Blod på hendene

Magnhild Bruheim Samlaget 2013 5 anmeldelser

Kampen mot pelsdyroppdrett får stadig breiare støtte etter kvart som media viser bilete av dyr som lir. Like etter ein aksjon blir Kami kontakta av ein ukjend mann som følgjer godt med på alt ho gjer. For henne blir situasjonen Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

hilde

hilde

Skrevet av 2. mars 2016 av hilde på Rothaugen skole

jeg liker ikke den boka her det smaker bærs ternigs kast 0
F*** smaker som en k**


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Kevins vurdering

Jeg synes boka er spennende og godt oppbygget, ei god bok for ungdom som det står skrevet bak på boka. Det er krim fra flere sider som viser at verden kan være et sykt sted å leve i, selv i ei bygd i Norge. Noen er små-krimminelle, mens andre er forbrytere av værste sort. Boka viser den forskjellen, men sier også at små-krimminelle saker ikke er bra det heller.
Jeg synes detter er ei god bok og anbefaler alle ungdom å lese den.

Av Kevin


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

«Du har også blod på hendene…»

Pelsindustri, sikkert noe alle har en formening om eller ihvertfall har hørt om. Det å få dyr til å lide bare for å tjene penger. Meningsløst, tenker du, ja, kanskje det er det, men hvilke følger får det? Du bare sitter der og ikke gjør noe med det.. Hva med å reise seg opp av stolen og faktisk gjøre noe du brenner for, noe du synes er urettferdig, gjøre noe med det, ikke bare sitte i stolen og gjøre ingenting.

Ja, det er litt av det boka handler om. Å stå opp imot det man synes er feil, uansett hvilke følger det får. Uansett om du kan bli skadet eller tatt i forsøket om å gjøre noe ulovlig, noe du tror på.
Dette er enda en bok om Kami og Bente hvor Kami er med på aksjoner. Aksjoner for å stoppe pelsindustrien, for å ta bilder av dyr som lider, og sende dem på youtube, til avisa, og få folk til å bry seg.

Helt til det har gått for langt. Anonyme meldinger strømmer på.»Vi veit kva du var med på inatt. Du bør passa deg. Det er folk som held dykk under oppsikt.» Og Kami blir mer og mer usikker.. Er det lurt å være med på aksjonene? Hvem kommer meldingene fra? Samtidig følger vi ei jente ved navn Grete Gjerde. En tenåring. En helt vanlig tenåring, bortsett fra at foreldrene hennes driver med pelsindustri. Hun har ikke gjort noe galt, men da hun også får meldinger «Du har blod på hendene du også..» begynner hun å lure. Hva er egentlig meningen med å leve?

Da jeg først begynte å lese «Blod På Hendene» tenkte jeg at det var en sånn typisk barnebokaktig fortelling om ungdommer som sto imot pelsindustrien. Men da jeg kom litt videre ut i boka fant jeg ut at den ikke var så verst allikevel. Joda, den var jo på nynorsk, og kanskje litt enkel, men jeg likte boka. Jeg likte spenningen, usikkerheten og skiftingen mellom personene gjennom boka. Alle meningene, de mystiske meldingene, rett og slett det å være ung, gjorde det verdt å lese boka. Så, ja, jeg anbefaler boka til både gutter og jenter i tenårene. 🙂

Av Hanne


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

«Jeg har blod på hendene!»

Boka handler om pelsindustri i Norge.
I boka komme det veldig mange negative sider om akkurat dette, men man ser det fra to sider.

I den første delen av boken får man høre veldig mye om Kami, dette er «hovedpersonen» i boka. Hun er og vennene hennes er aksjonister. Men selv om denne boken er en veldig sterk bok om pelsdyr og før fram et veldig sterkt budskap, så handler den også om kjærlighet. Kami er nemlig forelsket i en av vennene sine, men hun sliter med å få det fram. Samtidig var det noen som så henne på den første aksjonen de var på, og hun får meldinger om å snakke og slikt fra en mann som så henne.

Samtidig møter vi en vanlig jente som heter Grete, det eneste problemet er at foreldrene henne driver med pelsdyr. Da møter vi den andre siden av saken om pelsdyrindustri. Hun får hat meldinger, vennene snur seg mot henne og hun får en tøff tid på grunn av dette. I slutten av boken kommer hun fram til: Er livet noe vist å leve med alt dette?

Jeg synes dette var en gripende bok, den var veldig bra. Selv om jeg var veldig skeptisk i starten av boken, den virket kjedelig. Men den bygger seg veldig opp, og i slutten måtte jeg liksom lese den ferdig. Dette er en ungdomsbok jeg virkelig anbefaler, spesielt for de som ikke er så glad i lange, tunge bøker.
Denne boka synes jeg både passer til gutter og jenter.

Av Cecnil


marie

marie

Skrevet av 4. april 2013 av marie

Du har også blod på hendene

Boka handler først og fremst om pelsindustri.
En jente som heter Kami er med i en gruppe som gjerne vil få stopp på det. De bryter seg derfor ulovlig inn på pelsdyrfarmer, og prøver å ødelegge så mye slik at farmene ikke får sendt ut pelsen.
Etterhvert er det en mann som begynner å følge med på Kami. Han begynner å sendte anonyme meldinger, og etterhvert følger han etter henne. Han sier han skal sladre til politiet, men Kami velger å ikke fortelle noe til vennene sine.

Samtidig er det en jente som heter Grete som har forsvunnet. Grete hadde rømt hjemme i fra fordi hun ble mobbet av andre fordi foreldrene drev med pelsindustri.
Ingen vet hvor ho er inntil Kami en gang så ho i byen. Kami gjenkjente lua som hadde et hull bak hvor hestehalen stakk ut.
Etterhvert sitter Kami på i bilen til en mann, hun snur seg, og i baksetet ser hun luen til Grete.

Jeg syns boka er noe helt for seg selv. Jeg har aldri noen gang lest en slik bok. Da jeg begynte å lese var det vanskeligere å komme fremover. Det tok litt tid før boka begynte å komme inn i handlingen, men etterhvert ble det vanskelig å legge fra seg boka. Dette er en ungdommsbok, og jeg anbefaler den til alle som liker spenning.

Av Sar.Mb

Til toppen