Bian Shen

Torbjørn Øverland Amundsen Gyldendal 2013 13 anmeldelser

Arthur fyller 14 år i morgen, men han vet han vil dø i løpet av natten. Han vet også at han vil våkne opp i en ny kropp, i en ny familie, hjelpeløs med et spebarns kroppskontroll, men med alle Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hedda Fredrikke Wiese

Hedda Fredrikke Wiese

Skrevet av 20. november 2013 av Hedda Fredrikke Wiese på Kråkerøy ungdomsskole

Bian Shen
Tittel: Bian Shen
Forfatter: Torbjørn Øverland Amundsen
Utgivelsesår: 2012
Sidetall: 446
Sjanger: Drama

Et av barna har planer om å utslette hele menneskeheten, ved hjelp av mystiske onde krefter. Sammen med det amerikanske datageniet Nathaniel, og den frambuse venninnen Raven – også hun et av barna – prøver Arthur å stoppe ondskapen. Det bringer dem via Paris og Wales til Yellowstone, og skal vise seg svært farlig.

Boka så veldig spennende ut da jeg så på omslaget av boka men jeg syntes boka var veldig vanskelig å skjønne, og å sette seg inn i. Språket var annerledes, og jeg skjønte veldig lite, dette fikk meg til å gi opp boka veldig lett. Kan anbefale denne boka til de som liker å lese lange bøker, men for min den ble denne boka litt for kjedelig.


Lina Marie Malmedal

Lina Marie Malmedal

Skrevet av 13. november 2013 av Lina Marie Malmedal på Fræna ungdomsskule

Bian Shen
Forfatter: Torbjørn Øverland Amundsen
Forlag: Gyldendal
Sider: 445

Boka består av ei hovudhistorie, og mellomkapitell som fortel ei anna historie. Det er ditt eige val om du vill lese mellomkapittela eller ikkje sidan det er ei anna historie. Boka handlar om Eshu som er fanget i attfødelse, og Nathaniel ein forskarspire som arbeider på ein revolusjonerande maskin. Saman skal de redde verda.
Boka starter veldig bra med å sette lesaren inn i liva til dei to personane og forklare korleis «nettverket» Eshu er med i fungerer. Og korleis maskina til Nathaniel fungerer.
Eg blei veldig oppslukt i Nathaniel sin teori om å lokalisere menneske ut i frå hjernebølgane deira. Når han gong på gong fekk talet 421 ringte det ei bjelle hos meg, og eg byrja med eit å forstå samanhengen mellom dei to historiene.
Eg synest boka var svært begivenhetsrik i starten. Alt som skjedde gjorde at eg bere var nøyd til å fortsette å lese. Men mot midten begynte handlinga å bremse og det blei mange kapittel med utan noko spenning. På slutten henta spenninga seg inn i igjen når Nathaniel og Eshu byrja å jakte på fienden.


Thea Haltia

Thea Haltia

Skrevet av 6. november 2013 av Thea Haltia på Torstad Skole

Tittel: Bian Shen
Forfatter: Torbjørn Øverland Amundsen
Forlag: Gyldendal
Årstall: 2013
Antall sider: 449
Arthur våkner den sommermorgenen. Det var jo egentlig ikke helt meningen. Bit for bit får Arthur vite hvorfor han overlevde 14-årsdagen, og hver bit er mer skremmende enn den forrige. Et oppdrag om å redde verden, en gal venn og en amerikansk datanerd setter livet til Arthur helt på hodet.
Bian Shen er en bok der man kommer inn i handlingen på første side. Jeg ble fort interessert, men etter de to-tre første sidene gikk jeg lei. Den raske starten er etterfulgt av kjedelige og uforståelige sider om ting du ikke skjønner noe av før du har kommet godt og vel inn i boka. Og da handlingen først startet, ble den veldig lite realistisk.
Min leseopplevelse var ikke særlig suksess. Jeg måtte sette alarm på mobilen, og tvinge meg selv til å lese hver dag. Handlingen ble så usannsynlig og ekstrem at jeg ikke klarte å leve meg inn i boka, selv om språket var godt. En smule forvirrende på starten og mot slutten, men man klarer i det minste å finne ut om det ender bra eller dårlig.


Elin Bolin

Elin Bolin

Skrevet av 4. november 2013 av Elin Bolin på Mølladammen skole

Bian Shen
Tittel: Bian Shen
Forfatter: Torbjørn Øverland Amundsen
Utgivelsesår: 2012
Sidetall: 446
Sjanger: Drama

Denne boken tror jeg handler om en Barn som ikke kan bli eldre enn 14 år. På 14 årsdagen deres blir de tatt inn i et slags rike og født inn i en ny barnekropp. Det er mange Barn som er med på denne sirkelen. De har en leder og underledere. De har på en måte et eget slags nettverk der alle Barna kan snakke sammen. Alle Barn blir født på ny hele tiden. De lever i en slags ond sirkel som de vil komme ut av. De husker alt fra sine forrige liv. Av en eller annen grunn så forvandlet Arthur seg ikke om til et nytt barn på 14 årsdagen. Han vil finne ut hvordan og prøver å finne ut av dette. Annen hvert kapittel så handler det om en annen person. Han tror jeg er 26 og han er en forsker. Han prøver å lage et program som viser hvor mange personer som lever på jorda akkurat. Mellom hvert kapittel er det en svart side der det står om et barn som blir født på nytt.
Jeg synes at boka var bra skrevet med lett forståelig tekst. Boken utgangspunkt er bra. Bak boka så står det at det handler om Barn som blir født om og om igjen hele tiden. Jeg ble veldig interessert i boka og ville lese mer når jeg leste det, men når jeg begynte å lese mistet jeg interessen. Det var veldig distraherende at det var om to ulike personer som ikke hadde noen ting med hverandre å gjøre. Hvis boken bare hadde hvert om Arthur så hadde jeg likt den veldig godt. Jeg vil gjerne lese mer av forfatteren hvis de neste bøkene blir mer ryddig. Jeg gir boka terningkast 3 alt i alt, men de delene om Arthur 5.


Anna Julie Rødal

Anna Julie Rødal

Skrevet av 16. oktober 2013 av Anna Julie Rødal på Fræna ungdomsskule

BIAN SHEN av
Spennande på tross av tyngden

Denne boka handlar om barn som blir født på ny. Desse barna døyr og blir født på nytt kvar gong dei fyller fjorten år. Dei har levd i mange tusen år. Når dei blir født på nytt, blir dei igjen spedbarn og har ingen kontroll over kroppen sin. Dei blir alltid det same kjønnet. Nettverket er ein plass der alle Barna kan samlast og snakke med kvarandre.
Arthur er hovudpersonen i forteljinga. På fjorten-årsdagen til Arthur vaknar han og er ikkje død. Dette har aldri skjedd før med nokon andre.
Nathaniel er ein gut som forskar på å registrere alle menneske på jorda. Men han får berre opp 421 treff på heile kloden. Det han får registrert er Barna. Ein prikk på kartet er ekstra sterk. Dette er Arthur.
Dei finn kvarandre og dei skal finne ut kvifor Arthur ikkje er blitt født på nytt.
Eg synest boka var bra, spennande og ei litt annleis bok. Den var litt vanskeleg å lese. Det var for mykje som skjedde, i både hovudkapittel og mellomkapittel. Eg las mellomkapitla til slutt og det var då enklare å forstå kva mellomkapitla handla om etter ein hadde lest hovudkapitla. På tross av dette vil eg likevel gje boka terningkast fire.

Vis flere anmeldelser

Til toppen