Berserk (Sleggja 2)

Øystein Runde Gyldendal 2018 17 anmeldelser

Hardt skada etter slaget ved Svolder, og med behov for persisk silketråd til å sy såra sine, må Olav Sleggja vende tilbake til huset foreldra hans døydde i. Men området er ikkje lenger trygt: Tre svært ulike grupper av berserkar, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse?

Magnus Sande

Magnus Sande

Skrevet 7. desember 2018 av Magnus Sande på Harestua skole

Berserk er en fantastisk bok som definitivt fortjener terningkast seks! Alle aspektene ved boka er kjempebra! Alt fra dritkule illustrasjoner til en ekstremt badass hovedperson gjør at denne boka er, etter min mening, den beste tegneserien jeg noensinne har lest! Det er til tross for at den er på nynorsk. Vanligvis hater jeg nynorsk, men det passet veldig bra i Berserk. Berserk er også skikkelig morsom. Det var flere ganger at jeg måtte le høyt mens jeg leste den. Det er heller ingen mangel på forskjellige karakterer med mange forskjellige personligheter og historier. Jeg finner ingen ting som trekker boka ned, så Berserk får en klar sekser fra meg.


Bjarne

Bjarne

Skrevet 7. desember 2018 av Bjarne på Lom ungdomsskole 10B

Boka handlar om ein mann som heiter Olav sleggja som er tidligare træl. Han blir satt til eit livsfarlig oppdrag om å drepe Olav Tryggvason. Nå er Tryggvason død og sleggja har alvorlege skadar. Sleggje har med seg ungen til Tryggvason som heiter Olve. Sleggja må ta med seg Olve og reise tilbake til huset der foreldrane hans døde, for å få tak i silketråd slik at han får sydd såret sitt.
Det er gode illustrasjoner i boka slik at ein får danna seg eit bilete av korleis personane er. Boka er veldig forvirrande på starten men etter kvart så kommer den seg. Og slutten gjekk det ganske fort for seg. Eg fekk ikkje med seg alt som skjedde.
Eg gjev denne boka karakteren 3.


Alex

Alex

Skrevet 6. desember 2018 av Alex på Brandbu ungdomsskole

Boken Bersek er en bok om viking tiden. Olav sleggja er hard skadet og trenger hjelp, men ikke bare han en liten gutt med navn Olve trenger hjelp. Nå er Olva klar til å dø, men Odin vil noe annet. Jeg gir terningkast 5


Martin

Martin

Skrevet 22. november 2018 av Martin på Brandbu ungdomsskole

Boka handler egentlig bare om en mann som passer på et barn til kameraten sin.
Jeg gir denne boka terning kast 3
Det som var bra med denne boka var at illustrasjonene var kul. Vi fikk bra informasjon om noen av personene i boka, de skrev også opp alle navnene på første side.
Det som var litt dårlig med boka var at den var veldig forvirrende. Du starta liksom med engang uten å vite hva som har skjedd. Plotten var heller ikke så bra, siden bare masse rart skjedde skikkelig raskt. Til slutt vil jeg si at vi kunne ha fått mer informasjon og bakgrunn, hva som skjedde med faren til ungen og at slutten ikke skulle være så kjedelig.


Mia

Mia

Skrevet 21. november 2018 av Mia på Lom ungdomsskole 10A

Boka handler om Olav Sleggja, som er grufullt skada, og flyt i land ved Skåne, der berserkane herskar.

Dette er ein teikneserie. Den er veldig lettlest, som teikneseriar flest. Boka baserer seg på norrøn mytologi. Språket passar til boka, og dei norrøne orda står forklart fremst i boka. Dette er ikkje mi type bok, men forteljinga har mykje innhald og action. Til tider er det litt drøyt. I starten var det litt vanskeleg å få med seg alt, men det vart betre etterkvart.

Derfor gjev eg boka terningkast 3.

Vis flere anmeldelser

Til toppen