Bikkjefaen

Susanne Agerholm Gyldendal 2013 18 anmeldelser

Pernille er superflink, super fairtraide og politisk bevisst. Tvillingbroren Pelle trives godt i sofaen hvor muttern gjerne serverer noen potetskruer når det trengs. Det er ro og stillstand i familien. Men så oppdager tvillingene alkoholikeren og bikkja hans nede i Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Emilie Hole

Emilie Hole

Skrevet av 10. desember 2013 av Emilie Hole på Mølladammen skole

«Bikkjefaen» av Susanne Agerholm

Tittel: Bikkjefaen
Forfatter: Susanne Agerholm
Forlag: Gyldendal
Antall sider: 152
Årstall: 2013
Sjanger: Spenning
Det handler om de to hovedpersonene Pernille og Pelle som er tvillinger. Pernille er flink med lekser. Pelle liker seg best i sofaen med litt chips som moren gjerne serverer til ham. De har snille foreldre. Moren gjør alt for dem. Hver dag går de forbi et gult hus. Han som bor der er alkoholiker og heter Freddy. Freddy mishandler hunden sin, Skvetten. De spionerer på det gule huset og prøver å få tak i hunden for at den skal få et bedre hjem. Pernille og Pelle får tak i hunden. Noen dager senere banker de på døren hans. Etter hvert ser de sykebiler og politibiler utenfor huset hans. De drar til sykehuset og finner ut at Freddy besvimte og at han havnet i rullestol.
Temaet er vennskap mellom dyr og mennesker.
Denne boken passer bra for 11 -14 år for folk som liker spenning.
Terningkast: 5


Christine

Christine

Skrevet av 9. desember 2013 av Christine på Mølladammen

Veldig bra skrevet! Jeg synes at du fromulerte dine meninger bra.


Kasper Dolmset Olsson

Kasper Dolmset Olsson

Skrevet av 4. desember 2013 av Kasper Dolmset Olsson på Mølladammen

”Bikkje Faen” av Susanne Agerholm
 Hvordan likte du boka?
Jeg likte boka sånn passe. Det var litt vanskelig og vite hvor hovedpersonene befant seg i boka fordi de først var på et sted og så på et annet. Boka hadde vært bedre hvis det hadde vært mindre kapitler fordi da hadde det vært lettere å følge med og da hadde jeg forstått mer.

 Hvordan er språket i boka/hvem passer den for?
Språket i boka er for ungdommer. Det er vanskelig og forstå noen ord, men boka går absolutt ann å lese for det. Boken passer for gutter og jenter på 12-18 år.

 Lærte du noe av å lese denne boka/er du opptatt av temaet?
Jeg lærte ikke så mye av å lese boka. Noe jeg lærte var at hvis man skal gå forbi et hus flere ganger, for å for eksempel se hvordan det går med en hund, så burde man ha annerledes klær hver gang. Dette er ekstra viktig hvis man spioner på noen, for å ikke bli oppdaget. Jeg var veldig opptatt av temaet i boka fordi det var spennende og morsomt å lese om hva de gjorde og hvordan de gjorde det.

 Får du lyst til å lese mer om forfatteren/terningkast?
Ja, jeg kunne tenke meg å lese mer om forfatteren og se hvordan de andre bøkene er. Jeg gir boka terningkast 4.


Thomas Johannessen

Thomas Johannessen

Skrevet av 2. desember 2013 av Thomas Johannessen på Åkra Ungdomsskole

Bokmelding Laga av Thomas Johannessen
Tittel: Bikkjefaen Forfattar: Susanne Agerholm
Side tal: 152 Forlag: Gyldendal
Hovudpersonane
Hovudpersonane i denne boka er Pernille og Pelle dei er tvillingar. Dei er utskjemde og får nesten alt dei vil. Dei gjer alt for å få det dei vil ha. Og ein plass i boka føltest det ut som dei blir erstatta av nokon mykje snillare folk.
Pelle er ein sofa gris som ikkje gjer lekser, han liker ikkje å trene. Etter ei stund blir han mester hjernen i planen for å få Skvetten. Heilt til slutt blir han den snille fyren som seier unnskyld.
Pernille er ei jente som gjer lekser heile tida og spisar nesten ingen ting. I starten er ho ei som absolutt skal ha det ho vil ha, seinare får ho ei mindre rolle. Mens mot slutten er hun den som får informasjon frå Skvetten.
Miljø og handling
Pelle og Pernille får nesten alt dei vil ha Pernille blir sjalu på venninna si når ho får seg ein katt. Ho og Pelle ser ein dag ein hund som blir gjort vondt med av eigaren sin. Dei legg ein plan for å skaffe seg denne hunden.
Handlinga går føre seg i ein liten by, miljøet går mellom eit vanleg miljø og eit drikke miljø.
Målet i boka er å få Skvetten
5. Grådighet.
6.Ungdomsspråk.
Oppsummering
Det ser ut som boka har 3 forskjellige forfattarar som skriv kvar sin del av boka. Historia var bra men hovud personane irriterte meg spesielt når dei først forandra seg, da skjedde det bare plutselig mens andre gong forandra dei seg litt før litt etter litt. Det irriterer meg at ingen kan forstå at Skvetten er ein hund dei kan seie det om andre hundar men ikkje Skvetten. Hadde det ikkje vært for dette så ville dette vært ei god bok.


Malin Løkker Ytterstad

Malin Løkker Ytterstad

Skrevet av 1. desember 2013 av Malin Løkker Ytterstad på Kråkerøy ungdomsskole

I denne boka så handler det om tvillingene Pelle og Pernille. Pelle er ganske lat, han ligger foran tvèn med potegull og gidder ikke gjøre lekser. Pernille er annerledes, hun er veldig opptatt av utseende, trener ofte og spiser lite. Hun er også veldig opptatt av skole og gjør mye lekser.

I et gult hus som tvillingene går forbi hver dag bor Freddy. Der er det fullt av røyk og ølflasker. Freddy er en narkoman som eier en hund som heter Skvetten. Skvetten blir misshandlet av Freddy og Freddy bryr seg ikke om noen ting.

I denne boken møter tvillingparet en helt annen verden som de vil finne ut mer av. Jeg la merke til at språket i boka kan bli ganske grovt med banning osv. men ellers synes jeg det var et ganske normalt språk. Jeg synes boka var helt grei, den var spennende, men også ganske kjedelig til tider.

Vis flere anmeldelser

Til toppen