Bian Shen

Torbjørn Øverland Amundsen Gyldendal 2013 13 anmeldelser

Arthur fyller 14 år i morgen, men han vet han vil dø i løpet av natten. Han vet også at han vil våkne opp i en ny kropp, i en ny familie, hjelpeløs med et spebarns kroppskontroll, men med alle Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Mats Ellingsen

Mats Ellingsen

Skrevet av 27. oktober 2015 av Mats Ellingsen på Rothaugen skole

GOD TÅLMODIGHET, GOD FORNØYELSE

Boken Bian Shen er en fantasy bok med en veldig original fortelling, så hvis du er ute etter noe nytt, så er dette boken for deg!

Den handler for det meste om en person som heter Arthur som er en av noen hundre på Jorden som blir kalt ”barna”. De ”dør” alltid nøyaktig når de fyller 14 år, og blir gjenfødt i en annen kropp med hukommelsen i behold. Men denne gangen ”dør” ikke Arthur på 14 års dagen sin, og han blir noen dager etter kontaktet i drømmene sine av en som kaller seg ”vokteren” og får i oppdrag å stoppe et annet ”barn” som planlegger å utrydde menneskeheten. Han møter Nathaniel, (en person du får vite mye om i begynnelsen av boken) og drar til Paris for å Jakte på ”barnet” som planlegger utryddelsen.

Starten av boken var ganske forvirrende, fordi du visste ikke helt hva som skjedde, og historien hoppet litt fra person til person, og Spenningskurven steg jo lenger du kom inn i boken fordi du begynte å skjønne mer, men jeg har lest bøker som er vanskeligere å legge fra seg.
forfatteren skapte litt mystikk ved å lage mellomkapitler som er helt umulige å forstå i begynnelsen, noe som enten kan få deg til å bli irritert og ikke ville lese mer fordi du ikke skjønner noe, eller få deg interessert og ville lese helt til slutten for å finne svarene.
Boken var veldig godt skrevet, og språket passet bra iforhold til personene i boken, men den var også ganske forvirrende
Det er en original fortelling som ikke ligner på noen andre bøker/filmer, unntatt den klisjeen om at hovedpersonen skal stoppe en skurk/ond person i å ødelegge verden.
Balansen mellom fantasy og virkelighet var veldig bra, men det var dessverre uansett var litt kjedelig iblant, så han kunne kanskje prøvd å holde spenningen og interessen litt høyere oppe. For meg er det viktig at det ikke er mye grammatikkfeil i boken, noe som ikke var et problem her. Så språket var lett forståelig, noe som gjorde det lett å lese.

Jeg ville gitt boka terningkast 3/4 med trekk for at den var så forvirrende og spenningsnivået holdt en ganske lav standard. Boken passer nok mest for både Jenter og Gutter i en alder mellom 13-17 år, og jeg anbefaler den for folk med en dose tålmodighet, som liker originale fantasy fortellinger.


Lise Pettersen

Lise Pettersen

Skrevet av 12. desember 2013 av Lise Pettersen

Helt fantastisk bokanmeldelse. Stoler fullt og helt på deg, og tror nok ikke jeg vill lese den, siden du gav den terningkast 3…


Anna Julie Wallenius

Anna Julie Wallenius

Skrevet av 11. desember 2013 av Anna Julie Wallenius på Kjølleejord skole

Forvirrende fantasy

Boka handler om Arthur, en av ”barna” som blir gjenfødt på sin 14 års dag, han kan aldri bli voksen. Fanget i kroppen til et barn. Han blir kontaktet i drømmene sine av en som kaller seg ”Vokteren”. Arthur får med seg Nathaniel og de jakter på Paolo og Mercer, som har en grufull plan om å ødelegge jorda og de som bor der.

Til å begynne med syntes jeg at boka var veldig forvirrende, fordi jeg forstod ikkehelt plasseringen av personene i boka. Kapitlene vekslet på hvem som forteller, det var ikkelett å få med seg hele tiden. Boka har mellom kapitler som forteller en annen historie, jeg klarer ikke å skjønne hvorfor det er tatt med. Oka tar seg opp etter hvert, og blir ganske spennende. Det blir lettere og henge med, fordi det er mindre bytting fra person til person.

Jeg vil anbefale boka til ungdom, både gutter og jenter, de som liker fantasy og spenning.

Terningkast: 4


Emma Pedersen

Emma Pedersen

Skrevet av 27. november 2013 av Emma Pedersen på Kjøllefjord skole

PÅ JAKT FOR Å REDDE VERDEN

Bian shen
Thorbjørn Øverland Amundsen
Gyldendal forlag

Arthur er 13 år, snart 14, og han vet at han skal dø om en dag, hans fødselsdag da han fyller fjorten. Arthur dør hvert fjortende år og da blir han født på nytt, slik er det å være en av Barna, evig ungdommelighet.
Nathaniel er en 20 år gammel mann, et geni. Han finner opp en ting som vil dra han inn i det som kan redde verden eller avsløre en stor verdenshemelighet?
Noen har som plan å ødelegge verden, da blir Arthur tatt ut av den fjortenårige syklusen og får igjennom en drøm i oppdrag og stoppe denne planen. Nathaniel og Arthur møtes og legger ut på en jakt preget av menneskelige følelser.

Jeg mener at boka handler om å være annerledes og hvordan man takler det å være annerledes. Jeg ville ha gitt boka et terningkast 4, fordi at den var veldig lang og jeg hadde ikke spenningsfølelse hele veien. Den var god fordi den var annerledes, og av og til ga den meg veldig lyst til å lese videre. Men som sagt holdt den ikke spenninga hele tiden. Boka hadde mellomkapitler. De hadde først ingen mening, men i slutten forsto jeg dem. Med disse mellomkapitlene har boka to parallellhistorier . Jeg hadde også lyst å vite hvordan den sluttet, om Arthur og Nathaniel klarte å stoppe den onde planen.

Språket og mellomkapitlene gjør denne boken litt spendende. Den var skrevet bra, men handlingen var litt for kjedelig, den var ikke helt i min smak.
Boka er en spenningsbok med små biter av fantasy inni. jeg er vanlivis glad i fantasy og spenningsbøker, men denne treffer ikke helt hos meg.

Jeg vil si at boka passer best for gode lesere i alderen 14-17 år.


Aneglika Podyma

Aneglika Podyma

Skrevet av 22. november 2013 av Aneglika Podyma på Kjøllefjord skole

Har du lyst å drepe tiden? Les denne boken!

Tittel: Bian Shen
Forfatter: Torbjørn Øverland Amundsens
Årstall: 2013
Sidetall: 449
Sjanger: debutroman

«Bian Shen» handler om en 14 år gammel gutt som heter Arthur som er hovedpersonen i boken. Han har levd i 7000 år og kan alle verdensspråkene. Det er flere som han, og ingen av dem vet hvorfor de hele tiden blir født i en ny kropp. Det er det de prøver å finne ut av i denne boka. Boka handler også om en ung matematiker som har funnet et program som viser hvor mange mennesker det er på jorden, men det er noe som ikke stemmer, og sammen kommer de til å arbeide for å redde verden.
Boka startet ganske rotete. Det første kapitlet handlet om gutten med navnet Arthur, mens man måtte lese langt ut i neste kapittel før man forsto at det handlet om en annen gutt, Nathaniel. Det var mye rot i de 10 første kapitelene. Derfor gikk det tregt å lese, og det var litt slitsomt.
Jeg ble kjent med hovedkarakteren, men det var en litt kjedelig karakter. Det var ikke noe som kunne gjøre at jeg kunne like hovedkarakteren. Den var rett og slett kjedelig. Jeg klarte ikke å leve meg inni karakterene.
Språket var enkelt å lese. Det var ikke noen vanskelige ord og den beskreiv det som var viktig, noe som jeg syns er viktig for og ikke bli lei av boken. Boken var spennende i noen kapitler, resten av kapitlene ble litt kjedelig. Det var litt monoton.
Spenningen var passelig, i noen kapitler var det spennende, mens i andre var det kjedelig.
Jeg vet ikke om forfatteren har oppnådd det han ville.
Jeg anbefaler boken til de som vil drepe tiden.
Terningkast: handling 3, språke 4
Jeg vil gi denne boken dette terning kastet , fordi den var rotete i de første kapitlene, hovedkarakteren var kjedelig, slik at jeg klarte ikke å leve meg inn. Samtidig var språket var enkelt å lese og hadde et godt plot. Derfor vil jeg gi den ¾.

Vis flere anmeldelser

Til toppen