Blodskraft

Lise Forfang Grimnes Aschehoug 2016 5 anmeldelser

Minja er tilbake! Denne gangen er mørket hun støter på dypere, større og farligere. Minja er kvart hulder. Dette gir henne krefter ingen andre har. Dypt inni henne finnes en kobling direkte til underjorden, og det kjennes både forlokkende og Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mira Jakobsen

Mira Jakobsen

Skrevet av 15. desember 2016 av Mira Jakobsen på Grimstad ungdomsskole 8. trinn

Blodskraft
Lise Forfang Grimmes

Blodskraft handler om Minja som er kvart hulder. Hun har sterke og farlige krefter og hun må lære seg å kontrollere dem. Fort. For det er noe rart som skjer. En mørk tåke som ligger over landsbyen. Rare rapporter som handler om henne. Merkelige folk som dukker opp. Og alt er opp til Minja å finne ut av. Det hjelper ikke akkurat at bestevennen hennes er blitt helt rar og at moren hennes ikke vet at hun er halvt hulder.

Blodskraft er andre boka i serien om Minja. Jeg har ikke lest den første boka, men det gikk fint allikevel å lese den andre. Jeg fikk ikke følelsen av at det var mye jeg ikke skjønte, men det hadde nok vært bedre å lese den første boka først.

Jeg likte boka utrolig godt selv om jeg ikke hadde lest den første. Jeg likte hvordan forfatteren beskrev hvordan ting så ut og føltes, sli at jeg kunne se for meg boka i hodet. Jeg skulle kanskje ønsket at jeg fikk vite mer hvordan Minja så ut, men det kan ære at de gjør i den første boka.
Jeg anbefaler boka for de som liker å lese om magi og overtro. Jeg synes boka passer best for aldersgruppen 11 og oppover, og den passer for både jenter og gutter. Det er mye om vennskap og kjærlighet i boka, så hvis du liker det, tror jeg du vil like boka veldig godt. Jeg ville ikke kalt det en kjærlighetsbok, da.

Jeg synes boka burde nomineres til Uprisen fordi det er en utrolig spennende bok som tar deg med på en fantastisk reise, med både oppturer og nedturer. Den er fylt med vennskap, kjærlighet og magi og det er en helt fantastisk bok.


Malene Jebsen

Malene Jebsen

Skrevet av 14. desember 2016 av Malene Jebsen på Midtstuen skole

Boka beskrevet med et ord: SPENNENDE

Blodskraft er virkelig en av de beste bøkene jeg har lest på lenge. Det er andre bok i triologien om Minja. I starten av boka var det en del informasjon jeg ikke forstod. Dette var jo fordi jeg ikke hadde lest bok en. Forfatteren forklarte etter hvert en del ting som hadde skjedd i forrige bok. Dette gjorde at jeg klarte å komme inn i settingen. Da jeg begynte å forstå mer av boka ble jeg dratt mer og mer inn i den. Etter hvert ble jeg helt oppslukt og klarte nesten ikke legge den fra meg. Da jeg ikke leste i boka tenkte jeg stadig vekk på hva som kom til å skje. Jeg ble veldig godt kjent med karakterene og, jeg følte at jeg fikk et forhold til dem. Boka er veldig godt skrevet. Det var gode skildringer av karakterene i boka. Karakterene var unike, originale og interessante. Minja, hovedpersonen, er kvart hulder. Hun bor på Stovner og levde et helt vanlig liv før hun fikk vite denne hemmeligheten. Mange av de andre bipersonene er normale mennesker med egne lidenskaper og hobbyer. Dette gjorde at jeg ble interessert i dem. Det var også veldig gode miljøskildringer. Mange ganger så jeg for meg miljøet der handlingen skjedde. Det gjorde at jeg levde meg mer inn i boka. Forfatteren har fått til å kombinere et vanlig liv på Stovner i Oslo med underverdenen og overnaturlige vesener som huldrer. Det gjorde fortellingen mye mer troverdig og er veldig godt gjort av forfatteren. Det var mange spenningstopper i boka. Det var perioder der det ikke skjedde så mye, mens andre ganger var boka utrolig spennende. Slutten av boka var utrolig oppslukende. Mange helt uforventede hemmeligheter ble avslørt. Jeg hadde virkelig ikke forventet at det som skjedde kom til å skje. Avslutninger som det liker jeg veldig godt.
Originalitet og språk: Jeg har aldri lest bøker om lignende tema. Derfor vil jeg virkelig si at boka er original. At den var original gjorde boka unik og mer spennende. Boka var lettlest. En del av kapitlene var korte. Det gjorde at boka ikke var tung å lese selv om den var tykk.
Oppsummering: Denne boka anbefaler jeg på det sterkeste. Boka var spennende og original. Det var veldig gode skildringer. Svakheten til boka var at det tok litt tid for meg, som ikke hadde lest bok en, å komme inn i handlingen. Da jeg først kom inn i boka, klarte jeg så vidt å legge den fra meg. Den var veldig spennende og jeg ble helt oppslukt av handlingen. Det er den beste boka jeg har lest på lenge. Jeg synes den fortjener å bli nominert til Uprisen. Jeg gir derfor boka terningkast: 6


maja petrikke riise

maja petrikke riise

Skrevet av 14. desember 2016 av maja petrikke riise på Rørvik skole

Blodskraft handler om en jente i 16 års alderen. Hun heter Minja og bor i Stovner. Hun trives ikke så godt i byen, men hun har en plass hun kan være seg selv, skogen. Det er der hun ikke blir dømt. Hun kan la kreftene slippe taket så hun kan bruke dem. Vennene hennes er i skogen, dyrene. Hun er lykkelig i skogen men, noen lusker i skyggene. Mørket prøver å ta henne. En kamp mellom mørke og lys. Hun ender opp med å trenge hjelp fra mange, venner og familie.
Blodskraft er en fantasy bok, den har flere små sider der vennskap, romantikk og spenning kommer inn i boken. Den handler om en jente som har gammelt blod hun er kvart hulder. Det er mange historier i boka og mange ordtak både norske og persiske. Boken er lett og falle ut av, men holder seg spennende. Det er uforutsigbart hele tiden, plutselig skjer det noe, så er det som om det aldri skjedde. Den er vanskelig å holde følge med så jeg anbefaler og leste første boken. Det er en bok jeg anbefaler til 14-17årene. Jeg ble ganske lei av den for det virket som om den aldri sluttet.
Terningkast: 4


Julie M. Winther

Julie M. Winther

Skrevet av 14. desember 2016 av Julie M. Winther på Åretta ungdomsskole

BLODSKRAFT
Dette er en bok med fantasy i virkeligheten. Det er andre bok i serien. Minja er en jente med spesielle krefter. Hun er kvart hulder. Bestevennen Josef har forandret seg og vil ikke ha noe mer med Minja å gjøre. Enda verre blir det når hans tante Pari kommer. Hun er av maya mitra slekt og hun skal bekjempe det onde fra underverdenen.
Boka starter in medias res hvor du får lære hvordan kreftene til Minja er å håndtere. Spenningen blir spart helt til slutten, men enkelte deler av boka kan være tung å lese igjennom. Boka slutter ganske brått, men samtidig så skjønner du hvordan den skal ende. Historien var bra og det var vanskelig å legge fra seg boka helt i slutten.
Det er en veldig morsom bok samtidig som at den er veldig trist. Man kan virkelig kjenne på spenningen når vendepunktet kommer. Karakterene passer kjempegodt til fortellingen. Jeg tror at denne type sjanger kan bli veldig populært. Det magiske gir boka ekstra spenning fordi man ikke har helt kontroll på denne magien.
Denne boka har veldig mye godt språk som gjør at den er lett å lese, men noe kan være litt tungt. Dialoger er bra skrevet sånn at man føler at man står ved siden av og hører på. Det er også skrevet om steder som jeg vet hvor er, noe som gjør det lettere å se for seg stedene.
Boka er veldig bra skrevet, men den er gjerne litt lang Noe som er skrevet er litt unødvendig. Den har en historie om at man må ikke gi opp vennene sine. Jeg synes at boka skal nomineres til U-prisen.
Skrevet av: Julie M. Winther
Terningkast: 5


Arwen Szygenda

Arwen Szygenda

Skrevet av 7. desember 2016 av Arwen Szygenda på Sør-Fron ungdomsskole

Blodskraft: En spennende og magisk bok

Minja har mørke krefter hun ikke alltid har kontroll over. Hemmeligheten for de mørke kreftene er at hun er kvart hulder og det er det ikke alltid like lett å være. I tillegg skjer det mye av magi rundt henne og vennene hennes, og når Pari som er Maya Mitra dukker opp og møter Minja får hun vite at det er mer enn hulderblod som står bak kreftene hennes…

Forfatteren har valgt fine og originale navn på personene som er med i fantasyboka og det synes jeg gjør boka mye bedre. Den er ikke så forutsigbar som andre bøker. Det er mange metaforer, sammenligninger og beskrivelser i boka som gjør den mer spennende og morsom å lese. Selve handlingen er godt skrevet på en måte som gjør at du henger med fra starten av og føler med hovedpersonen, Minja. Tittelen på boken passer veldig godt med handlinga fordi blodskraft blir mye nevnt. Den kan noen steder være litt treg og mindre spennende men den er definitivt helt fantastisk. Den anbefales til de som liker fantasybøker med litt magi.
Jeg synes den burde nomineres til u-prisen.

Terningkast: 6

Til toppen