Beistet

Ingunn Aamodt Cappelen Damm 2013 5 anmeldelser

Mona er på konsert med sin store helt, rapperen EK. Hun havner backstage og får møte ham personlig. Hun ender med å bli med ham hjem samme natt. Morgenen etter er situasjon helt annerledes. Mona dumpes på verst tenkelig vis. Vis hele forlagsteksten

Hvordan skrive en anmeldelse

marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Klisjé, klisjé og atter klisjé.

Ingunn Amodt har skrevet boken «Beistet».
Den handler om en jente som heter Mona, og som er på konsert til hennes store idol, EK. Hun får en billett til nachspielet etterpå, og det ender med at hun drar sammen med han hjem.

Boken er kort, lettlest og usannsynlig. Den er rett og slett for barnslig, samtidig som den ikke er det. Den interesserer meg ikke, er bare masse klisjé i den. Det virker som om forfatteren ikke har jobbet noe med den, bare fortet seg for å bli ferdig.

En dårlig bok som ikke fortjener å være med på uprisen, terningkast 1.

Amanda, 13


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Humoristisk og Spennende – En god blanding

Beistet handler om Mona som er på konserten til rapperen EK, hennes store idol, og forelskelse. Etter konserten får hun komme backstage og møte han. Samme kveld ender hun opp hjemme hos han. Hun er i lykkerus, men dagen etter snur dette seg. EK kaller henne et beist, og skylder på alkoholen. Mona blir knust.

Jeg likte boka veldig godt, og jeg syns den var både humoristisk og spennende. Jeg syns den tok opp viktige temaer, og den passet veldig bra til ungdommer. Jeg tror alle ungdommer vil kunne kjenne seg igjen i en eller flere av problemstillinger som blir tatt opp i boka. Det er lett å leve seg inn i boka, og jeg ble godt kjent med Mona, og følte med henne. Boka var bra skrevet. Den var lettlest, ikke for lang, og ikke for kort.

Jeg syns boka hadde en bra spenningskurve, og forfatteren klarte å ta vare på spenningen. Selv om det til tider var lett å forutsi hva som ville skje, gjorde det ikke noe. Alt i alt var det en bra bok, og jeg anbefaler den til de som vil ha en bok som man ikke trenger å anstrenge seg for å lese, og som ikke er så lang. Jeg tror ikke boka passer til voksne, men den passer perfekt til ungdommer!

Terningkast: 5


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Hvem er beiste?

«Beistet» er en utrolig bra bok. Boka handler om Mona som er på konserten til VGlista topp 20, hvor EK opptrer. EK er monas store helt, idol og forelskelse. Etter konserten får hun møte han backstage på nachspielet artistene har. Hun blir med han hjem, og våkner opp hjemme hos han. Han prater om henne i telefon og kaller henne for et beist. Monas selvtillit rakner! Og hva gjør hun ikke for å bli en EK vil ha?

Dette var en veldig go bok. Forfatteren skriver veldig godt og engasjert. Boken var spennende og inneholdt endel humor. Det er ikke en lang bok, men den er heller ikke kort. Perfekt for deg som ikke liker alt for lange bøker, og vil ha en generelt lett lest bok! Den er ikke avansert i språket, og passer perfekt til ungdommer.

Mange viktige og interresante temaer blir tatt opp. Temaer som spiseforstyrrelser, kjærlighet, ,vennskap osv. for oss til å engasjer oss i boken. Jeg anbefaler boken til alle ungdommer! En bra bok med mye godt innhold.

Terningkast: 5


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Beistet

Noe kjedeligere en dette skal man lete lenge etter

Beistet av Ingunn Aamodt, er absolutt den teiteste boka som er med på U-prisen.
Boka handler om Mona som er på konsert med EK, den berømte rapperen. Hun får komme backstage, og blir med EK hjem samme natta, neste morgen skylder EK på ølbriller og kaller Mona et beist.

For det første så var handlingen forferdelig teit, og når da i tillegg handlingen går så fort frem gjorde dette lysten til å lese videre mye mindre.

Jeg syntes at forfatteren først og fremst kunne dradd hver hendelse mer ut. Hadde hun gjort dette kunne jeg kanskje gitt boka terningkast tre eller fire. Beistet av Ingunn Aamodt, er en av de bøkene jeg likte dårligst på U-prisen.


marie

marie

Skrevet av 23. april 2013 av marie

Ukas verste bok

Beistet er en bok som jeg kan kalle overdreven. Hallo, her får hun komme hjem til den mest populære artisten hun vet, de ligger sammen og dagen etter på angrer han så veldig masse, og hun syntes hun er stygg – og
Jeg syntes det er uvirkelig, det kan ikke være så mange som liker denne boken akkurat. Jeg likte den ihvertfall ikke, og vil ikke lese en sånn bok igjen ever!

Jeg anbefaler ikke boka til ungdommer, og jeg vil iallefall ikke se den på topplista på uprisen ALDRI!

Hansine, 13 år

Til toppen