Bergtatt

Selma Lønning Aarød Samlaget 2020 7 anmeldelser

Jenta som lokkar i skogen. I den nye klassen til Leo sit ei jente med grøne augo for seg sjølv heilt bakarst. Det er noko med augo hennar som gjer at han heile tida lengtar etter henne. Kven er ho? Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

Grete Gebhardt Olsen

Hulder

Skrevet av 30. november 2020 av Grete Gebhardt Olsen på Breilia skole

Tittel: Bergtatt

Forfatter: Selma Lønning Aarø

Forlag: Samlaget

Antall sider: 94-95

Målgruppe: Ungdom

Bergtatt er den nyeste boka i “Grøss og Gru”-serien skrevet av Selma Lønning Aarø. Bergtatt er en fantasibok som handler om huldre. Leo har akkurat flyttet til en ny by med moren, og han skal begynne i en ny klasse. I den nye klassen er det en mystisk jente som Leo blir helt forelsket i.

Boka startet spennende, men lengre inn i boka var den litt for forutsigbar. Jeg klarte ikke helt å leve meg inn i boka siden karakterene og selve historien ga lite mening og var dårlig beskrevet, men historien var fortsatt spennende til tider. Slutten på boka var veldig skuffende fordi den bygde opp masse spenning ved å ta frem gammel historie og savnende personer, men så var ikke slutten så bra som man hadde tenkt og man fikk ikke svar på mange av spørsmålene man hadde. Boken var veldig lett å lese, og den hadde korte setninger. Det beste ved boken var starten, og det verste ved boken var at jeg følte at historien egentlig ikke var over på slutten av boka.

Jeg tror at dette er boken for de som ikke er så glad i å lese lange bøker og som er glad i

fantasibøker. Jeg gir den terningkast 4 men syns ikke den er god nok til å nomineres til Uprisen.


Erlend Vikholt Larsen

huldra

Skrevet av 20. november 2020 av Erlend Vikholt Larsen på Seljestad ungdomsskole

Huldra
Forfatter: Selma Lønning Aarød
Sjanger: grøss og gru
Bokens navn: Bergtatt

Jeg synes boken var veldig bra. Jeg elsker Grøss og gru- bøker spesielt Marg og bein. Jeg opplevde boken som veldig spennende og full av kjærlighet. Det var nesten umulig å legge fra seg boken. Starten var litt kjedelig, men det er starten på de fleste bøker. Boken handler om en gutt som har flyttet til en litt merkelig by der en jente har sporløst forsvunnet. Leo møter en rar jente som heter Lilly. Snart fant Leo ut at jenta ikke er et menneske, men ei hulder. Huldra gir en oppgave til Leo som er dødsviktig.

At der er mye spenning gjør boken bra. Den er lettlest, så anbefaler den til alle som liker Grøss og Gru- bøker.
Terningkast: 5

Til toppen