toppen