Blüchers hemmelighet

Alexander Løken Cappelen Damm 2022 82 anmeldelser

Alexander Løken tar oss med til sommeridyllen ved Drøbak. Men alt er ikke som det skal være i forsommersola. Når krabbene angriper i flokk og sjøen utstråler en mørk kraft som truer med å trekke henne ned, er det ikke rart Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Kaja

Blüchers hemmelighet

Skrevet av 11. november 2022 av Kaja på Kvelde skole

Bluchers hemmelighet er en roman/grøsser på bokmål

14 år gamle Kit og familien er på hytta i helga, men Kit vil helst ikke være der. Det lurker mørke krefter i vannet og krabbene oppfører seg unaturlig. Den gamle naboen har svar, svar på de underlige spørsmålene som Kit begynner å spørre seg selv om. Alle de rare tingene som skjer har en sammenheng med en gutt med spesielle evner, som gikk ned med blucher i 1940. Men hvordan kan de stoppe en som allerede er død? Det blir Kit og brødrene som skal løse dette.

Slutten gled veldig bra inn, den kom ikke som et sjokk eller noe. Og den var veldig bra og enkel å forstå. Det var veldig enkelt å forstå hva som skjedde i situasjonen, og bra forklaring når den gikk over til forskjellige scenarioer.

Jeg vil anbefale denne boka til ungdommer på 11-14 år, hvis du er glad i ordentlige grøssere og spenningsbøker.

Terningkast: 6
Jeg gir den terningkast 6 fordi jeg synes den har en bra historie, den mister aldri spenninga, bra forklaring av ting som skjer, føler en god innlevelse når jeg leser, bruker mye varierte ord, og har en veldig forståelsesfull slutt.


Lina

«Blüchers hemmelighet»

Skrevet av 11. november 2022 av Lina på Kvelde skole

Boka «Blüchers hemmelighet» er en ungdomsroman, som er skrevet av Alexander løken. Boka ble utgitt av Cappelen damm.

14 år gamle Kit og familien hennes skal på hytta. De opplever merkelige ting som skjer ved sjøen. Naboen påstår at det er en ung gutt som har spesielle evner som forårsaker det, etter at «blücher» gikk ned i 1940. Hvordan skal Kit og de andre stoppe en som allerede er død?

Det er bra at boka har med historier og mysteriet fra andre verdenskrig og historier om skipet «Blücher». I begynnelsen går det litt tregt, men etterhvert blir det mere spennende når Kit finner ut av ting om «Blücher». Det var mye skildringer som for eksempel det med krabbefiske, det gjorde boka bedre og mere spennende. Noen ting kunne ha blitt forklart bedre.

Jeg vil gi boka terningkast 4. Boka var ikke dårlig, men den kunne ha vært bedre hvis spenninga hadde starta mye tidligere. Jeg vil anbefale boka for de som er mellom 11-14 år som liker mysterier og grøss.


Markha

Spennende bok :)

Skrevet av 9. november 2022 av Markha på Bråtejordet skole

Boken handlet om Kit, brødrene hennes og moren. Kit og moren hadde en dårlig følelse om stedet de dro til i sommer, fordi at begge så at det var mye paranormale thing som skjedde der og unge folk døde på veldig merkelige måter. Kit møtte Malcom som var en CIA agent før. Han viste om disse tingene de så, og fortalte dem om Godtfred. En dag fant Kit Malcom død i huset hans. Noen dager senere gikk kit og brødrene hennes til stedet hvor bestemoren deres døde, de ble angrepet av de døde. Kit «døde», snakket med Godtfred og våknet opp på stranden.

Jeg syntes boken hadde et interessant spenningskurve, og forskjellige måter å gjøre boken mer spennende på, og jeg synes den er veldig kul! skrivemåten var forståelig å lese og boken inneholdt unike karakterer og flotte detaljer i historien. Jeg ser ikke noe negativt i denne boken, jeg er veldig positiv med den.

Terningkast 6


Herman

Roman

Skrevet av 9. november 2022 av Herman på Bråtejordet skole

Blüchers hemmlighet er en roman laget av Alexander Løken. Denne boken handler om en jente som heter Kit. Kit og familien er på hyttetur i Drøbaksundet, og Kitt og moren finner ut at det skjer mye mystisk rundt hytte område .

Jeg synes denne boka var litt forvirrende det var en blanding av spenningskurver og det var mye historie som jeg ikke kjønte. Men det var mye spenning fordi det var mye som skjedde i boka, så jeg gir denne boka terningskastene 3


Anisha

Blüchers hemmelighet

Skrevet av 9. november 2022 av Anisha på Bråtejordet skole

Alexander Løken sin «Blüchers hemmelighet» handler kort fortalt om en tenåringsjente som heter Kit som er på hytta i Drøbaksundet for sommeren med muttern og brødrene hennes. På det samme stedet mange år siden, sank båten Blücher. Merkelige ting hender med Kit, og for å finne svar, snakker hun med naboen Malcolm Ravencroft, som hun mistenker for en spion som kom til landet under andre verdenskrig.

Det tok litt tid å komme meg inn i handlingen på starten, men lengere mot midten, dobblet spenningen. De mystiske tingene som skjedde ved Kit hadde meg nysgjerrig, og ga meg lysten til å lese videre. Forfatteren skriver gode beskrivelser som ga meg et klart syn på handlingen. Men, jeg må si at slutten var ganske underveldene. Jeg skulle ønsket mer hadde skjedd.

Terningkast : 5

Vis flere anmeldelser

Til toppen