Blüchers hemmelighet

Alexander Løken Cappelen Damm 2022 98 anmeldelser

Alexander Løken tar oss med til sommeridyllen ved Drøbak. Men alt er ikke som det skal være i forsommersola. Når krabbene angriper i flokk og sjøen utstråler en mørk kraft som truer med å trekke henne ned, er det ikke rart Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emilie

Mysteriet i Drøbaksundet

Skrevet av 26. januar 2023 av Emilie på Bardufoss ungdomsskole

Boka Blüchers hemmelighet handler om en jente som hetter Kit, brødrene hennes og moren hennes som skal på hytta nær Drøbaksundet, men plutselig begynte Kit og se ting.
Det som var bra med boka var den var spennende fordi den var veldig godt forklart. Man skjønner hva som skjer i boka.

Det skjedde flere ting i boka som gjør den spennende. For eksempel når båten ble veltet og de datt i det iskalde vannet. Det var lett å forstå boka fordi ordene var lett. En annen ting som jeg syns, var litt bra var at boka handla litt om 2. verdenskrig. Men jeg skulle ønske det var mer om 2 verdenskrig. Jeg synes at det var litt vanskelig å holde styr på alt som skjedde i boka. Fordi det skjedde noe hele tiden.

Jeg vil anbefale boka til ungdommer som liker grøss fordi jeg synes boka var spennende og jeg trur andre ungdommer kan like den.

Det som var best med boka var at det var mye som skjedd, den var lett å forstå. Jeg gir boka terningkast 5 fordi jeg likte den og den var spennende.


Emma

Uforklarlige hendelser i Drøbaksundet

Skrevet av 16. desember 2022 av Emma på Berg Montesorriskole

Denne boken er en ungdomsbok som går innenfor sjangeren grøsser, men vil også si den går innom historie. Boken er med mange hint om Blücher og krigen. Hovedpersonen i denne boken er Kit, men Finn og Gustav møter vi også på, de er brødrene hennes. Familien hennes skal på hyttetur i sommerferien ved Drøbakssundet. Kit opplever ting som hun syns var rart og ubehagelig. De prøver å finne ut hva som skjer og hva som er årsaken til det som skjer.

Det jeg syns er bra med denne boken er at det skjer mye uforklarlige ting som er ganske spennende. Men det er kanskje litt mye å holde styr på i boken. Språket i boken var likevel relativt, lett mener jeg.

Terningkast 4


Elias

Blüchers hemmelighet

Skrevet av 15. desember 2022 av Elias på Inderøy ungdomsskole

Blüchers hemmelighet er en bok om andre verdenskrig og spøkelser samtidig, hovedpersonene er Kit, Gustav, Finn og moren som er på hyttetur når det skjer veldig mye merkelig, Kit begynner å se rare skikkelser av allerede døde personer, han mistenker at dette er på grunn av Gottfried sine krefter og etter vært som du leser vil du få vite mer og mer om hvorfor dette skjer og hvorfor mot akkurat Kit.
Jeg synes boken er helt grei grunnen til dette er at jeg ikke syntes det var nok action i boken. Jeg tror at folk som liker bøker om mystiske ting og spøkelser så tror jeg de vil elske denne boken. i min smak så liker jeg veldig bøker om hvordan Tyskland angriper forskjellige steder i verden. Jeg syntes at boken ble mer spennende etter hvert, men jeg fikk ikke så lyst til å fortsette å lese i boken, hovedsakelig fordi at jeg ble lei og syntes det var for mye fokus på spøkelser og litt lite på historien som er det jeg interesserer meg for. Det er derfor jeg gir Blüchers hemmelighet terning kast 4.


Brage-Johan

Hemmeligheten om Gottfried

Skrevet av 13. desember 2022 av Brage-Johan på Engerdal barne -og ungdomsskole

Blüchers Hemmelighet er en bok med mange hint fra Blücher og krigens dager. Den handler også om spøkelser. Kit er hovedpersonen i boken, men vi møter også Finn og Gustav som er brødrene hennes. Når familien hennes skal på hyttetur i sommerferien ved Drøbaksundet opplever hun masse rare og ubehagelige ting og de prøver å finne ut hva som er årsakene til alle de ekle og skumle tingene skjer på hytta.

Det jeg liker med denne boken er at den er spennende fordi det skjer mye uforklarlige ting på hytta de er på. Jeg liker godt når Kit prøver og løse mysteriene av det som foregår.

Jeg syns at boken som var et litt kjedelig i starten. Jeg vil absolutt anbefale boken til de som liker mystiske, uforklarlige hendelser og dem som ikke liker å lese for lange bøker eller vanskelige språk i boka

Terningkast: 4


Kine

Mystiske og uforklarlige grøss

Skrevet av 13. desember 2022 av Kine på Lagård ungdomsskole

Blüchers Hemmelighet er en bok og Blücher og krigen. Den handler og om spøkelser konspirasjon. I boken møter vi Kit som er hovedpersonen i boken, vi møter og Finn og Gustav som er brødrene hennes. Når familien hennes skal på hyttetur i sommerferien ved Drøbaksundet opplever hun masse rare og ubehagelige ting. Kit og brødrene prøver å finne ut hva som er årsakene til alle de ekle og skumle tingene skjer på hytta.

Det jeg liker med denne boken er at den er litt skummel fordi det skjer så mye uforklarlige ting på denne hytta de er på. Jeg liker godt når Kit prøver og løse mysteriene av det som foregår, jeg liker at hun tørr og gjøre ting som er skummelt, for da får jeg veldig lyst og lese videre for og se hva hun finner ut av de mystiske hendelsene.

Hvis jeg skal si noe om boken som var et lite trekk fra meg må det nok være at boken starter litt sakte og kan nok fort bli litt kjedelig i starten. Det tar litt tid til før forfatteren kommer til poenget, men jeg vil absolutt anbefale boken til dere som liker mystiske, uforklarlige grøss og ikke minst spennende bøker.

Terningkast: 4

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Kristian

Spøkelser på bunnen av Drøbaksundet

Skrevet av 21. november 2022 av Kristian på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest “Blüchers hemmelighet” av Alexander Løken. Boken handler om en jente som ble kalt Kit. Hun hadde en mor og to brødre. De hadde en hytte ved Drøbaksundet som ligger i Oslofjorden. Det hadde skjedd mye rart der på hytta. Det sies at det er en liten gutt med forferdelige krefter som har forårsaket det. Hendelsene skjer i 2016.

Jeg synes boken var spennende og morsom. Blüchers hemmelighet er en grøsserbok. Forfatteren har beskrevet personene og sted veldig godt. Boken var ikke så vanskelig å legge i fra seg, men fortsatt spennende. Jeg levde meg inn i handlingen for det var såpass bra beskrevet. Både innledning, hoveddel og avslutning passer veldig bra sammen. Boken er ganske realistisk, men noe fantasi innimellom. Boken var lett å lese, fordi det var ganske så grei skrift i den.

Den hadde ganske greit og spennende innhold som passer til de fleste i alderen mellom 11-15 år.

Bokas styrke er nok at det skjedde mye skummelt innimellom sånn som for eksempel at noen døde.

Bokas svakhet er nok at den kanskje var litt for kort for alle hendelsene selv om den var på 144 sider.

Jeg anbefaler alle mellom 11-15 år å lese denne boken.

Terningkast 5

Til toppen