Bian Shen

Torbjørn Øverland Amundsen Gyldendal 2013 13 anmeldelser

Arthur fyller 14 år i morgen, men han vet han vil dø i løpet av natten. Han vet også at han vil våkne opp i en ny kropp, i en ny familie, hjelpeløs med et spebarns kroppskontroll, men med alle Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Hanna Visnes

Hanna Visnes

Skrevet av 15. oktober 2013 av Hanna Visnes på Åkra Ungdomskole

Bian Shen – de mange tusen år gamle barna

Forfatter: Torbjørn Øverland Amundsen Antall tidligere utgivelser for ungdom: Bian Shen er hans debutroman og den første i trilogien. Antall sider i boka: 452 sider Forlag: Gyldendal

Arthur er en av de 421 Barna. Natten Barna fyller 14 vil kroppen deres dø, og de vil bli gjenfødt i en ny kropp et annet sted i verden. Han har ingen mulighet til å vokse opp eller dø og har opplevd verdenshistorien som barn. Men denne gangen skjer det som aldri har skjedd før. Arthur våkner opp på morgenen han fyller 14. Dette skulle ikke skjedd. Han skulle våknet opp som et lite spedbarn nå. Uten noen forståelse for hva som skjer blir Arthur eldre for hver dag. En dag blir han tilkalt av en som kaller seg for Vokteren. Vokteren forteller han at grunnen til at han nettopp denne gangen ikke ble gjenfødt er fordi han er den utvalgte. En av de andre barna, Paolo, er lei av å bli gjenfødt å vil finne en måte å dø på. Den eneste måten å gjøre dette på er å utslette menneskeheten, for da vil det ikke finnes flere kropper å gjenfødes i. Det er nettopp Arthur som er blitt utvalgt til å stoppe Paolo.

Jeg vil si hovedpersonene i boka er Arthur og Nathaniel. Nathaniel har lenge forsket på eksakt hvor mange personer det er som bor i verden basert på signaler. Da han bare får opp 421 signaler tror han at han har gjort noe galt. Det viser seg at han bare kan finne Barna i ”nettverket”. Da blir han koblet til Barna og han skal hjelpe de å finne Paolo

Selve handlingen foregår i nåtiden, men mellom hvert kapitel er det en side med en annen fortelling som jeg vil tro er fra fortiden. Denne kan du lese sammen med resten av boken eller som en egen historie.

Jeg synes forfatteren har fått frem en ganske troverdig fortelling, selv om jeg vil si boken ligger innenfor fantasy sjangeren. Han bruker en del fremmedord og det kan til tider bli en litt tung bok fordi det kan bli for mye informasjon på en gang, men språket generelt er ikke så veldig avansert å forstå. Dette var dessverre en bok jeg måtte slite meg gjennom, og den fengslet meg ikke. Jeg tror mye av dette har med at den hopper fra person til person ganske ofte og du må konsentrere deg veldig mye for å få med deg mye av innholdet. Jeg leser ofte bøker i fantasy sjangeren men denne falt ikke i smak for meg. Jeg ville anbefalt denne boken til en litt eldre aldersgruppe og til folk som liker denne typen fantasy bøker. Jeg gir boken terningkast 3/4


Bertine Stonghaugen Horn

Bertine Stonghaugen Horn

Skrevet av 14. oktober 2013 av Bertine Stonghaugen Horn på Åkra ungdomsskole

BIAN SHEN
Boka handler om Arthur som er den del av nettverket(Bian Shen), det vil si at når han fyller fjorten år blir han gjenfødt, men denne gangen skjer det ikke. Da han drømmer møter han en mann som kaller seg «vokteren». Vokteren sier at han må redde menneskeheten mot noen som prøver å drepe alle menneskene i verden. Med hjelp fra Nathaniel som oppfant et program som kan finne alle barna i nettverket, skal de finne denne såkalte Paolo. Og redde verden.

Jeg syntes det var lett å skille fra kapitlene om Arthur og Nathaniel fra hverandre, det gjorde boken mye letter å lese. Det er ofte vanskelig å skille kapitler fra hverandre i bøker(syntes jeg). Boken var litt lang for meg(449sider), den er kanskje bedre å lese for noen som liker lengre bøker, eller leser mer. Boka hadde også gode beskrivelser av personene og stedene.

Boka hadde også noen «mellomkapitler» som det stod foran i boka at du kunne lese dem på forskjellige tidspunkt, du kunne lese dem etterpå, mens du leser gjennom boken eller ikke i det hele tatt. Det var et mellomkapittel foran hvert kapittel og var ikke større enn en side.

Boken var litt kjedelig for min smak, jeg leser normalt ikke den type bøker, og jeg leser som oftest ikke så lange bøker. Boken var ikke dårlig, den var godt skrevet, og jeg kunne anbefalt den til noen andre, men den var ikke noe for meg.


Ronja Tiia Malene Midtun Tammisto

Ronja Tiia Malene Midtun Tammisto

Skrevet av 30. september 2013 av Ronja Tiia Malene Midtun Tammisto på Hop skole

Bian Shen
Tittelen er Bian Shen. Boken starter med en beskrivelse av hovedpersonen Arthur, på hans fjortenårsdag. Arthur er ikke et vanlig menneske, men en av «barna» det vil si at hvert fjortende år på sin bursdag, dør han for så å bli født på nyt i en ny kropp. Men denne gangen skjer ikke dette, i tillegg begynner han å se rare drømmer, hvor han møter noen som kaller seg for «vokteren». vokteren sier at Arthur er den eneste som kan rede menneskeheten, men ikke fra hva.

Språket i boken er lett å forstå, det er beskrivende og det passet bra til boken. Måten boka er skrevet på gjør den både interessant og spennende, det gjør det vanskelig å legge den fra deg.

Boken er kreativ og fantasifull, den er ikke som noen annen bok jeg har lest.
Boken starter beskrivende, men går over til handling nesten med en gang. Boken er lett å leve seg inn i. Den er overraskende, og lite forutsigbar hele veien. Den slutter helt annerledes enn man vil forvente.

Forfatteren heter Torbjørn Øverland Amundsen. Bian Shen er hans debutroman. Jeg synes at han lykkes bra med boken. Karakterene er spennende og historien er godt skrevet. Personlig syntes jeg at forfatteren har gjort alt riktig.

Boka er kjempebra. Den anbefales på det sterkeste til alle som liker en blanding av fantasi, spenning og virkelighet.

Til toppen