Berserk (Sleggja 2)

Øystein Runde Gyldendal 2018 16 anmeldelser

Hardt skada etter slaget ved Svolder, og med behov for persisk silketråd til å sy såra sine, må Olav Sleggja vende tilbake til huset foreldra hans døydde i. Men området er ikkje lenger trygt: Tre svært ulike grupper av berserkar, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Bjarne

Bjarne

Skrevet av 7. desember 2018 av Bjarne på Lom ungdomsskole 10B

Boka handlar om ein mann som heiter Olav sleggja som er tidligare træl. Han blir satt til eit livsfarlig oppdrag om å drepe Olav Tryggvason. Nå er Tryggvason død og sleggja har alvorlege skadar. Sleggje har med seg ungen til Tryggvason som heiter Olve. Sleggja må ta med seg Olve og reise tilbake til huset der foreldrane hans døde, for å få tak i silketråd slik at han får sydd såret sitt.
Det er gode illustrasjoner i boka slik at ein får danna seg eit bilete av korleis personane er. Boka er veldig forvirrande på starten men etter kvart så kommer den seg. Og slutten gjekk det ganske fort for seg. Eg fekk ikkje med seg alt som skjedde.
Eg gjev denne boka karakteren 3.


Alex

Alex

Skrevet av 6. desember 2018 av Alex på Brandbu ungdomsskole

Boken Bersek er en bok om viking tiden. Olav sleggja er hard skadet og trenger hjelp, men ikke bare han en liten gutt med navn Olve trenger hjelp. Nå er Olva klar til å dø, men Odin vil noe annet. Jeg gir terningkast 5


Martin

Martin

Skrevet av 22. november 2018 av Martin på Brandbu ungdomsskole

Boka handler egentlig bare om en mann som passer på et barn til kameraten sin.
Jeg gir denne boka terning kast 3
Det som var bra med denne boka var at illustrasjonene var kul. Vi fikk bra informasjon om noen av personene i boka, de skrev også opp alle navnene på første side.
Det som var litt dårlig med boka var at den var veldig forvirrende. Du starta liksom med engang uten å vite hva som har skjedd. Plotten var heller ikke så bra, siden bare masse rart skjedde skikkelig raskt. Til slutt vil jeg si at vi kunne ha fått mer informasjon og bakgrunn, hva som skjedde med faren til ungen og at slutten ikke skulle være så kjedelig.


Mia

Mia

Skrevet av 21. november 2018 av Mia på Lom ungdomsskole 10A

Boka handler om Olav Sleggja, som er grufullt skada, og flyt i land ved Skåne, der berserkane herskar.

Dette er ein teikneserie. Den er veldig lettlest, som teikneseriar flest. Boka baserer seg på norrøn mytologi. Språket passar til boka, og dei norrøne orda står forklart fremst i boka. Dette er ikkje mi type bok, men forteljinga har mykje innhald og action. Til tider er det litt drøyt. I starten var det litt vanskeleg å få med seg alt, men det vart betre etterkvart.

Derfor gjev eg boka terningkast 3.


Tim Kimmeritz

Tim Kimmeritz

Skrevet av 19. november 2018 av Tim Kimmeritz på Vadsø ungdomsskole

Berserk
Det var veldig drøye tegninger, man så litt vel mye av og til for at det skal være en ungdomsbok. Jeg synes IKKE det passet med nynorsk i denne boken. Samtidig var det veldig lite handling til at boken var på hele 124 sider. Det passet som en tegneserie selv om det var drøyt. Det var mye som kom bra ut som tegneserie, selv om noe trakk ned. Handlingen i seg selv var godt tenkt men det var lite handling. Tegningene var av god kvalitet, men ganske drøy, det var bra tegnet.

Karakter: 3

Vis flere anmeldelser

Til toppen