Blüchers hemmelighet

Alexander Løken Cappelen Damm 2022 83 anmeldelser

Alexander Løken tar oss med til sommeridyllen ved Drøbak. Men alt er ikke som det skal være i forsommersola. Når krabbene angriper i flokk og sjøen utstråler en mørk kraft som truer med å trekke henne ned, er det ikke rart Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Axel

spennende ting skjer i Drøbaksundet!

Skrevet av 28. november 2022 av Axel på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest boka Blüchers hemmelighet skrevet av Alexander Løken

Boka handlet om Kit sin familie og deres problemer på hytta ved Drøbaksundet. Moren og Kit hadde alltid syntes det skjedde merkelige ting der. De hadde aldri likt stedet. Naboen Malcolm forteller Kit at han var en CIA-agent og var på et oppdrag om de gufne hendelsene. Det viser seg at det er gutten Gottfried som hjemsøker Drøbaksundet. Men så bestemte hun seg for å snakke med han.

Jeg syntes det var en spennende bok. Det spennende kom ganske med en gang så det var ikke veldig “kjedelig” i starten. Det hadde litt med krigen og gjøre. Forfatteren tok også opp at å være alene kan være vanskelig. Gottfried var veldig ensom og kanskje lei seg og det var kanskje derfor han hjemsøkte der.

Jeg synes det var en ganske lettlest bok.

Det kunne godt være litt mer skildringer slik at spenningen kom enda mer frem.

Boka kan passe for folk som ikke må ha fakta, men litt mer “fantasi”

Terningkast: 5


Stian

Spennende og interessant bok

Skrevet av 22. november 2022 av Stian på Ve skole

Blüchers hemmeligheter er en krim/spenning bok som handler om en jente som heter Kit.
Denne boken begynte veldig sakte for det skjedde ikke så mye. De gikk bare til hytta og ingenting annet skjedde.Slutten var helt antiklimatisk og kjedelig. Det var midt i spenningstoppen, og så bare stoppa det. Hoveddelen av boken var bra for det var mange detaljer i boken og den var bra skrevet. Jeg likte hyttenaboen og han sin historie. Den var veldig spennende og interessant.

Jeg gir denne boken terningkast 4 og jeg syntes at denne boken skal bli nominert til uprisen.


Kristian

Spøkelser på bunnen av Drøbaksundet

Skrevet av 21. november 2022 av Kristian på Engerdal barne -og ungdomsskole

Jeg har lest “Blüchers hemmelighet” av Alexander Løken. Boken handler om en jente som ble kalt Kit. Hun hadde en mor og to brødre. De hadde en hytte ved Drøbaksundet som ligger i Oslofjorden. Det hadde skjedd mye rart der på hytta. Det sies at det er en liten gutt med forferdelige krefter som har forårsaket det. Hendelsene skjer i 2016.

Jeg synes boken var spennende og morsom. Blüchers hemmelighet er en grøsserbok. Forfatteren har beskrevet personene og sted veldig godt. Boken var ikke så vanskelig å legge i fra seg, men fortsatt spennende. Jeg levde meg inn i handlingen for det var såpass bra beskrevet. Både innledning, hoveddel og avslutning passer veldig bra sammen. Boken er ganske realistisk, men noe fantasi innimellom. Boken var lett å lese, fordi det var ganske så grei skrift i den.

Den hadde ganske greit og spennende innhold som passer til de fleste i alderen mellom 11-15 år.

Bokas styrke er nok at det skjedde mye skummelt innimellom sånn som for eksempel at noen døde.

Bokas svakhet er nok at den kanskje var litt for kort for alle hendelsene selv om den var på 144 sider.

Jeg anbefaler alle mellom 11-15 år å lese denne boken.

Terningkast 5


Petter

Drøm eller mareritt?

Skrevet av 17. november 2022 av Petter på Rana ungdomsskole

Sol, is og frisk bris, alt er på stell her i Drøbaksundet. Men det er noe som skurrer her. Et forlis på bunnen av en mørk fjord, får personer til å ta sitt eget liv, hva er greia?

Boken Blüchers hemmelighet skrevet av Alexander Løken byr på litt av hvert. I løpet av bokens 143 sider møter man på unge jenter og gamle gubber, nifse opplevelser til drømmetilværelser. Boken har etter min mening en veldig pen forside som var en av grunnene til at jeg valgte boken. Forsiden er mørkblå med glinsende «Petronas green» farge på bokstavene. Noe som gjør forsiden magisk. Boken har ingen bilder inni, noe som gjør at alle bilder, skapes i eget hode.

Hovedkarakteren heter Kit, en 14år gammel jente. Det er også diverse biroller i boken, men det dreier seg stort sett om Kit og hennes tanker. Hun skal på hyttetur sammen med sine brødre og hennes mor. Med det samme de ankommer hytten i Drøbaksundet, får hun en slags indre driv, til å hoppe i vannet. Hun opplever også et ubehagelig møte med vesener i sjøen. Det skjer masse nifse og uforklarlige ting ved hytten.

Når jeg så denne boken første gang, var jeg ikke i tvil. Jeg ville lese Blüchers Hemmelighet. Bokens navn og forside grep min oppmerksomhet, på en helt annen måte, en alle de andre bøkene i rommet. Jeg ville så gjerne like denne boken, alt lå til rette for at jeg skulle like den. Men egentlig bare etter et par sider gikk jeg litt lei. Jeg fortsatte å lese boken, og ja den tok seg mer og mer opp, men den gikk egentlig aldri under huden på meg. Sel vom boken var relativt «kort» sammenlignet med andre bøker, så føltes den litt lang. Jeg savner også flere bilder, sidene minner meg litt om mørketiden (lange, mørke og trege dager), noe som ikke passer helt med hvordan årstid innholdet er lagt til.

Nå er jeg ganske negativ her, men forstå meg rett, boken var egentlig ganske god. Boken var bare ikke ment for akkurat meg. Men jeg er helt sikker at denne boken vil treffe spikeren mitt på hodet for en som er mer glad i Fantasy. En ting jeg vil rose Løken(forfatter) for, er hvor «ekte» Kit og hennes brødre snakker. Kit og brødrene (eksempel) oversetter en norsk setning til engelsk, veldig fin detalj at de ikke snakker perfekt engelsk.

Alt i alt er boken god, men ikke ment for meg. Uavhengig av terningkastet jeg gir i dag, synes jeg at boken er en kandidat til å bli nominert til uprisen. Terningkast 4


Jonatan Huanca Husveg

"En spennende bok med mystiske hendelser"

Skrevet av 16. november 2022 av Jonatan Huanca Husveg på Eide ungdomsskole

Blüchers hemmelighet er en spennende fantasybok skrevet av Alexander Løken.

Nikoline Kittelsen, også kalt Kit, er på hyttetur i Drøbak med mamma og de to brødrene hennes, Filip og Gustav. Kit er ikke så begeistret for å være på hyttetur. Når de er der, opplever hun rare ting som gjør at hun helst vil dra hjem igjen. Hyttenaboen forteller rare ting, men skal hun stole på ham? I tillegg skjer det rare ting på bunnen av Drøbaksundet. Hun blir dratt med på en ekstremt farlig hendelse som risikerer livet hennes. Vil hun og familien hennes komme seg ut i live? Snakker hyttenaboen sant? Og har noe av dette med Blücher å gjøre, som sank i Drøbaksundet under 2. verdenskrig?

Jeg likte denne boken svært godt. Den starter med litt informasjon, men spenningskurven går veldig fort opp, og spenningen holder seg oppe gjennom hele fortellingen, synes jeg. Hendelsene som skjer, er veldig kreative og får deg til å føle at det kan være virkelighet. Jeg følte at historien kunne ha skjedd i virkeligheten, og jeg liker at boken får meg til å tenke slik. Man får også litt forståelse for hvor farlig det er at noen ikke har venner, for det kan påvirke folk stort.

Jeg synes at denne boken fortjener terningkast fem. Jeg skulle ønske at boka var litt lenger, for jeg følte at boka plutselig ble ferdig. Ellers synes jeg at det er en bra bok. Det var spennende handling hele tiden, spørsmål du spurte deg selv underveis og fikk svar på det, måten den får deg til å tenke at det er en mulig hendelse i virkeligheten. Ikke alt i boka er sannsynlig, men mye av det. Anbefaler boken til alle. Jeg vil veldig gjerne at boken blir nominert til u-prisen.

Vis flere anmeldelser

Til toppen