Blindsone

Anders Totland Gyldendal 2021 91 anmeldelser

For Sanne er det berre ein ting som gjeld: kjærasten Henrik. Det er dei to mot verda. Så nærmar russefesten seg, og Sanne blir overraska når Henrik plutseleg vil dra dit. Han har då ikkje vore oppteken av sånn før? Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Leander

Den var grei

Skrevet av 14. desember 2021 av Leander på Mæla ungdomsskole

Jeg ville anbefalt denne boka til en som er tenåring. Boka har mye som er vanlig i en tenårings liv og kan lære folk om hvordan noen har det. Denne boka er lett leselig og er ikke vanskelig å forstå. Den handler om en jente og kjæresten.

Sanne er 16 år og går på vgs. Hu bor med broren, søstera og morra i et lite sted i Norge. Hun har en kjæreste som er russ og interiset i råning. De har et par episoder som kan være upassende for enkelte men det går fort over. Det er også noen linjer med dårlig språkbruk. Mange av scenene er like på en måte. Det er samme handlinga i mange av de, det kan bli litt kjedelig mot slutten.
Sanne får mistanker om at Henrik ikke er interessert i henne og at han bare vil ha henne for å tilfredstille seg selv.
Helt på slutten ble det litt annerledes. Sanne og Henrik møter på noen problemer som de kanskje har noen hull i forholdet dems.

Jeg syntes boka var bra men kunne vært litt bedre. Det var på slutten av boka det begynnte å bli spennende. Handlingen kan være gjennkjennelig for noen og den kan kanskje være litt mmorsom for dem. Men jeg ville gitt denne boka terningkast 4.


Andrine Fjeld

Blindsone

Skrevet av 14. desember 2021 av Andrine Fjeld på Dokka Ungdomsskole

Blindsone

Boka handler om en jente som heter sanne. Hun har en kjæreste som heter Henrik, han er litt eldre enn sanne, og kjører bil. De meste av treffene foregår i bilen, helt til Henrik plutselig vil på en russefest og alt går galt.
Jeg synes boka var ganske rolig i starten, sanne gikk på skolen, hun gikk hjem, spiste også henta Henrik hun med bilen. Det var sånn hverdagen gikk om og om igjen. Det ble litt dødt, men etterhvert begynte det å skje ting og da ble det spennende. På slutten klarte jeg så vidt å legge fra meg boka fordi det var så nervepirrende. Jeg likte boka veldig godt. Terningkast 5.


Per Jostein

BLINDSONE

Skrevet av 14. desember 2021 av Per Jostein på Stokksund skule

Blindsone er ei bok som handlar om bilar og eit samfunn som dei kalla råning. Anders Totland er forfattaren til denne boka han er 35 år gammal og har skrive bøker som Engel i snøen.

Om boka
Ho elsker fart og bilar.
Kjærasten er den 2 år eldre Henrik.
Alt er bra når dei to er samman i bilen hans.
Men så kjem russetida, og Henrik vil vere med på Feiringa.
Sanne har hørt mykje om kva som skjer på festane til russen.
Og ho er då ikkje typen som vil sittje heime og vente?

Boka er spennande sida den er fullt med adrenalin og sidan Henrik tøyer litt på fartsgrensa. Denne boka passer for ungdomen for sittt innhold i boka ungdommen kan lære av boka på sin egen måte.
Denne boka vill eg gi terning kast 3 pågrunn av at ungdomen kan lære av den og ikkje gjer samme feila.


Aleksandra

Grei men ikke helt topp

Skrevet av 13. desember 2021 av Aleksandra på Rå skole

"Blindsone" er innenfor dramasjangeren og er lett leselig. Boken tar opp flere viktige temaer man kan kjenne seg igjen i som kjærlighet og sjalusi. Det er lett å føle medfølelse for karakterene og de er godt skrevet. Handlingen foregår i et lite område i et rånemiljø og biler er ofte tatt opp.

Det en hovedkarakter og flere karakterer i bakgrunnen i boken. Sanne på 16 år er hovedkarakteren, hun bor sammen med moren sin og broren. Sanne går i 1 klasse i videregående, hun er veldig forelsket i kjæresten sin Henrik. De er sammen mye i fritiden for å kjøre bil men forholdet føles fortsatt ikke nærme. Henrik er 18 og er en rus, han viser ikke like mye interesse for Sanne som Sanne viser for han. Dette ser hun og derfor er hun skeptisk, det blir veldig viktig for Sanne å vite hva han driver med. Boken startet midt i handling, der Henrik og Sanne kjører bil sammen. Henrik kjører og Sanna heier på han mens de kjører opp fjellet. Begge elsker å kjøre bil sammen, de ville få kortest tid rundt ruten og tok tid. Sanne fikk vite at Henrik skulle være med på en russefest hun selv sa hun ikke skulle være med på. Ville hun gjøre alt dette for å passe på forholdet hennes med Henrik? Hun spurte seg selv spørsmålet og visste det ikke var verdt det.

Jeg synes at denne boken er en ok bok å lese men ikke den beste. Den inneholdt noen sterke ord og holdninger som gjør boken mer spennende å lese. I boken skjedde det mye men det var allikevel lett å følge med.
Temaene i boken er veldig viktige og jeg kjenner at jeg kan kjenne meg igjen litt. Selv om dette ikke er en bok jeg tenker er for meg er den sikkert for noen andre. Hvis du liker bøker der mye skjer og teksten er lett å lese, er dette kanskje boken for deg. Hovedkarakterene var veldig bra skrevet og jeg likte historien, du fikk gradvis vite mer om hvem de var, det synes jeg var en bra introduksjon. Generelt var dette en interessant bok, ikke dårlig men ikke helt best som den kan bli. Jeg gir boken terningkast 4.


Jenny

Har lest bedre

Skrevet av 10. desember 2021 av Jenny på Rå skole

Boken er innenfor sjangeren drama.
Blindsone handler kort fortalt om kjærlighet, rånemiljø, sjalusi, vennskap og russ.

Sanne er 16 år og går på vg1. Hun bor i en liten bygd i Norge, sammen med moren og storebroren hennes Sindre.
Hun har en kjæreste som er russ, og dette gjør at Sanne blir dratt inn i ting hun vanligvis ikke ville gjort. Sanne er veldig forelsket i kjæresten, men gjør dette også at hun ikke ser det alle rundt henne gjør?

Boken starter brått i en handling. Det er mange gripende og nervepirrende øyeblikk, og dette gjør boken kan være aktuell for mange. Forfatteren bruker et ungdommelig språkbruk, og får med situasjoner som jeg tror mange ungdommer kan kjenne seg igjen i. Selv om boken var aktuell og innholdsrik, fanget den ikke helt min interesse.
Jeg gir denne terningkast 4.

Vis flere anmeldelser

Til toppen