Blodets galskap

Elisabeth Øvreberg Fair 2015 13 anmeldelser

Den unge kamptrellen Eskil vinner sin frihet på én betingelse. Han må reise til den avsidesliggende øya Gaptul slik at han ikke kan hevne seg på storjarlen som har holdt ham fanget i mange år og som har tjent gode Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Julie Karlsen

Julie Karlsen

Skrevet av 27. november 2015 av Julie Karlsen på Trondjord skole

Gjesp

Elisabeth Øvreberg har bommet totalt. Blodets Galskap er en av de dårligste, kanskje den mest elendige boka jeg noen gang har lest. Jeg slet virkelig med å bli ferdig med den. Handlingen er selvfølgelig ikke noe du finner i andre bøker, men den funket ikke for meg. Fra start til slutt var boka tam, og jeg strevde med å huske alt jeg leste. Boka er vanskelig å lese, og det var mange merkelige ord. Jeg må ærlig talt innrømme at boka har spenning, og er bra bygget opp, men det blir for voksent innhold. Det jeg mener er at boka vil passet bedre til ungdommer fra 18 år og opp. Den første setningen i boka fikk meg til å ville slamre den igjen, det var et så avansert språk at jeg ikke ville lese mer, men bestemte meg for å gi den en ny sjanse. Da jeg hadde lest 200 sider, følte jeg for å levere boka inn og avslutte hele lesinga, men jeg presset meg til å lese den ferdig. Hver eneste side var som tortur, og jeg så fram til å bli ferdig med boka. Jeg vil gi boka en 2’er av meg, fordi dette er mer en voksenroman, og det funker ikke for meg. Jeg synes ikke «Blodets Galskap» burde nomineres til uprisen.


Amund Andreassen

Amund Andreassen

Skrevet av 24. november 2015 av Amund Andreassen på Furnes ungdomsskole

Eskil er en kamptrell som blir tvunget til å drepe andre treller. En dag får han vite at han kan få sin frihet, men at han må flytte til øya Gaptul. Det han ikke vet er at det venter farer på øya.
Boka er veldig bra skrevet og den passer bra for alle fantasyelskere uansett alder. Selv er jeg ikke veldig fan av sjangeren. Likevel fenget boka mer enn jeg hadde trodd.
Jeg anbefaler denne boka til de aller fleste. Boka er slik at den kan fenge de fleste, men man burde ha litt forkunnskaper om vikingtiden og hvordan f.eks treller hadde det på den tiden.
Jeg mener denne boka er en sterk kandidat til u-prisen.


Tobias Berteig

Tobias Berteig

Skrevet av 13. november 2015 av Tobias Berteig på Furnes ungdomsskole

Blodets Galskap er en fantasy/spenningsbok. Den har spenning gjennom hele boka og leverer en fortelling som du ikke vil gi slipp på når du først får en smakebit av den. Denne boka handler om Eskild som er en Kamptrell, han er eid av Magnus Magnarson som tvinger han til å drepe andre kamptreller. En dag får Eskild friheten på en betingelse, han må reise til øya Gaptul. Eskild har ingen anelse om hva som skjuler seg på øya. De innfødte kaller dem for nattkrigerne, de har opplevd dem noen ganger, de er svære beist som dreper for moro skyld. De innfødte sier at Eskild ikke skal gå over fjellet, men Eskild bare fnyser av dem og begir seg over fjellet til det nye stedet han skal bo. Blodets galskap er den beste boka jeg har lest og den har ingen feil sånn som jeg ser det. Denne boka passer for både ungdom og voksne. Den er så spennende at du rett og slett ikke klarer og legge fra deg boka. Jeg anbefaler den på det sterkeste til alle og enhver. Jeg gir den 6+. Jeg anbefaler denne boka til U-prisen.


Thomas

Thomas

Skrevet av 1. november 2015 av Thomas på Lindeberg

Dette er første bok av en norsk forfatter. Hvis hun fortsetter sånn kommer det til å bli internasjonal suksess. Super spennende bok (som både mamma og søsteren min har lest og likte den veldig også.) Bra skrevet og bra plott. Gleder meg til neste. Bør vinne upris !!!


Marie

Marie

Skrevet av 7. oktober 2015 av Marie på Tromstun skole

Ingen tradisjonell fantasibok om drager, vampyrer og magikere, men en bok om et folk uten føleser og samvittighet. Eskil trodde han var stor og sterk, men får en overraskelse av nattfolket når de setter de røde øyne i han og kaller han en svekling. Boken byr på en reise til en øy uten menneskelige normer, regler og verdier og gir deg et innblikk i hvordan verden ville vert uten kjærlighet og medlidenhet. Anbefales på det sterkeste!

Vis flere anmeldelser

Til toppen