Blüchers hemmelighet

Alexander Løken Cappelen Damm 2022 82 anmeldelser

Alexander Løken tar oss med til sommeridyllen ved Drøbak. Men alt er ikke som det skal være i forsommersola. Når krabbene angriper i flokk og sjøen utstråler en mørk kraft som truer med å trekke henne ned, er det ikke rart Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Stian

Spennende og interessant bok

Skrevet av 22. november 2022 av Stian på Ve skole

Blüchers hemmeligheter er en krim/spenning bok som handler om en jente som heter Kit.
Denne boken begynte veldig sakte for det skjedde ikke så mye. De gikk bare til hytta og ingenting annet skjedde.Slutten var helt antiklimatisk og kjedelig. Det var midt i spenningstoppen, og så bare stoppa det. Hoveddelen av boken var bra for det var mange detaljer i boken og den var bra skrevet. Jeg likte hyttenaboen og han sin historie. Den var veldig spennende og interessant.

Jeg gir denne boken terningkast 4 og jeg syntes at denne boken skal bli nominert til uprisen.


Kristian

Spøkelser på bunnen av Drøbaksundet

Skrevet av 21. november 2022 av Kristian på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest “Blüchers hemmelighet” av Alexander Løken. Boken handler om en jente som ble kalt Kit. Hun hadde en mor og to brødre. De hadde en hytte ved Drøbaksundet som ligger i Oslofjorden. Det hadde skjedd mye rart der på hytta. Det sies at det er en liten gutt med forferdelige krefter som har forårsaket det. Hendelsene skjer i 2016.

Jeg synes boken var spennende og morsom. Blüchers hemmelighet er en grøsserbok. Forfatteren har beskrevet personene og sted veldig godt. Boken var ikke så vanskelig å legge i fra seg, men fortsatt spennende. Jeg levde meg inn i handlingen for det var såpass bra beskrevet. Både innledning, hoveddel og avslutning passer veldig bra sammen. Boken er ganske realistisk, men noe fantasi innimellom. Boken var lett å lese, fordi det var ganske så grei skrift i den.

Den hadde ganske greit og spennende innhold som passer til de fleste i alderen mellom 11-15 år.

Bokas styrke er nok at det skjedde mye skummelt innimellom sånn som for eksempel at noen døde.

Bokas svakhet er nok at den kanskje var litt for kort for alle hendelsene selv om den var på 144 sider.

Jeg anbefaler alle mellom 11-15 år å lese denne boken.

Terningkast 5


Petter

Drøm eller mareritt?

Skrevet av 17. november 2022 av Petter på Rana ungdomsskole

Sol, is og frisk bris, alt er på stell her i Drøbaksundet. Men det er noe som skurrer her. Et forlis på bunnen av en mørk fjord, får personer til å ta sitt eget liv, hva er greia?

Boken Blüchers hemmelighet skrevet av Alexander Løken byr på litt av hvert. I løpet av bokens 143 sider møter man på unge jenter og gamle gubber, nifse opplevelser til drømmetilværelser. Boken har etter min mening en veldig pen forside som var en av grunnene til at jeg valgte boken. Forsiden er mørkblå med glinsende «Petronas green» farge på bokstavene. Noe som gjør forsiden magisk. Boken har ingen bilder inni, noe som gjør at alle bilder, skapes i eget hode.

Hovedkarakteren heter Kit, en 14år gammel jente. Det er også diverse biroller i boken, men det dreier seg stort sett om Kit og hennes tanker. Hun skal på hyttetur sammen med sine brødre og hennes mor. Med det samme de ankommer hytten i Drøbaksundet, får hun en slags indre driv, til å hoppe i vannet. Hun opplever også et ubehagelig møte med vesener i sjøen. Det skjer masse nifse og uforklarlige ting ved hytten.

Når jeg så denne boken første gang, var jeg ikke i tvil. Jeg ville lese Blüchers Hemmelighet. Bokens navn og forside grep min oppmerksomhet, på en helt annen måte, en alle de andre bøkene i rommet. Jeg ville så gjerne like denne boken, alt lå til rette for at jeg skulle like den. Men egentlig bare etter et par sider gikk jeg litt lei. Jeg fortsatte å lese boken, og ja den tok seg mer og mer opp, men den gikk egentlig aldri under huden på meg. Sel vom boken var relativt «kort» sammenlignet med andre bøker, så føltes den litt lang. Jeg savner også flere bilder, sidene minner meg litt om mørketiden (lange, mørke og trege dager), noe som ikke passer helt med hvordan årstid innholdet er lagt til.

Nå er jeg ganske negativ her, men forstå meg rett, boken var egentlig ganske god. Boken var bare ikke ment for akkurat meg. Men jeg er helt sikker at denne boken vil treffe spikeren mitt på hodet for en som er mer glad i Fantasy. En ting jeg vil rose Løken(forfatter) for, er hvor «ekte» Kit og hennes brødre snakker. Kit og brødrene (eksempel) oversetter en norsk setning til engelsk, veldig fin detalj at de ikke snakker perfekt engelsk.

Alt i alt er boken god, men ikke ment for meg. Uavhengig av terningkastet jeg gir i dag, synes jeg at boken er en kandidat til å bli nominert til uprisen. Terningkast 4


Jonatan Huanca Husveg

"En spennende bok med mystiske hendelser"

Skrevet av 16. november 2022 av Jonatan Huanca Husveg på Eide ungdomsskole

Blüchers hemmelighet er en spennende fantasybok skrevet av Alexander Løken.

Nikoline Kittelsen, også kalt Kit, er på hyttetur i Drøbak med mamma og de to brødrene hennes, Filip og Gustav. Kit er ikke så begeistret for å være på hyttetur. Når de er der, opplever hun rare ting som gjør at hun helst vil dra hjem igjen. Hyttenaboen forteller rare ting, men skal hun stole på ham? I tillegg skjer det rare ting på bunnen av Drøbaksundet. Hun blir dratt med på en ekstremt farlig hendelse som risikerer livet hennes. Vil hun og familien hennes komme seg ut i live? Snakker hyttenaboen sant? Og har noe av dette med Blücher å gjøre, som sank i Drøbaksundet under 2. verdenskrig?

Jeg likte denne boken svært godt. Den starter med litt informasjon, men spenningskurven går veldig fort opp, og spenningen holder seg oppe gjennom hele fortellingen, synes jeg. Hendelsene som skjer, er veldig kreative og får deg til å føle at det kan være virkelighet. Jeg følte at historien kunne ha skjedd i virkeligheten, og jeg liker at boken får meg til å tenke slik. Man får også litt forståelse for hvor farlig det er at noen ikke har venner, for det kan påvirke folk stort.

Jeg synes at denne boken fortjener terningkast fem. Jeg skulle ønske at boka var litt lenger, for jeg følte at boka plutselig ble ferdig. Ellers synes jeg at det er en bra bok. Det var spennende handling hele tiden, spørsmål du spurte deg selv underveis og fikk svar på det, måten den får deg til å tenke at det er en mulig hendelse i virkeligheten. Ikke alt i boka er sannsynlig, men mye av det. Anbefaler boken til alle. Jeg vil veldig gjerne at boken blir nominert til u-prisen.


Hedda

Blücher og uforklarlige ting

Skrevet av 14. november 2022 av Hedda på Bråtejordet skole

Blüchers hemmelighet er en utrolig spennende bok skrevet av Alexander Løken. Boken handler om Kit som opplever ganske spesielle ting på hytta. Hytta ligger i Drøbaksundet, rett hvor Blücher sank. Det skjer masse uforklarlige ting som Kit ikke skjønner noe av. Hun finner etter hvert ut av mye som forklarer alt som skjer. Som et puslespill som endelig er satt sammen.

Boken er veldig interessant og spennende. Det er lett å se for seg hva som skjer i teksten og det er godt skrevet. Den har noen spenningstopper og du kan føle deg litt redd flere ganger i løpet av boken. Det er også skrevet mye unødvendige ting om blant annet omstendighetene rundt. Lurt å fokusere mer på selve handlingen, enn omstendighetene rundt.

Jeg gir boken en femmer. Jeg anbefaler boken videre til ungdommer mellom 12-16 år. De som liker slike fortellinger, passer den bra til.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Martha Østensen

Godt, godt Gottfried

Skrevet av 3. oktober 2022 av Martha Østensen på Åkra ungdomsskole

"Blüchers Hemmligheit", er ei god fantasybok om eit tysk krigskip som sank under der andre verdenskrig, og nå fullt av spøkelser!

Hovedpersonen er Kit eller eigentleg Nikoline Kittelsen. Ho og familien har ei hytte uttenfor Drøbak der eit tysk skip sank under andre verdenskrig, men kit har aldri likt seg der. Ho har rett og slett ein ekkel kjensle kvar gong ho er der (det hadde eg også hatt om eg hadde vorte angrepe av krabber med ansikt), og det hjelper ikkje når det skjer så mange underlege ting der heller.

Eg synest boka i sin heilhet var over middels karakter. Tempoet var litt ujevnt, ved at det gjekk ganske seint i starten og fort på slutten. Starten skjedde det ikkje noko, så da kunne forfattaren kanskje ha komt litt fortere inn i forteljinga. På slutten under spenninga gjekk det litt for fort, kor eg kunne tenkt meg at forfattaren skildra sånn som han gjorde når han beskreiv krabbane. Boka hadde mykje kreativitet med dei krabbene som hadde ansikt, og alle dei underligge tinga som skjedde rundt Kit, som å sjå den daude bestemora si danse ved sjøen. Språket var godt med alle dei skildringane og uttypingane av spøkelsa, menneska og tankane deira. Eit stort pluss når forfatteren tok eit verkemiddel som tysk inn i boka. Forventa kanskje litt meir om andre verdenskrig, ellers ganske bra, kor eg elsker alle speningstoppane i boka. Boka var ganske lett å sjå føre seg.

Konklusjonen er at "Blüchers hemmeligheit" er ei god bok med masse spenning og kreativitet. Sakna kanskje eit jevnt og trutt tempo, og meir om krigshistorie.

Terningkast svak 5

Til toppen