Berserk (Sleggja 2)

Øystein Runde Gyldendal 2018 16 anmeldelser

Hardt skada etter slaget ved Svolder, og med behov for persisk silketråd til å sy såra sine, må Olav Sleggja vende tilbake til huset foreldra hans døydde i. Men området er ikkje lenger trygt: Tre svært ulike grupper av berserkar, Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Jonas Hæier

Jonas Hæier

Skrevet av 14. desember 2018 av Jonas Hæier på Stuenes skole

Berserk Sleggja
Boka er skrevet som en tegneserie på nynorsk av Øystein Runde. Det er gitt ut på Gyldendal forlag i 2018. Det er en veldig brutal historie fra vikingtiden med blodige bilder. Den handler om Olav Sleggja som har blitt sendt ut på et livsfarlig oppdrag ved å drepe Olav Tryggvason. Sleggja klarer oppdraget, men skadene er livstruende. Han må ta med seg sønnen til Tryggvason hjem til foreldrenes hus så han kan rense såret han har fått og sy det igjen med silketråd. Det er ikke lenger trygt i byen, blodige kamper foregår og Sleggja må ta parti med en av de tre berserkgjengene.
Boka var forvirrende i starten, men alt knyttet seg sammen til slutt. Den har gode illustrasjoner, men den var litt for dramatisk for meg. Jeg synes den passer best for 13 år og oppover på grunn av brutale bilder. Jeg gir derfor boken karakteren 3.


Erling Svinvik

Erling Svinvik

Skrevet av 11. desember 2018 av Erling Svinvik på Surnadal ungdomsskole

Berserk

Berserk handlar om Olav sleggja som er hardt skad og trenger hjelp! Han har også med seg ein liten gut som heiter Olve. Og Olav har loft at han skal passe på Olve med sitt liv. Denne boka er en sjanger av Fantasy på grunn av at det er mange kule illustrasjonar og bildar i teksten.
Den starter litt midt i handlinga på grunn av at Olav har akkurat fått eit stort kutt over magen, nesten som at tarmane detter ut. Eg synest at spenningskurven var mest på slutten, fordi det var en veldig gøy slutt. Den slutter litt overraskande, men også litt forventa.
Boka får meg til og Se andre ting med nye auger, fordi eg tenkjer at kanskje det var sån i vikingtida eller for lenge sidan. Karakterane og miljøet er realistiske, men det var ein tur i boka der det var ein kjepp som snakket og det var ikkje så realistisk, man alt det andre var realistisk.
Den var lett og lese, fordi det ikkje var så mykje ord på kvar side og det var ein teikneserie. Det var mange morosame ord i teksten så gjorde at den vart lettare og lese.
Eg trur at forfattaren prøver og få fram litt historie og kanskje korleis det var for noen tusen år sidan. Det beste med boka var at det var ganske mange morsame bileter og setningar. Det som var en svakheten med boka var at eg ikkje skjønte så mykje i starten, men den var ganske bra fordi.
Eg gjev denne boka Terningkast: 4, fordi den var litt treig, men den vart betre på slutten.


Nicolai Andre

Nicolai Andre

Skrevet av 11. desember 2018 av Nicolai Andre på Harestua skole

Berserk av Øystein runde

Boken handler om Olav slegga som skall ta vare på ole Rågsson.

Jeg gir boken terningkast 5

-spennende
-humor
-bra illustrasjoner
-lyst til å lese ferdig
-Illustrasjonene hang sammen
-lit vanskelig språk


Tobias

Tobias

Skrevet av 11. desember 2018 av Tobias på Harestua skole

boka berserk handler om at olav er skada og trenger hjelp. Det er action fra første start jeg mener at denne boka burde få terninkast 5 eller høyere fra alle boka er lett å lese og du trenger ikke å være super smart for å skjønne boka.


Magnus Sande

Magnus Sande

Skrevet av 7. desember 2018 av Magnus Sande på Harestua skole

Berserk er en fantastisk bok som definitivt fortjener terningkast seks! Alle aspektene ved boka er kjempebra! Alt fra dritkule illustrasjoner til en ekstremt badass hovedperson gjør at denne boka er, etter min mening, den beste tegneserien jeg noensinne har lest! Det er til tross for at den er på nynorsk. Vanligvis hater jeg nynorsk, men det passet veldig bra i Berserk. Berserk er også skikkelig morsom. Det var flere ganger at jeg måtte le høyt mens jeg leste den. Det er heller ingen mangel på forskjellige karakterer med mange forskjellige personligheter og historier. Jeg finner ingen ting som trekker boka ned, så Berserk får en klar sekser fra meg.

Vis flere anmeldelser

[x] Lukk vindu
Martin

Martin

Skrevet av 22. november 2018 av Martin på Brandbu ungdomsskole

Boka handler egentlig bare om en mann som passer på et barn til kameraten sin.
Jeg gir denne boka terning kast 3
Det som var bra med denne boka var at illustrasjonene var kul. Vi fikk bra informasjon om noen av personene i boka, de skrev også opp alle navnene på første side.
Det som var litt dårlig med boka var at den var veldig forvirrende. Du starta liksom med engang uten å vite hva som har skjedd. Plotten var heller ikke så bra, siden bare masse rart skjedde skikkelig raskt. Til slutt vil jeg si at vi kunne ha fått mer informasjon og bakgrunn, hva som skjedde med faren til ungen og at slutten ikke skulle være så kjedelig.

Til toppen